racman2
|
Se strinjam s tabo Maksma. Moj prvi, ki je zdaj star 3 leta, še vedno ne prespi cele noči, da se ne bi zbudil in tekel v očijevo posteljo do jutra. Ampak je skoz z mano spal, ker se je v posteljci skoz zbujal in je blo meni takrat lažje. Ampak dolgoročno gledano pa bi bilo boljš, če bi ga takoj v posteljico odlagala. Ta druga, ki bo čez 10 dni stara 4 mesece, pa še ni bila ponoči nikoli zraven mene v postelji, to sem se odločila že takoj v nosečnosti, da bom z njo drugače delala, pa četudi bo na začetku malo težje zame. Tudi dojim jo vedno sede, da ne bi zraven zaspala, ker pri sinu se mi je to pogosto dogajalo. Zvečer se umijeva, greva v spalnico, jo podojim, nikoli ne zaspi na dojki. Jo dam v posteljico, dudo, ki ji non stop ven pada, jo založim z neko krpico dokler ne zaspi. Včasih zaspi že hitro, včasih tudi pol ure hodim dudo dajat, včasih jo kaj zvija pa malo sitnari. Ampak vedno, ko jo dam v posteljico zaspat, jo ne vzamem več ven. Tudi, če se mi zdi, da bi še jedla, ji dojko ponudim kar v posteljici, da vidim, če bi, pa ponavadi noče. Dostikrat tudi traja da zaspi, ker večji še vedno pozablja, da mora biti takrat tiho, očiju pa to tudi ni pomembno, ker itak on nikoli ne gre k njej, tko da je to večni "fajt", mal sem zašla. Skratka od 7 tedna spi od 19.30-5, se podoji in nato še do 8h, parkrat se je zgodilo da tudi ob 4h. In včasih se še eno uro ob 5h premetava preden nazaj zaspi, sam jaz je nič ne gnjavim, še dude ji ne dajem, ker me prej zmanjka. Itak, da pa ima vsak svoj sistem. Jaz sem imela dva čisto različna, pa mi ta sistem bolj odgovarja.
|