Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: mihi55 Rekel je naj mu oprostim, ker je bil pot pritiskom, ker so se menili z sodelavci da bi šli skup na morje v neke apartmaje prek službe, ampak da je njega sram ker majo oni bolj popolne ženske on pa pač ne, ker se bodo smejali da mam jas tolk strij. U, matr! A tebe ga je sram pred sodelavci? A ne zdiš se mu tolk lepa, kot žene njegovih sodelavcev? Zakaj pa je hudiča s tabo, saj te je poznal menda že prej? A veš, če mu je nerodno tebe drugim kazat, če se ne postavlja s tabo, ampak bi te najraje skril, potem imata pa huuuuud problem. V resnici sem zihr, da ima hud problem v svoji glavi, s svojimi predstavami o lepoti. Sicer je najbrž resnica, da jih imata oba, tudi ti, oba sta očitno žrtve modernih reklam presuhih, nategnjenokožnih teenagerk, ki nerealno predstavljajo kvazi lepoto, ki to lepota v bistvu za eno zrelo žensko sploh ni. A veš, če ti ne bi bila žrtev lastnega pomanjakanja samozavesti na tem področju, bi bilo veliiiko možnosti, da bi se tudi njemu zdela lepa. Ali če citiram že povedano: IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I Drugače pa je meni eden izmed mojih bivših razložil, le kako naj mu bo recimo privlačna ženska, ki zase reče, da ima grozno postavo (ali da je zavaljena kot tjulenj ).. V glavnem, da ženska mora izžarevat nek sexsipil četudi z viškom kg ali nepopolno postavo. Verjetno si mu tudi sama govorila o tem, da je postal še bolj pozoren na strije. Skoraj vsaka jih ima in to do konca življenja , tako da počisti svoje misli glede tega, potem bo na to tvoj mož tudi drugače gledal! POglej, moja postava ni popolna, imam veliko pomanjkljivosti, ampak sem zadovoljna sama s sabo in se tako tudi nosim - z vsem celulitom in strijami vred. In pričakujem, da bo tako mislil o meni moj moški. Nikdar mu ne rečem, da s čim nisem zadovoljna, ker sem zadovoljna. In bodi brez skrbi, da lastno mnenje o sebi, naredi žensko fajn ali pa ne tolk fajn. Če bi tebe nekdo stalno opozarjal na to, da imaš v kuhinji eno fronto postrani, bi se ti zdela fronta še bolj postrani. Če bi ti mama ves čas govorila, kako tvoj ne zna delati, bi ji verjela sčasoma, da ne zna še celo to, da je len. Če mu pripoveduješ, kako si grda, se mu boš zdela grda. Samo problem ni zgolj v pripovedovanju, problem je, ker ti verjameš, da moraš biti brez strij in da si s strijami grda. Problem je, ker nasedaš neumnim reklamam in si s tem obremenjuješ življenje. A se bi sekirala danes zaradi strij, če bi vedela, da imaš raka? A bi se sekirala zaradi strij, če bi imela 90 let, pogledala nazaj na življenje in se vprašala, če je bilo tisto vredno sekiranja ali ne? No, ko boš pri sebi na jasnem, da si lepa in ko ti bo mož rekel, da nisi, da se te sramuje, bi pa jaz začela resno razmišljati o tem, ali bi želela s takim človekom sploh biti skupaj. Ker v tem primeru je njegova vrednota plastik fantastik umetna lepota, kar ne bi bilo po mojem okusu. In s takim človekom, s takimi vrednotami ne bi mogla biti, ker ne bi mogla nikdar zadovoljiti njegovih želja in potreb, niti jih ne bi želela, niti ne bi on ustrezal mojim pogledom na svet. Tako da razmisli: Če tole niso zgolj kompleksi kratkoročnega značaja, če je to njegova vrednota, če se te v resnici sramuje, ....kako boš pod temi pogoji še lahko z njim? Ali je to tebi dovolj, je taka polovična ljubezen vse, kar boš lahko kdaj dobila? A ni nekje nekoga, ki te bo ljubil s strijami vred, pa se te ne sramoval pred prijatelji? Eh, ne vem no...
|