ninocka
|
Dober vecer, hvala za lepe zelje za mojega bubija. Se mi zdi, da so pomagale, ker ni vec tolk grozno. Sicer se hrope, ampak, ko se odkaslja, je pa bolje. Jst mam od danes naprej se Evana doma (cez poletje mam rezervacijo v vrtcu) in smo se meli prav lustno. Najboljsa sta pa bla, ko sta sla istocasno spat in sta pol skupi ajala Za nazaj nisem nic brala, nej ena tako kratko obnovo napise najpomembnejsih dogodkov, da bom sledila. Drugace pa cetitke vsem za zobke, za nove povige in obmesecnice . Pa da nadajlujem, kjer sem koncala (recimo): spanje - odkar smo prisli z morja je katastrofa - na morju je ful lepo spal, samo z enim podojem, 1x je celo celo noc prespal, zdej se pa zbuja po 6x na noc oz. se doji na 1 uro, zadnje par dni se mi je pa samo do 12h zvecer (spat je sel okrog 21:30) zbudil do 3x. PA ful ga je motil kaselj - je zakasljal, ocitno ga je ful zabolelo in se je zbudil in zacel jokat. Pol pa ni pomagalo nobeno bozanje, pa nosenje, samo ziza... Drugace pa mamo trenutno nekak tak ritem spanja - zjutraj se zbudi enkrat med 6:30 -7:30, se podoji, je kaksno uro buden in spet zaspi za cca. pol ure do urco. Vcasih spet spi okrog 11h za kaksno uro in potem med 3-4 za kaksni 2 urci, vcasih pa zaspi sele ob 2h in spi skor 3 ure. Zvecer smo pa ful prestavli in se dajemo spat zdej tam okrog 8:30 -9h. dojenje - zjutraj, zvecer in ob 1h ali 4h (odvisno kdaj dobi GH) se doji za hrano, potem pa je ostalo zaradi zeje ali pred spanjem. Ceprav tale pred spanjem in zeja zgleda nekako takole: neki casa vlece (dojimo se leze in je obrnjen k meni, nogice mi tisci nekan med moje noge oz. ga moram za njih drzat), potem pa se obrne na hrbet dvigne noge v zrak, spusti josko in se obrne na trebuh. zavrti se za 95 stiopinj, neki precekira po postelji, potem se obrne se za 180 stopinj (je pravokotno obrnjen name), se priplazi do mene, se ustavi in me gleda v josko, stegne roko in me prime za bradavico in jo potegne k sebi, potem s celo roko prime moj josk, se povlece k meni odpre usta in se "nasadi" na bradavico in zacne vlect... mislim kr neki In to tko ene parkrat, dokler ne obupam in vstanem, pol je pa uzaljen uspavanje - odkar se postavlja na vse stiri, je grozno, ker se samo vrti po pojstli in pol se vedno nekam zatakne med tiste precke, tko da z nogami cist dol visi...ja pa zarad ekstremnega dojenja... Previjanje - ista katastrofa - samo obraca se, ga lovim po previjalki in ga previjam ze na boku in trebuhu...sam sem ful ven iz prakse, ker ne znam vec plenice lepo zapet, pr Evanu smo se ful casa previjali na trebuhu, ampak sem ze pozabila, kako to gre. Ocitno bom spet kmal utecena. Nosimo pa se plenice st. 3. sedenje - kot sem ze zadnjic napisala, sam sedi od srede naprej. V sredo in cetrtek je se sedel v bazencku tko, da je bil naslonjen na rob (mal opore), pol pa ni rabil vec. Pa ful skoz plese - se cist zravna in ulekne, pa maha z rokami in se sam seb smeji...jp, sedenje mu je odprlo nove dimenzije... Puzanje - gre in pride vsepovsod, je ful spidi. Dons se je stlacu v pokrov od skatle in pol se je v tistem pokrovu vleku naprej . Itak, da mu je blo fuuul smesno Drugace se pa postavlja na vse stiri in ziba, danes je celo desno nogico premaknu mal naprej, ampak pol je blo pa konec. Ucim ga pa se pravilnega obrata iz sedenja v plazenje, ker nas bi to kr tko z nosom naprej med noge... zobki - ce bi to pisal v nedeljo, bi napisal nic. Ker pa tole pisem danes, pa lahko napisem, da smo od vceraj popoldne ponosni lastniki ene spicke, in sicer desne spodnje enkice. Nisem bla cist ziher, ce prav cutim, potem sem pa s kovinsko zlicko probala (potrkala po zobku - nasvet ene kolegice, zobotehnice) in je tko "zadonelo" in evo - smo ponosni lastniki prvega zobka laski - mal so mu zrastli, tisti posamezni, ki so ekstra dolgi mu ful strlijo v vse smeri, pa vedno bolj blond ratujemo oci - se vedno modro sive, ocitno bodo take ostale. Evo se en modrooki blondinec v familiji, midva pa obadva temna in noben plavih oci. Sam da ne bom spet poslusala, da je prava arijska rasa mami je carica - ful navezan name, do novih ljudi je ful sramezljiv - jih gleda izpod cela in se jim smeji, dokler vidi tudi mene. Ce me ne, pa ful joka. Pa skoz me isce, kje sem in samo da me vidi, ze steguje rokice proti meni, da ga vzamem v narocje. Je blo na morju ful ena smesna anekdota , zdaj, ko sva bile s to kolegico. Ruben jo ima ful rad in se ji skoz smeje in jo gleda. Ima pa tudi ocala, tko kot jst in pa blond lase. No in jst hranim Evana, Ruben se pa pod mano plazi in na hodniku zagleda njo in ful zasprinta k njej, ona je sla pa za svojim tamalim v sobo in zginla Rubnu izpred oci. Tamal se je zacel toolk jokat in je kr na mestu obstal, jst ga pa gledam in mu recem Ruben, tuki sem, se pa obrne, me vidi, neha jokat in se ful nasmeji in takoj siba do mene. Se mi zdi, da naju je mal zamesal Moram pa povedat, da zdaj tud ful mojga porajta, odkar je bil prejsnji teden na dopustu in je bil vec casa z nama. Ga ful skoz gleda in isce, ko pride domov. Zdej grem pa jst na eno ledeno kavo, je moj ze cist zivcen lepo spite, se beremo, mam pa sicer en kup enih vprasanj za vas . No, edino se tole - uceri dam tamalega na tla in mu dam njegovo skatlo z igracami in se zacne igrat. OK, mam 5 min casa, da zlozim posodo v pomivalca. IN ga poslusam, kako vriska in se smeji naglas in vsa raznezena razmisljam oh, kolk je moj otrok priden in kako lepo se igra... Pol grem pa na balkon po kozarc in mim malega in me skor kap - itak da je vriskal in se rezal k pecen macek, ce je pa nasle od Evana flomastre in jih zvleke iz skatle, crnega odpru in lepo ceckal po parketu Bom nalimala slikice, kaksno fresko nam je narisal. Na koncu je pa se seb cez cel obraz potegnu crto oz. si narisal brke... Evo, zdej pa res grem...