|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 13:44:04   
Naja31
Saj ne da sem pričakovala, da bomo kaj veliko spali odkar imamo novega družinskega člana, ampak kaj več kot to pa le. user posted image

Vsaka noč je zgodba zase. Včasih zaspi šele ob 24h, do takrat pa joka in ga nosimo, pa zaspi v naročju in se zbudi ko ga odložim. včasih pa zaspi že ob 20h in spi 3 ure (več nikakor ne). Enkrat je spal v kosu 6 ur, ampak to se je očitno zmotil user posted image .
No, včeraj je npr. zaspal ob 20h, se zbudil ob 23,30h, sem ga podojila, je bil buden do 2h, je spal do 5h in potem po dojenju takoj nazaj zaspal do 8h. Sredi noči sem ga 2 uri in pol uspavljala da je potem skupaj spal 3 ure. Ko proti jutru oba nazaj zaspiva pa točno ob 6.30h starejši sin vleti da se crklja. Jaz sem pa kot zombi.

Če ga dojim leže, zaspiva oba, in če ga hočem prenesti v njegovo posteljico, se prebudi in potem moram vse od začetka. Če pa ga dojim sede, pa ga moram potem nositi da zaspi in to zna trajati celo večnost. Če ga zbujenega odložim v posteljico, začne jokati. Samo 2x se je zgodilo,da je sam zaspal. Dudico je nekaj dni nazaj še hotel imeti, zdaj je noče več.

Starejši sin je spal pri nama še do 2 meseca nazaj. Zdaj bi se pa rada temu izognila, ampak mi ne uspeva.

Imate kakšne predlog?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 13:58:19   
muki1
Popusti user posted image .

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
8.5.2008 14:10:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 14:44:41   
ThinkPink
Res... malo popusti. Naj zaspi s tabo. Boš vsaj naspana Boš že kasneje reševala te stvari k boš bolj spočita.


Se strinjam! Ko sem še našo odlagala po dojenju nazaj v svojo posteljico, smo zelo slabo spali. Ko sem jo začela puščati kar ob sebi, je ona spala boljše, jaz nekaj časa slabše(ker sem se morala navaditi), sedaj pri 9m pa se mi zdi, da že jaz težko zaspim, če je ni ob meni.

Saj bo bolje... user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 16:51:39   
jajula
pusti naj spi s tabo, mogoče ma pa zdaj le prehodno fazo, ko bolj rabi tvojo bližino, pa bo čez nekaj tednov boljše in ga takrat spet poskusi dat spat v posteljico.
glede na to da pa je star dober mesec je pa tud še kar normalno da spi le po tri ure v kosu.


< Sporočilo je popravil jajula -- 8.5.2008 16:52:53 >

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 18:11:00   
Anonimen
Če ga dojim leže, zaspiva oba

Imate kakšne predlog?


Zaspita...in spita naprej user posted image

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 18:46:38   
Naja30
Mi smo s hčerko imeli podobne scene prvi mesec. Ali je zaspala zelo zgodaj in se okoli polnoči zbudila, ali pa do polnoči ni zaspala. Kot so ti svetovale ostale - skupaj zaspita. Tudi sama sem želela, da bi mala od začetka spala v svoji posteljici, ampak včasih je pač z mano zaspala. Je pa pri nas hitro minilo to in sem jo potem že zgodaj začela dajat v svojo posteljico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 20:08:13   
anny1
Hallo, se strinja z drugimi zaspita skupaj, jaz sem imela isti problem-na spati, pa sem potem ugotovila da če sem jaz skupaj z njo je ok in spi in ma pusti spat, sedaj pa glej ga zlomka od 22h-6h mir in spimo že kake 3t, brez problema, kasneje pa bom reševala problem spanje pri mamici user posted image  Lp

_____________________________

Sreča moja so moji sončki, ki sto po čudežu prišli v moje življenje....Čeprav je mami biti težko je to najlepša naloga, ki jo ena ženska lahko ima...

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 20:39:02   
mateyka
glede na to da pa je star dober mesec je pa tud še kar normalno da spi le po tri ure v kosu.


to je pa res. naša je nekje po mesecu in pol začela en kos daljšat na 4-5 ure in nato na 6-8.. maš še čas da se navadi spati v kosu user posted image

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 21:37:53   
bskrle
Pa saj je to normalo za tako majhnega otroka, prvih 6 tednov je pasjih, žal.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 21:39:07   
bskrle
Zakaj si ga uspavala 2 uri pa pol?
Če je zdrav, bi moral spati.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 21:54:16   
Maksma
no, jst pa mislim da ga ne bi smela pustiti, da zaspi pri tebi. Seveda bo prehodno izboljšanje, samo mali se bo tega navadil in kasneje ga boš še težje odvadila. Tudi pri nas je bil prvi mesec težek, pač malo stisneš zobe, sej veš da to ne bo trajalo večno. Mi smo našega položili v posteljico in čeprav je jokal ga nismo več vzeli ven. Seveda si zraven njega, ga božaš, miriš, daješ dudico, ampak če veš da je sit, ga pustiš v posteljici. Pri nas je tako šlo in je pri mesecu in pol prespal noč od 22h do 6h. Seveda bo tebi zdaj težje, ko ste ga že navadili, da ga nosite po rokah in ga tako uspavate, ampak če boste tako nadaljevali bo kasneje ko se bo še bolj zavedal vse skupaj še težje- še posebej če se bo navadil tvoje bližine ko bo čas za spanje. Probaj pa mu tudi uvesti neko rutino pred spanjem, da bo točno vedel, kdaj je noč. Jst ga vsak večer skopam, potem namažem, preoblečem v toplo pižamico, potem pa se dojiva v tišini in mraku. Ko popapa pa ga položim v posteljico in prižgem glasbeni vrtiljak in on točno ve, da mora spat in da tudi če bo kej zajokal ne bo nič dosegel. Dam mu dudico, ga pobožam in to je to in lepo zaspančka. Veliko sreče!

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 22:03:34   
Naja30
No s takimi kot je zgornji post se nikoli nisem in ne bom strinjala. novorojenček je še premajhen, da ga pustiš jokat. On res rabi bližino in toplino staršev, še posebej mamice. Naša punčka se je kljub temu, da je prvi mesec kdaj pa kdaj spala pri nama, navadila svoje posteljice. Ko me je rabila, sem jo pa imela ob sebi. Teli prvi meseci znajo res biti težki in naporni, poleg tega pa tudi zelo hitro minejo.

(odgovor članu Maksma)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 22:16:32   
Pia77
IZVIRNO SPOROČILO: Maksma

no, jst pa mislim da ga ne bi smela pustiti, da zaspi pri tebi.


Saj vem, da mamici želiš le najboljše; mirne noči, pridnega dojenčka, ki spi v lastni posteljici...

Ampak - ali novorojenčku koristi, da spi zaspi v joku in sam, oziroma mu škoduje, če spi z mamico, saj se počuti varno le v njeni topli bližini?
Pustit dojenčka jokat se mi zdi neka avstroogrska vzgoja.

(odgovor članu Maksma)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 22:28:48   
picola1
Ravno sedaj (spet) berem knjigo od Pantleyeve...In spet ugotavljam, kako ima res krasne nasvete...Poskusi jo prebrat, sem prepričana, da boš našla kaj zase...
Sem pa mnenja, da se boš morala odločit: ali bo spal pri tebi ali ga boš dajala v posteljico. Dokler je enkrat tako, drugič drugače oz. dokler je tvoj namen drugačen kot potem dejansko stanje, do takrat bo najbrž tako, kot je...Čeprav je za starost en mesec najbrž normalno, da je kriza...Ampak počasi se pa že oblikujejo vzorci spanja...

Jst osebno bi naredila tako, da bi dajala otroka spat v posteljico in če začne jokat, bi ga najprej božala in tolažila ne da bi ga dvignila. Če postane prehudo, bi ga dvignila in potolažila toliko, da se umiri. In spet v posteljico. In to bi ponavljala toliko časa, dokler ne bi zaspal. Prvih par noči (morda celo več) bo hudo, potem je sčasoma bolje...Bo zaspal čedalje hitreje...
Aja...pa večerna rutina je ZELO pomembna! Če je še nimate, jo čimprej uvedite. Ravno sedaj spoznavam na lastni koži, kako je res pomembna.

V glavnem malo vztrajnosti in odločnosti pa bo...Preberi knjigo...user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 22:29:51   
thumbelina
KOliko pa spi čez dan. Mogoče preveč spi čez dan? Ali pa spi prepozno v popoldne? Lahko ga matrajo krčki. Hčerka je prve tri mesce spala oziroma ni spala NIČ: N epodnevi ne ponoči. Posledično sem jo imela pri sebi in smo se šli družinsko posteljo, da sem se vsaj malo naspala. Otroka se da kasneje čisto lepo odvaditi tega crkljanja. Mi smo jo začeli po 4. mesecu navajati na posteljico, najprej čez dan, tako da smo ji nažgali glasbeni vrtiljak pa dali dudo, božaliin prihajali v sobo vsakih par minut. Kmalu je vzljubila svojo posteljico in lepo spala v njej. Po moje je še prezgodaj se iti neko tekmovanje kdo bo močnejši. zdaj te otroček rabi, potrpi, spita skupaj, crkljajta se, Tega se bosta odvadila kasneje, ko se bo otrok sposoben sam pomiriti oziroma bo imel večjo toleranco in ne bo takoj jokal, ko bo pogruntal da te ni zraven..
Jaz nisem veliko puščala jokati, pa nista ne eden ne tadrugi razvajena. Oba spita...

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 22:53:08   
Anonimen
Jaz sem ga vzela k sebi in od takrat spiva skupaj. user posted image  Jaz se sigurno bolj naspim, on pa prav tako. user posted image

(odgovor članu thumbelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: naše nočno (ne)spanje
8.5.2008 23:03:35   
BibaMaJa
Ti ga kar lepo imej pri sebi, očitno rabi tvojo bližino. Naš drugi je tudi taki cartek in je prvi mesec spal z nama, potem pa sem ga dala enkrat v svojo posteljo pa je sam ugotovil, da ima več mira v svoji postelji. Se je namreč zbudil ob vsakem mojem gibu. Zdaj pa mu je dovolj, da ga držim za rokico pa še to je samo občasno. Sem tudi mislila, da ne bom nikoli več prespala noči, ampak se je vse uredilo po malo več kot 2 mesecih.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: naše nočno (ne)spanje
9.5.2008 8:38:28   
Naja31
Pustiti jokati 1 mesec starega dojenčka se mi zdi nesprejemljivo. Saj zato pa imam te težave. Če bi ga pustila jokati in bi sam zaspal po eni uri joka, se ne bi obremenjevala s tem da ga nosim sredi noči.

Zakaj sem ga nosila sredi noči da je zaspal? Zato ker je jokal takoj ko sem ga odložila.


.

(odgovor članu BibaMaJa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: naše nočno (ne)spanje
9.5.2008 9:31:35   
Maksma
Naja31, jst nikoli ne pustim svojega dojenčka jokati! Ampak ga vedno tolažim, samo za razliko od tebe ne z nošenjem, ampak v posteljici! Prav tako ima bližino mene. Sicer pa sm ravno tako prebrala to knjigo, ki jo priporoča picola1 in tudi vidim, da imava isti sistem. Seveda pa boš imela kar nekaj problemov če boš hotela to uvesti, ker je zdaj tvoj mali navajen nošenja in tudi večji je in se že več zaveda. Morala boš biti zelo vztrajna in potrpežljiva in ga seveda ne pustiti jokati, ampak ga zraven tolažiti, lahko pa seveda narediš tako kot svetujejo druge, ga prestaviš k sebi v posteljo ali pa ga nosiš še naprej, samo s tem nisi naredila nič, saj kakor te razumem bi rada to spremenila in zato sprašuješ kaj naj narediš.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
9.5.2008 9:48:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Maksma)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: naše nočno (ne)spanje
9.5.2008 10:08:30   
Zofy
Jaz tudi mislim, da dojenčku prav nič ne koristi, če ga pustiš jokati. Revček, le kako lahko???user posted image
Jaz mojo ponoči kar pustim v moji postelji, ker med dojenjem zaspi in potem spi še 3 ali 4 ure in jaz prav tako. Zvečer pa zaspi v svoji postelji, tako da mislim, da s puščanjem v moji postelji razvajam bolj sebe kakor njo...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: naše nočno (ne)spanje
9.5.2008 12:11:41   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Maksma

... pač malo stisneš zobe...
... in da tudi če bo kej zajokal ne bo nič dosegel.

Stisneš zobe in izklopiš srce, ali kakouser posted image Ja bogi revček mali, komaj je prišel na ta svet, se srečuje z vrsto nelagodnih, doslej nepoznanih občutij - bolečino, lakoto, mrazom, vse je tako širno, veliko in drugačno... pa že ve, da ga mami ne bo stisnila k sebi in potolažila, če bo jokal. Vsak sicer sam najbolj ve kako in kaj, ampak tole je pa malo kruto, no. Maksma, a veš, da dojenčki v bistvu z jokom komunicirajo? Z jokom izražajo svoja čustva, ker ne znajo drugače, pač tako povedo, da se ne počutijo dobro. Če mu starši prisluhnejo in se odzivajo, dojenček spozna, da je pomembno bitje, da ga upoštevaš, da ga ljubiš. In obratno.


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Maksma)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: naše nočno (ne)spanje
9.5.2008 12:28:31   
Naja31
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

[
Stisneš zobe in izklopiš srce, ali kakouser posted image Ja bogi revček mali, komaj je prišel na ta svet, se srečuje z vrsto nelagodnih, doslej nepoznanih občutij - bolečino, lakoto, mrazom, vse je tako širno, veliko in drugačno... pa že ve, da ga mami ne bo stisnila k sebi in potolažila, če bo jokal. Vsak sicer sam najbolj ve kako in kaj, ampak tole je pa malo kruto, no. Maksma, a veš, da dojenčki v bistvu z jokom komunicirajo? Z jokom izražajo svoja čustva, ker ne znajo drugače, pač tako povedo, da se ne počutijo dobro. Če mu starši prisluhnejo in se odzivajo, dojenček spozna, da je pomembno bitje, da ga upoštevaš, da ga ljubiš. In obratno.



To si pa tako lepo napisala, da mi gre kar na jok.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: naše nočno (ne)spanje
9.5.2008 12:55:10   
Maksma
iz kje ste razbrale, da jst svojega malčka pustim jokati?? Moj mali še ni jokal skupaj 5 minut nikoli! Pa je star 4 mesece. Potem imam pač tako nezahtevnega otroka, al kaj jst vem. Sigurno eni otroci rabijo več pozornosti in so bolj zahtevni od drugih. Meni pač na ta način uspeva. pa to en pomeni, da se ne crkljava. Crkljava se cel dan, samo ko je pa čas za spanje je čas za spanje. Zjutraj ga vedno z možem vzameva k sebi v posteljico in se crkljamo do onemoglosti. Pač pa nisem pristaš tega, da otrok ponoči spi pri nama v postelji. Pa ga nimam zaradi tega nič manj rada kot ve. Prav nasprotno. Vem, da se bomo vsi tako bolje naspali in bili spočiti in se bomo čez dan lahko bolj posvečali en drugemu. Poleg tega tudi partnerski odnos ne trpi. Naja ti si pač vprašala kako se izogniti temu da ga nosiš cele noči okoli in da spi pri tebi v postelji in jst sm ti pač povedala kako je nam uspelo, pa moj mali kljub temu ni prikrajšan za nobeno nežnost ali ljubezen, smao red ima. Prebrala sem kar nekaj knjig in vsega kar tam piše se ne držim kot pjanc plota, ampak tisti ki so knjige napisali verjetno že nekaj vejo, seveda pa to ne drži za vsakega otročka in ne uspe vedno. Naš na primer ni imel nič krčev in je to pač šlo, lahko pa ti povem, da če bi jih imel in bi ga zvijalo, bi ga tudi jst nosila okoli.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




PROSTI ČAS
mamamajča

Kadar podnevi otrok spi, se samostojno igra, vi:

hitro preverim, kaj je novega na forumih, facebook-u (32%)

prižgem TV in se malo uležem (11%)

si skuham kavo, pregledam pošto, reklame (17%)

čistim, pospravljam, kuham, ni prostega časa! (39%)


Število vseh glasov: 270

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!