viv_
|
Meni gresta močno na živce 2 stereotipa: 1. Na Hrvaškem je vse zanič!!! 2. Vse razen Hrvaške je predrago in nedosegljivo!!! Kot sem že nekajkrat pisala, pa evo povzemam še zdajle... Tudi na Hrvaškem znajo biti prav prijazni in ustrežljivi in imajo lepo naravo, lepe plaže in čudovita mesta. Ampak pač moramo biti tudi mi "kulturni turisti". Ker, če boš enega kelnarja zezal, da bi pa enega "kozla", še ne pomeni, da je to slaba postrežba in negativen odnos do Slovencev, zato ker pač ne ve, da je to velecenjeno slovensko pivo... Na Hrvaško hodimo že 100 let, pa nimam niti ene slabe izkušnje. Potem pa druga plat: tujina. Vsi govorijo, kako je to nedosegljivo drago. Pa vse nekaj moti pri Italijanih, čeprav še svoj živ dan niso hodili po italiji (ponte roso in štanti v trbižu izvzeti). Pa potem ode najlepšim Hrvaškim plažam, čeprav niso videli še ene plaže izven Hrvaške. Nedosegljivost tujine je zgolj to, da si nekateri ne upajo prerezati popkovine s Hrvaško in se odpraviti kam drugam, kjer ne bo moč kupovati v Mercatorju, pa v sosednjem šotoru ne bo še enega slovenskega para, s katerim bi ga zvečer pili, pa v štariji bodo točili neke neznane vrste piva. To je, saj po mojem mnenju, glavni razlog, da se večina ne odloča za dopust v tujini. Rešitev tega problema so sedaj do neke mere postali "rezervati" z AI ponudbo - kar je fajn, sigurna varianta, postavijo te na kraj, ne bo se ti treba premaknit iz hotela, ne bo treba v štacuno, pa še da bo vzdušje zagotovljeno, ker je zraven še kar nekaj Slovencev. Zmaga! In potem bereš komentarje v stilu, da so bili na dopustu v Turčiji, da hotel res super, ampak močno so jih pa motili Turki, ki so vsiljivi,... Ampak, to je Turčija, tisti hotel pa ni... Povzetek: lepo je povsod, na Hrvaškem in drugje v tujini, amapk da odkriješ tisto pravo lepoto se je treba na dopust podati brez zgoraj omenjenih predsodkov, pa včasih pogledati tudi kakšno stvar okrog, ne zgolj znamenitosti ob poti apartma - plaža. Pravni poduk: vedno so izjeme