mamuška
|
IZVIRNO SPOROČILO: tintin Ajtak, če Tjaš toliko joka bi ga jaz peljala k pediatru. Lahko so ušesa, lahko je tudi uroinfekt ali pa kaj tretjega. Zakaj pa Voltaren svečko? Voltaren je namenjen za takrat ko nič drugega ne prime (zelo visoka vročina). Če gre samo za bolečine bi jaz raje dala (če že) kako malo žličko Calpola, še raje bi ga peljala k P, da ugotovi vzrok težav. Držim pesti. Se absolutno podpišem, voltaren ni hec in se ga zgolj proti bolečinam tako majhnemu dojenčku SPLOH NE DAJE!!! Če otročka nekaj boli, je treba ugotovit, kaj, vsekakor pa voltaren NI za bolečine pri tako banalni zadevi, kot je izraščanje zob. Nisem panik, ogromno stvari porihtam doma sama, vendar bi tako jokajočega otroka s kalnimi očki peljala TAKOJ k dežurnemu P. Raje 3 x zastonj, kot 1 x prepozno. Voltaren zelo neugodno vpliva na srce in se ga otrokom, ki imajo težave s srcem, sploh ne piše. Kristjanu so po cepljenju, ko mu vročina ni padla pod 40 in je imel že 16 mes in okoli10 kg, dali POL svečke in mu je v 3 sek padla vročina tako daleč pod 35, da je sploh niso mogli izmerit, sam pa je postal pepelnato siv. Še 3 dni po tem mu tel. temp. ni zlezla na normalo, več čas je imel 34,9 pa 34,8, na začetku celo 34,5. Drugi voltaren je dobil pri atipinči pljučnici pri 3 letih, hoteli so mu dat celo svečko, ker je imel že 4. dan med 39,5 in 40, 5 vročine, ki je ni zbil noben paracetamol, pa sem k sreči bila zraven in so dali pol, zgodilo se je isto, v 3 sek je bil podhlajen, le na normalo je zlezlo prej, nekako naslednji dan. S tem, da je bil totalno cunjast, bolj crknjen, kot prej z vročino. Na voltaren pri dojenčku jaz niti pomislim ne, za zobke in bolečine obstajajo calpoli, paracetamol svečke, ful enih gelov in žavbic za mazat, otrok pa, ki non-stop joče in je vidno olan (tudi če je brez vročine) pa nujno potrebuje pediatrično obravnavo. Tko da ajtak, pelji svoje dete čimprej k zdravniku in čimbolje opravita. Pa malo tečna bodi, da bodo kaj zares pregledali. Upam, da ne zmaeriš, ker sem te malo okregala, je čisto dobronamerno!! Jedilniki: mah, včasih toplo vodo odkrivam. Včeraj. ob 9h sinlac kašica (za alergke) z MM, ob 12,30: goveja juhica z koruznimi rezanci, zelenjavna rižota (bučke, korenček, cvetača, paradižnik)+ 60 ml MM, za desert olupljene marelice in breskve (2 marelici+pol breskve), popoldan MM, ob 19h prosen akaša+MM Danes: zjutraj sinlac kaša, ob 12h kvinoja s korenčkom, peteršiljem, česnom, +60 ml MM, za desert marelice (olupljene) z rozinami, večerja schaerov brezglutenski muesli s kokosom in suhim sadjem, namočen v MM. Drugače smo pa danes mi strašili po medvedovi deželi, smo šli k Mrcini na jahanje, pa pol še k Savici (wauuu, kakšen mogočen slap!!) in nato sta se oba mulčka razmetavala ob jezeru, eden je ceste gradil, drugi pa mravlje štel. Mama je pa koma Spanje - ne bi o tem Trenutno mali vojščak spi na trebuhu in ker nikoli ne spi na trebuhu, grem gledat, kako to. Smrdi na 3 m - polna plenica drekca pekca , ampak on tako doza, da ga niti pod razno ne bom budila, dokler se sam ne zbudi.