|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mamice študentke
18.3.2009 13:56:02   
harley
en prijatelj je dobil lani hčerko, drugače pa obiskuje primorsko politehniko in je dobil kot darilo od univerze 1000 evrov. a katera kaj ve kako je z ljubljansko?

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 126
19.3.2009 11:28:49   
zoja10
pr ljubljanski dobiš brco v rit...

tud v to da politehnika da 1000 eur...jemlji mal z rezervo...
recesija ni kaj
user posted image

(odgovor članu harley)
Neposredna povezava do sporočila: 127
19.3.2009 15:28:40   
birdy
Tam nek oktobra bo dala ŠOS verjetn ven razpis za študentski tolar. Sicer ni nujno da dobiš, morš met mal manjše dfohodke, ti pa seveda štejejo tud to da maš otroka.
Jst sem od njih dubla 400eur. Ni glih 1000, je pa vsen ogromen za naše razmere...

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu zoja10)
Neposredna povezava do sporočila: 128
19.3.2009 21:19:18   
harley
super! kar je, je dobro...

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 129
30.3.2009 21:56:38   
_kathy_
Zanima me, če je katera, ki hodi na FF v MB in če je imela kakšne težave, ker zaradi otroka ni oz. ne more hoditi na fax.

Končno si se nama pridružil!

(odgovor članu harley)
Neposredna povezava do sporočila: 130
30.3.2009 21:58:25   
sonček33
Vidim, da ste tukaj mamice študentke. Sem prof.slovenščine in "sveža" mamica, če boste potrebovale lektorja za diplomsko delo, se lahko obrnete name.

Prijeten študij!

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 131
31.3.2009 16:32:59   
Andromeda
Hello!

Jaz sem še tudi študentka. Skorajda večna - sem stara 28 let, absolventka na FF v LJ. Do konca imam še 4izpite + seminarsko nalgo. In seveda 2 diplomi, ker sem na dvopredmetni smeri. 17. aprila grem na en izpit,m pa da vidimo, kako bo...Seveda se moram prej spravit učit user posted image Pa ravno moj škrat čedalje več pozornosti rabi, z varstvom sem pa bolj "na suhem".

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 132
4.4.2009 11:13:54   
GaGa90
Pozdravljene! Stara sem 19 let in s partnerjem(23 let) se trudiva za + ;) M imam za dobiti 12.4., ampak upam, da je ne bo..

Kaj me zanima? Zaključujem 4. letnik in pred mano je še matura (nameravam jo delati v avgustovskem roku). Sem zelo pridna učenka, problem je da nameravam 1 leto pavzirati in v tem letu delati in še nekaj drugih stvari. Najbolj me zanima kaj naredi: Ali se vpisati na nek x faks (da bi dobila štipendijo, ker pei nas doma dela samo oče) ali nekako imeti status dijaka še naprej? Zanima me, če se vpišem na nek x faks in ga v tem letu ne naredim in se naslednje šolsko leto (2010/2011) prepišem na moj željen faks (babištvo) ali bom še imela štipendijo ali jo bom morala za prejšnje leto vračati? Kako sploh je s tem ponavljanjem letnika?

Prebrala sem že veliko zakonov o štipendiji, o študentskih družinah, skratka o vsem, pa nisem nikjer zasledila ali ti štipendijo vzamejo če ne ponavljaš isega letnika (kot tistega, ki si ga padel).

Že v naprej se zahvaljujem za vašo pomoč,

GaGa   user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 133
4.4.2009 22:01:48   
birdy
IZVIRNO SPOROČILO: GaGa90

Pozdravljene! Stara sem 19 let in s partnerjem(23 let) se trudiva za + ;) M imam za dobiti 12.4., ampak upam, da je ne bo..

Kaj me zanima? Zaključujem 4. letnik in pred mano je še matura (nameravam jo delati v avgustovskem roku). Sem zelo pridna učenka, problem je da nameravam 1 leto pavzirati in v tem letu delati in še nekaj drugih stvari. Najbolj me zanima kaj naredi: Ali se vpisati na nek x faks (da bi dobila štipendijo, ker pei nas doma dela samo oče) ali nekako imeti status dijaka še naprej? kako pa bosta mela s partnerjem urejeno? A ti bo plačeval preživnino (da boš kot samohranilka) a bo vse po "pravilih"? Ker če bosta mela vse urejen po pravilih potem dohodek tvojih staršev pri štipendiji ne bo važen. Štel se bo le tvoj in partnerjev dohodek. Ne vem pa kaj se bolj splača.
Zanima me, če se vpišem na nek x faks in ga v tem letu ne naredim in se naslednje šolsko leto (2010/2011) prepišem na moj željen faks (babištvo) ali bom še imela štipendijo ali jo bom morala za prejšnje leto vračati? vračat v nobenem primeru ne boš rabila, vprašanje samo če boš ponovno dobila štipendijo. Menda pa lahko štipendijo zarad materinstva dobiš za isti letnik dvakrat, tko piše v zakonu, kok se pa držijo pa ne vem. 
Kako sploh je s tem ponavljanjem letnika? Lahko ponavljaš, če lahko je še najbolj da se vpišeš na željen faks, in daš mirovanje statusa. To pomen da se ti status miruje in da se lahko še enkrat vpišeš v prvi letnik, pri tem pa lahko še enkrat ponavljaš. Bolj razumljivo: imaš pravico do enega leta ponavljanja več kot ostali študenti.

Prebrala sem že veliko zakonov o štipendiji, o študentskih družinah, skratka o vsem, pa nisem nikjer zasledila ali ti štipendijo vzamejo če ne ponavljaš isega letnika (kot tistega, ki si ga padel). kako je je napisano z modro barvo, oziroma odgovor na drugo vprašanje.

Že v naprej se zahvaljujem za vašo pomoč,

GaGa   user posted image

Če te kaj dodatno zanima al pa če sem kej nerazumljivo napisala mi kamot pišeš na zasebnega.
Lepo bodiuser posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu GaGa90)
Neposredna povezava do sporočila: 134
3.5.2009 16:01:36   
črticaa
gaga
jz sm na istmu(bla):)  midva že mava user posted image , pa vrjem da je vs tok zakompisiran, da ti kr slabo rata:)

da dobiš starševski dodatek morš met status, vendar če maš status poj nisi upravičen do socialne pomoči, ker so te starši dolžni preživljat,...

ful majo čudne fore

glede na to da boš kmal na istem k jz, bi si z veseljem izmenjala mnenja na ZS

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 135
3.5.2009 23:01:46   
kaja02
IZVIRNO SPOROČILO: črticaa

gaga
jz sm na istmu(bla):)  midva že mava user posted image , pa vrjem da je vs tok zakompisiran, da ti kr slabo rata:)

da dobiš starševski dodatek morš met status, vendar če maš status poj nisi upravičen do socialne pomoči, ker so te starši dolžni preživljat,...

ful majo čudne fore

pozdravljene!!

sej ne potrebuješ statusa za starševski dodatek, tisto leto, ko imaš otočka na fax pavziraš, izgubiš status, se vpišeš na borzo, pridobiš starševski dodatek; ko mine "porodniška", nadaljuješ fax ( lahko delaš isti letnik 2x), se prijaviš na socialno ( ni pogoj, da te starši preživljajo, z enim od stršev podpišeš sporazum o preživnini), pridobiš soc. pomoč zase in otroka, oddaš vlogo za otroški dodatek (zate in otroka), pridobiš štipendijo... torej kr gre,

govorim iz lastnih izkušenj, tako sem nardila sama po nasvetu moje socialne delavke, pa je šlo, čeprav še nisem diplomirala, imam pa dve čudoviti punčki!!!

zdej me pa ne napast, sem se znašla da sem preživela!

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 136
12.5.2009 20:02:29   
pikec08
Pozdravljene!

Jaz sem tudi mamica študentka -FF Mb. Rada bi spoznala kakšno mamico, ki je samohranilka za kakšen čvekec user posted image .

Lp

(odgovor članu diduska)
Neposredna povezava do sporočila: 137
12.5.2009 20:14:01   
črticaa
IZVIRNO SPOROČILO: kaja02

IZVIRNO SPOROČILO: črticaa

gaga

ful majo čudne fore

pozdravljene!!

sej ne potrebuješ statusa za starševski dodatek, tisto leto, ko imaš otočka na fax pavziraš, izgubiš status, se vpišeš na borzo, pridobiš starševski dodatek; ko mine "porodniška", nadaljuješ fax ( lahko delaš isti letnik 2x), se prijaviš na socialno ( ni pogoj, da te starši preživljajo, z enim od stršev podpišeš sporazum o preživnini), pridobiš soc. pomoč zase in otroka, oddaš vlogo za otroški dodatek (zate in otroka), pridobiš štipendijo... torej kr gre,

govorim iz lastnih izkušenj, tako sem nardila sama po nasvetu moje socialne delavke, pa je šlo, čeprav še nisem diplomirala, imam pa dve čudoviti punčki!!!

zdej me pa ne napast, sem se znašla da sem preživela!

PR MENJ E KLE PROBLEM, KER MAM S PARTNERJEM SKLENJENO PREŽIVNINO, in tud če bi to s staršem sklenila, še zmeri nebi not padla, al pa bi dubla ene 50 eur

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 138
12.5.2009 22:57:21   
harley
ma men ni čisto jasna ta socialna pomoč in urejanje preživnine s starši...kaj in kako? a kira ve? 

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 139
12.5.2009 23:02:14   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: harley

ma men ni čisto jasna ta socialna pomoč in urejanje preživnine s starši...kaj in kako? a kira ve? 

mal po RR pobrskaj, se o tem pise velikokrat npr.
TUKAJ

(odgovor članu harley)
Neposredna povezava do sporočila: 140
13.5.2009 6:52:51   
digi
Evo študentka FF MB, sinek je star 2 leti in pol ;)

Irgendwie, irgendwann, irgendwo...

Timon ti si moj sonček!!!

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 141
13.5.2009 20:10:44   
pikec08
Moj je star 16 mes. Kako kaj fax? mene kar malo skrbi, ker sem 4. letnik in imam še full izpitov user posted image . Ampak moram

(odgovor članu digi)
Neposredna povezava do sporočila: 142
13.5.2009 20:13:01   
pikec08
jazti svetujem, da greš kar na CZS in se tam vse pozanimaš. Meni so vse razložili. Veš, vsak primer je poseben.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 143
19.5.2009 14:23:27   
donna22
Jaz sem tudi študentka, 3. letnik FHŠ v Kopru, drugače pa s Štajerske ... Junija oz. julija pa bom mamica user posted image

Tiste, ki ste že mamice: mi lahko katera razloži, kaj pomeni mirovanje statusa v praksi? Ali to pomeni, da je študentka v času mirovanja statusa opravičena obiskovanja vaj? Nikjer nisem našla dobro razloženo, kaj pravzaprav prinaša ta status ...

(odgovor članu pikec08)
Neposredna povezava do sporočila: 144
19.5.2009 20:02:37   
pikec08
tudi sama ne vem natančno, ker tega nisem izkoristila. mislim, da gre bolj za to, da ti ni potrebno vračati štipendije. ponovno se lahko vpišeš v isti letnik in seveda opravljaš vse obveznosti.

lp

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 145
19.5.2009 20:11:51   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: donna22

Jaz sem tudi študentka, 3. letnik FHŠ v Kopru, drugače pa s Štajerske ... Junija oz. julija pa bom mamica user posted image

Tiste, ki ste že mamice: mi lahko katera razloži, kaj pomeni mirovanje statusa v praksi? Ali to pomeni, da je študentka v času mirovanja statusa opravičena obiskovanja vaj? Nikjer nisem našla dobro razloženo, kaj pravzaprav prinaša ta status ...

Bistvena razlika med mirovanjem statusa študenta in pravico do podaljšanja študentskega staža je v tem, da do mirovanja lahko pride kadarkoli v času študija (v primerih, navedenih v 204. členu Statuta), medtem, ko pravico do podaljšanja študentskega staža lahko študenti izkoristijo šele na koncu študija.
Gre za dva različna instituta, ki se med seboj ne izključujeta, kar pomeni, da lahko študentka, ki v času študija nastopi starševski dopust v skladu z zakonom in ji v tem času miruje status, na koncu študija uveljavlja tudi pravico do podaljšanja študentskega statusa za eno leto za vsakega živo rojenega otroka.

Za vec: KLIK in KLIK

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 146
19.5.2009 21:45:46   
birdy
IZVIRNO SPOROČILO: pikec08

tudi sama ne vem natančno, ker tega nisem izkoristila. mislim, da gre bolj za to, da ti ni potrebno vračati štipendije. ponovno se lahko vpišeš v isti letnik in seveda opravljaš vse obveznosti.

lp

Tko nekak ja...
Med mirovanjem statusa lahko hodiš na faks, vse lahko opravljaš. Če pa slučajno padeš pa lahko kljub vsemu ponavljaš letnik (ne glede na to a si že kdaj prej ponavljala).

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu pikec08)
Neposredna povezava do sporočila: 147
2.6.2009 22:25:20   
sa5i
Lepo pozdravljene vse skupaj

Moram vam poedati, da ste vse super in že na nek način čudežne.
Imam vprašanje za vas,
Sem zaenkrat dijakinja 4 letnika in  zaključujem z maturo. vpisala se bom na študij a si navkljub študiju s fantom želiva user posted image . Stara sem 20 let, fant je deset let starejši, skupaj sva slaba 4 leta, 2 leti tudi živiva skupaj. Zanima me, če je to pametno oz. se vam zdi da je prehitro imeti user posted image v prvem letniku študija? študirat bi rada šla brez pavze po srednji šoli. Kdaj po vašem mnenju je nejboljše roditi, ( kateri mesec) da se ti vse lepo poklapa,user posted image -študij.? res bi mi pomagale s kakšnim odgovorom.

lep pozdrav vam in malčkom

(odgovor članu harley)
Neposredna povezava do sporočila: 148
13.6.2009 9:21:06   
nanny.girll
heii!
jz mam čist isto težavo. stara sem 19 let in končujem maturo letos. s fantom si neskončno želiva imeti otroka in menim da študdij lahko počaka za kakšno leto.
malo sem brskala po forumih in se mi zdi da se ti najbolj splača da se vpišeš na faks in potem po koncu 1. letnika rodiš to je tm julij-september. potem pa boš morala eno leto počakati,ker je zelo težko delati fax zraven in potem spet nazaj. tako se meni zdi da je najbolša pot. saj jaz bom tako najbr naredila...

lp

< Sporočilo je popravil nanny.girll -- 13.6.2009 9:23:20 >

(odgovor članu sa5i)
Neposredna povezava do sporočila: 149
13.6.2009 15:40:40   
Ploha
jst trenutno delam 3 letnik - zadnji, predavanja so se zaključila že konec januarja, zdej je pa na men, imam še nekaj izpitov in diplomo, prakso sem naredila lansko leto, ko sem bila še noseča,..

nanny.girll: se pa ne strinjam, vsaj zase govorim, da je težko delati fax ob otroku, če se hoče, se lahko, jst sm si zadala nek cilj, in tega zeloo uspešno izpovnjujem, pomoje imam še več elana, volje da naredim teh nekaj izpitov in diplomiram,...zdej sm v 3 tednih naredila 3 izpite in kolokvij,...je pa res da je moja pupa zeloo zaspanko in veliko spi, tako da imam čas študirat,...

(odgovor članu nanny.girll)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.