|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mamice študentke
3.7.2008 21:04:51   
sashy
O super mamice z dvojčki!!user posted image  Jest sm si tud želela dvojčak al pa mogoče trojčke...user posted image

No v glavnem jest sm super, naredila sem prvi letnikuser posted image  jupi do oktobra smo frej!!user posted image .

Kako ste pa kej ostale?
Na tej temi je bolj zatišje, (ker smo študentke pa se učimo in študiramouser posted image )

(odgovor članu TinaC)
Neposredna povezava do sporočila: 101
3.7.2008 21:50:15   
selma2
Jaz sem mamica, študentka (mag.) in počasi grem tud nazaj v službo. Žal malo prej. Kaj čmo. Gre pa za to moj v porodniško.

(odgovor članu sashy)
Neposredna povezava do sporočila: 102
8.7.2008 17:01:14   
ninaneja
ojla!tud jst sm študentka s 4 mesce staro hčerkico

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 103
9.7.2008 16:23:33   
selma2
s kod pa si?

(odgovor članu ninaneja)
Neposredna povezava do sporočila: 104
16.9.2008 22:52:03   
diduska
No drage mamice študentke,

naj se še sama registriram pod mamice študentke, čeprav sem 11.9.2008 diplomirala, velja pa reči da sem imela status M.Š. celih 9 mesecev, kajti naša čmrla je sedaj stara 9,5 mesecev. Smo kombinirali materinstvo in študij, kar meni ni povzročalo težav. Sem pa malo zavlačevala z diplomo zaradi statusa.

nočko ***   

Otroci se vas ne bodo spominjali po materialnih dobrinah,ki ste jim jih oskrbeli,
temveč zaradi občutka, da jih cenite.

(odgovor članu selma2)
Neposredna povezava do sporočila: 105
18.9.2008 10:12:12   
Janey
jaz sem tut študentka...mamo 7 mesečnika doma in jaz imam še en letnik in diplomco za spacat. letos je šlo, sem nardila letnik, drugo leto pa tut upam da bo. 

(odgovor članu diduska)
Neposredna povezava do sporočila: 106
5.1.2009 18:37:58   
Anja23
Hej hej!
TINA C, če boš brala mi prosim pošlji z.s. Jaz sem 14.11. rodila dva fanta Domna in Lukata, do konca imam pa še 5 izpitov in diplomo...

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 107
25.1.2009 11:57:58   
diduska
Pozdravljene mamice študentke...

tale tema je pa kar zamrla...no, upam da se bo kaj razživelo v času študijskih počitnic (čeprav so izpitni rok).

Sama sem vmes diplomirala, sem pa podiplomski študij vpisala, tako da sem še vedno študentka.

Dajte se javit kaj!

Otroci se vas ne bodo spominjali po materialnih dobrinah,ki ste jim jih oskrbeli,

(odgovor članu Anja23)
Neposredna povezava do sporočila: 108
9.2.2009 16:49:36   
rina22
Pozdravljene!

Sama ŠE nisem mamica, smo pa v veselem pričakovanjuuser posted image ... Zanima me nekaj glede pomoči.... Oba s fantom sva študenta, in me zanima, kaj je v najinem primeru bolje narediti? Da smo prijavljeni kot dvostarševska družina ali kot enostarševska? Ima katera kaj izkušenj s tem? Glede na to, da sva še oba študenta, bi nama vsak cent prišel prav.. Ne vem kaj se bolj "izplača" (grdo rečeno) glede finančne plati???
Prosim za pomočuser posted image user posted image user posted image
Hvala in lep dan

(odgovor članu diduska)
Neposredna povezava do sporočila: 109
9.2.2009 17:31:05   
mlavla
evo tukaj še ena študentka, ki jo čaka še en cel letnik plus diploma..

imam pa enajst mesečno punčko..pa še enga člana pričakujemo

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu rina22)
Neposredna povezava do sporočila: 110
16.2.2009 22:36:02   
harley
Sem v drugem letniku FF v Ljubljani, junija meseca pa pričakujem punčko. To šolsko leto nisem prepričana, da mi bo uspelo nardit ker mam vse pogojne izpite šele v poletnem izpitnem roku, septembra pa ne vem kako bom. Dala bom vse od sebe, pol pa bo kar bo....zanima me koliko časa se čaka na vrtec v rožni dolini v lj? Baje da so kar vrste...

ej rina22, mislim da se finančno bolj splača prikazat stanje samohranilke čeprav so mi na socialnem rekli, da to ni dobra varianta sam tam itak se mi zdi, da jim je škoda državnega dnarja in da ne dost pomagajo.

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 111
17.2.2009 11:00:11   
BarbaraGS
harley za prikaz stanja samohranilke je pa odvisno v kateri obcini si. Moja sestricna ni porocena in ni mogla prikazat tega stanja, ker so ponekod ugotovili, da ljudje izkoriscajo neporoceni staz in so v njeni obcini dali posebne pogoje. Samohranilka si samo, ce oce ne prizna ocetovstva ali ce se odrece otroku.
Tako, da preden se pokaze da so mozne kaksne komplikacije, se je dobro pozanimat na pristojnem uradu.

Sicer pa je moje mnenje, da je taksno laganje in izkoriscanje grdo in brezvezno. Potem pa drzava nima denarja za tiste ki res potrebujejo (npr. prave porocene ali neporocene studentske druzine, ki nimajo nobenih dohodkov z obeh strani... za ljudi brez sluzb...)

(odgovor članu harley)
Neposredna povezava do sporočila: 112
17.2.2009 11:08:03   
zoja10
tudi jaz se pofočkam, sicer čakamo 'šele' maja, no ja sej to bo itak tik tak...user posted image mam pa še 4 izpite in polovico diplome..no sej ni tko hudo...čeprav se včasih kr zlo zasekiram.
Zdej sm mela ene težave s tiščanjem v trebuhu sm vse zapiske na podstreho popokala in do septembra ne mislim na fax...user posted image (čeprou mam ene prebliske da grem aprila na en izpit...no ja sicer bom pa že tko zgledla da se bom bolj valila kot hodila, hihihhi...user posted image )
Mene pa zanima kako je s to štipendijo ki mi do zdej ni pripadala sam mi pa ko nastopim porodniško mislim da pripada, kje to oddam oz na koga se obrnem? in kolk časa mi pripada glede na to da bom okt. vpisala absolventa? sam eno leto al tudi ko podaljšam absolventa? nobenmu ni čist jasno...user posted image
zdej pa vse glave mal na oddih, študijski dopust je mimo, izpiti tudi... jiha..pomlad prihaja...user posted image
user posted image

(odgovor članu BarbaraGS)
Neposredna povezava do sporočila: 113
17.2.2009 11:09:22   
BarbaraGS
rina22 ce sta oba studenta itak nimata nobenih dohodkov in bosta dobila najvec kar lahko. Oziroma razen ce sta stara manj kot 26 let. Ce sta stara manj kot to in nista porocena (pa ceprav si prikazana kot samohranilka) so starsi dolzni skrbeti zate in za otroka. Ker si se reden student in star manj kot 26. Ce si pa nad 26 pa ni panike in se bo pri stipendiji in dodadkih vajina druzina stela kot 3 clanska in bodo vsi stroski in potrebe razdeljene na 3 ljudi (od tega 2 odrasla) in bodo zaradi tega tudi prispevki marsikje visji.
Ce se nameravata porociti, se vama to splaca, ker v tem primeru bosta steta kot druzina zase ceprav sta stara manj kot 26 let (drugace pa ne).
Tebi kot mamici bo pripadala stipendija (okrog 210), nadomestilo (188) in otroski dodatek (110) = okrog 500

Neposredna povezava do sporočila: 114
17.2.2009 11:23:43   
BarbaraGS
zoja10, to je tako odvisno od socialne do socialne, koliko se drzijo regulcev in gledajo po crki zakona in koliko delajo za ljudi. Pri nas je tako, da ce si star nad 26 let ti itak pripada, ker nisi vec stet pod svojo druzino, ce pa si pod 26 pa je druzina dolzna poskrbeti zate in te tudi daje v olajsavo in za otroski dodatek. V tem primeru se nov clan doda v register celotne druzine in ce se vedno presegate cenzus ne dobis stipendije -  rojstvo otroka dol ali gor. Pripada pa ti 188 eurov nadomestila in otroski dodatek, ki se spet meri po dohodkih vseh clanov vase druzine.

Vsaj pri nas se tako strogo gleda na te stvari. Naju z mozem je resilo to, da sva porocena in se za to sva morala dokazovati, da se motijo in da ne spadava vec pod staro druzino, ampak da sva celica zase. Je blo kar nekaj pozrtih zivcev in poslanih pritozb za to stipendijo letos, ker so najprej napisali, da mora njegova druzina prezivljat njega in posledicno mene, ker se ni dosegel starosti 26 let. In da nama stipendija ne pripada.

Drugace pa poslji se eno prosnjo za stipendijo z novimi podatki po rojstvu, mogoce pa bo mala strucka kaj spremenila in dobis stipendijo. Ta ti bo trajala od meseca spremembe do oktobra, za absolventa pa ti bo pripadala eno leto in moras spet zaprosit zanjo potem ko so novi roki za oddajo.

Neposredna povezava do sporočila: 115
18.2.2009 9:54:30   
deklič
ŽIVJO!!
kje ste mamice študentke...da smo si mal v oporo. A kaj študirate med porodniško? jaz se tako težko spravim za knjige...Kako se motivirate?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 116
18.2.2009 15:38:35   
deklič
ČAO...ste pa res pridne.

Jaz mam pa devetmesečno hčerko...pa sm se odločila, da v času porodniške dokončam faks. Še en izpit in diploma...mal je težko, k sm že čist vn padla. Sm si zdaj dobila še eno inštruktorco, da mi mal pomaga...res si želim, da mi uspe..ter, da mam čimprej diplomo v rokah.
A je kakšna, k se je po daljšem času vrnila nazaj na faks? Kako je z motivacijo?
LP

(odgovor članu deklič)
Neposredna povezava do sporočila: 117
18.2.2009 18:43:44   
Ploha
še jaz, še jaz user posted image user posted image

Rodila sem 7.2.2009 punčko Meto.

Hodim pa na BF zadnji letnik ( u bistvu predavanj ni več) imam še 10 izpitov in diplomo,...

(odgovor članu deklič)
Neposredna povezava do sporočila: 118
21.2.2009 18:29:27   
diduska
No, vidim da se je malo razplamtelo tukaj...

rina22, karkoli se boš odločila, dobro premilsi in prekalkuliraj, vendar jaz mislim, da je bolje da je ločeno, saj potem lahko dobita oba socialo (vsaj pri moji svakinji je bilo tako, da ne bom govorila kaj na pamet). Seveda je pa tu tudi štipendija, OD in starševsko nadomestilo. To boš v vsakem primeru dobila najvišje, ker sta oba brezposlena, le za socialo ne vem koliko so omejitve. Upam, da ti rata dobiti vse.

No, jaz sem študentka na EF 1. letnik podiplomskega študija, vendar nisem opravila še nobenega izpita v tem roku in mislim, da tudi v junijskem ne bom, ker me tole malo izčrpava. Tiste, ki imate pupike še male, boste videle kasneje, ko se odpravite delat. Vse skupaj je zelo težko, ampak bomo zmogli.

LP,

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 119
7.3.2009 16:26:21   
_kathy_
Še jst!!! 21. 1. 2009, sem rodila sinka Gala. Sem pa v prvem letniku FF MB, še dve leti dela ... A hodi katera na FF v MB??
Ploha, midve sva pa obe bili januarčici, ane? Pa je tvoja pupa malo zamudila.user posted image

Končno si se nama pridružil!

(odgovor članu diduska)
Neposredna povezava do sporočila: 120
10.3.2009 21:45:50   
*Junona*
Js tudi hodim na FF v Mb.user posted image

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 121
13.3.2009 9:41:41   
_kathy_
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

Js tudi hodim na FF v Mb.user posted image

U super ...že ena. user posted image Kaj pa študiraš?

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 122
16.3.2009 13:53:33   
harley
Jaz mam zdej trenutno eno blokado...sem v 27t in ne da se mi več tega faksa štimat. Kar prestavla bi ga rada na drugo leto ampak vem, da bo samo še težje. Ena bedna seminarska mi je vse skupi mal zamerla. Ne vem no!

Bom vztrajala vseeno....upam pa, da me čimprej mine to lenobno stanje.

(odgovor članu _kathy_)
Neposredna povezava do sporočila: 123
16.3.2009 14:22:00   
Pikica5
Hey mamice študentke,

jaz hodim na EPF MB 3. letnik, še 8 izpitov in diploma, 28.12.2008 pa sem rodila dva fantka Taja in Maja.

< Sporočilo je popravil Pikica5 -- 16.3.2009 14:25:37 >

Vse ceste, ki vodijo do želje človekovega srca, so dolge. Joseph CONRAD

Mi imamo pa tri sončke, dvojčka Taja & Maja ter malo Lano :)

(odgovor članu harley)
Neposredna povezava do sporočila: 124
16.3.2009 20:31:35   
_kathy_
pikica, u kar dvojčka si rodilauser posted image .

(odgovor članu Pikica5)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.