|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krči in neješčnost
2.5.2008 16:41:36   
nincha
Imam veelik problem.moja tamala je stara 3,mesece in 1teden. ima nenormalne krče.zvija jo od jutra do večera,ko gre spat se malo umiri in zjutraj vse spet na novo. na rokah jo imam res cel dan..je naporno,ampak s tem sem se nekako sprijaznila. problem je v tem,da ker jo non-stop zvija sploh ne more jesti kot bi morala..zato se mi tudi ne redi dovolj. bile sma ze v bolnici, naredili so vse tiste potrebne teste in naj bi bilo z njo vse vredu, so rekli da so to pač kolike.
punce, če ste imele tudi vi probleme,da je vašega dojenčka taaaako zvijalo,da se ni mogel niti najesti .PROSIM da se javite.probala sem že vse mogoče kaplice,zamenjala sem 3vrste mleka,nič boljše.bila je testirana in ni alergična na kravje mleko.res ne vem več kaj naj naredim..tudi pediarinja je rekla,da naj še počakam kakšen mesec in me poslala domov.moja tamala je pa tako drobcena..pa še ko vidim da bi rada jedla,pa poje 50ml mleka in jo že zvija.

PROSIM POMAGAJTE!!!

obupana leja

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 3.5.2008 8:59:39 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krči in neješčnost POMOČ PROSIMMM
2.5.2008 20:59:58   
majra
Nincha, kako te razumem in sočustvujem s tabo!
Moja hčerka je stara 3 mesece in pol in imamo podobne težave kot vi, samo v milejši obliki. Mi se redimo, ampak skos na spodnji meji, tudi krčev nimamo čez dan, ampak jo začne napenjati vedno in samo med hranjenjem. Včasih so ti prdci neboleči in lahko je normalno, čeprav je to ful malo količinsko, večkrat pa začne po 40 -60 ml ful jokat, se zvijat in je konec s hranjenjem. Čeprav imam občutek, da je še lačna in bi še jedla, ampak enostavno ne more. Ji pa dam jesti ponoči v spanju, ker takrat poje brez problema večjo količino.
Tudi jaz sem poskusila menjati AM, ampak jih je zavrnila, kapljice ne pomagajo, hranit večkrat po malo, hranit bolj poredko- nikakor ne pridemo na zeleno vejo s količino. Naša P tudi ne ve kako bi ji lahko pomagali. Ker ni kritično, se borimo naprej s flaško, upamo da bo začela več papat (malo se stanje izboljšuje) in čakamo, da bo čas za uvajanje GH, da bo mogoče boljše.

Vem, da ti nisem nič pomagala, ampak ti pa iz srca želim, da krči ponehajo in tvoja punčka začne lepo papat

(odgovor članu nincha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: krči in neješčnost POMOČ PROSIMMM
2.5.2008 21:26:39   
alesha
Tudi mi smo imeli hude krče in poleg tega še refluks, tako da je morala piti mleko Apatamil AR, ki pa je bil za našo pupo katastrofalen. Napenjalo jo je non stop. Ko sva zamenjala mleko, to je Beba H.A. (ki sva ga gostila z rižolinotom zaradi refluksa) so se krči in napenjanje ful umirili. Vem, da ti tukaj nisem nič pomagala.... ampak vseeno lahko probaš še s tem mlekom. Mi smo bili ful zadovoljni.

Sem ti pa hotela tudi predlagati hranjene v spanju, kot je že predhodnica napisala. Sploh glede na to, da se pri vaši pupi krči umirijo zvečer.

Veliko sreče!


_____________________________

Najina lubica LUNA - 28.05.2007
...in še ena lubica PIKA STELA - 2.5.2010

(odgovor članu majra)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: krči in neješčnost POMOČ PROSIMMM
2.5.2008 22:16:21   
majuška
Pozdravljena!

No če te lahko na nek način pomirim je tudi pri nas tako. Zadnje dneve ima res cel dan krče. Od jutra pa do večera dokler ne gre spat. Čez dan tak ne more nič spat kere  ga tak fejst mantra, ob vsakem hranjenju tudi grozen jok. Nekako lajšamo vse skupaj tako da se pogosteje dojima, zraven imam vedno dudico, da ko začne krilit in se zvijat mu jo kar dam, nato pa dalje jema. Dajem mu kapljice iz koroških lekarn po kapljico na dudo. Otrok se ziher ustavi z jokanjem, ker je vse skup sladko, pač zelišča. sej ni fora kake kapljice so za na dudo. tudi kuminov sirup gre al pa kaj podobnega, Pr nas nič več ni pomagalo. Cele dneve sem ga nosila, pač kolikor je htel, ker pa nima nevem kaj rad da ga kdo žuli po rokah ko njega ščipa. Pa na dan spijem nekje deci komarčkovega čaja. Zdaj kolko pomaga pač pomaga, ampak bo bolj zato da mu imajo prebavila za prebavljat in se lažje pokaka. Čimveč smo tudi na svežem zraku, in vsako večer ga kopam, da voda malo vse skup umiri. Če je pa čez dan kdaj tak fejst hudo, pa ga lahk skopate tudi čez dan, ker blagodejno vpliva. 

Verjemi vse bo minilo, s tem se tolažmo, in da vse naredimo da bi pomagala. No naš bo počas star 3 mesece, tako da še malo pa bo. ( pol bo pa spe t veselje zobki)

pozdravčkeuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

majuška

(odgovor članu alesha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
2.5.2008 22:50:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nincha)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: krči in neješčnost POMOČ PROSIMMM
2.5.2008 23:16:19   
julci
Pri nas smo sicer meli  kolike,vendar sem jih omilila z Antiflat avstrijskimi kapljicami.Te sem ji na dudo dala pred vsakim hranjenjem in je blo boljš,je pa res da sva se dojile.Upam da se krčičimprejnehajo.

_____________________________

Naša knedla Zala nas je osrečila 5.6.2007
Miha pa nas je osrečil 2.12.1996





(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: krči in neješčnost POMOČ PROSIMMM
2.5.2008 23:19:52   
novakatja
Tudi moj sinček je imel take krče, da ni jedel. Sicer se je samo dojil. Po 1 minuti dojenja je že tulil in se zvijal. Cele dneve sem ga nosila. Začelo se je pri 6 tednih in se končalo nekje okrog 3,5 meseca. Vmes sem bila na tehtanju v ZD, ker seveda ni dovolj pridobival na teži. Pediatrinja me je mirila, da ni panike, ker je v prvem mesecu pridobil 1100g in je bilo povprečje na sistematskem za las še normalno. Potem je pa kar samo od sebe minilo.
Zdrži! Te pa izmozga do konca, vem. Vsaj veš, da je takih veliko. Moj sinček je zdaj 7 mesecev, tako da uvajamo gosto hrano. Prav ješč ni, ampak bo že.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: krči in neješčnost
3.5.2008 13:23:40   
nincha
najlepša hvala vsem mamicam...ste me kar razbremenile..jaz sem mislila da je s tamalo res kaj narobe,ker jo tk šraufa da ne more jest.

res hvala vsem za pomoč...no vsaj vem da je vse ok! zdaj bom že zdržala.

papa-lupčka

(odgovor članu nincha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: krči in neješčnost
4.5.2008 16:15:24   
lotty4
Tud mi smo mislili da se nam bo zmešalo. L e da smo mi pogruntal da imemo cel kup alergij. Na koncu smo posegli med homeopatskimi pripravki iz avstrije, tako malo jih je treba dati pa zelo dobr pomagajo. So pa na bazi zelišč in se jih dobi  posebej za takrat ko otroka krči ali ko se steguje in dela most. Primejo pa v dobrih  15 minutah. Za nas je bila to edina rešitev.

(odgovor članu nincha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: krči in neješčnost
6.5.2008 13:53:04   
inesc
Tudi našega sončka mučijo grozni krči. Sedaj sem nabavila Antiflat iz Avstrije, ker druga ni pomagalo. Zanima me kako ga dozirat, če se dojimo (moja nemščina namreč ni takšna, da bi lahko razbrala vse izraze na navodilu). A bo OK na žličko? Koliko na dan pa je še dobro zanj oz. ali ga lahko predoziramo??user posted image  Po kolkem času pa primejo (če primejo)?

Hvala za odgovore. Mu jih nočem dat dokler ne izvem takšnih stvari. Vem pa, da nimajo stranskih učinkov.

LP

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: krči in neješčnost
6.5.2008 14:30:08   
racman2
inesc jaz imam Lefakin pa je isto kot antiflat, pa jih dam pred vsakim obrokom eno pumpico(1x stisneš in na žličko), predozirat kao ne moreš, tko da ne se bat. Pomagajo pa tko tko.
Po moje je to dobr tud mal za našo psiho, če ji dam pol kr mislim da je boljš, čeprav včasih ko je blo hudo, tud to ni ne vem kaj pomagalo.
zdej bo stara 3,5 mesece pa se situacija malo spreminja na boljš, še vedno jaz ful stvari ne jem, ker je dojena.
Tudi midve sva imeli med hranjenjem in takoj po hranjenju jok, tko da je ful grozno. Jaz sem jo vmes umirila z dudo, pa spet joško noter in tko naprej, ji je ful pomagalo če sem jo dojila, ko sem jo nosila gor in dol. Skratka zdej je že za 80% boljš. Sej vse mine, pol se pa sploh ne spomniš kako je že blo. Sin je tudi imel krče pred 3 leti, pa sem že pozabla kaj vse sem izvajala.
Pa srečno

(odgovor članu inesc)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: krči in neješčnost
7.5.2008 18:09:19   
inesc
Ciao Racman2!

Hvala za nasvet in odgovor. Si napisala, da ful stvari ne ješ, pa me zanima česa. Jaz sem rekla, da bom en teden brez mleka, jajc in mlečnih izdelkov. Jem pa dosti jabolk in banan in je sedaj nekaj pikast postal po glavici in obrazku (bolj taki mali mozoljčki). Sedaj pa tuhtam, če to ni morda od banan, ki so tudi v Antiflatu!?!user posted image  Morda pa se samo čisti kožauser posted image user posted image

Tudi midva se dojiva. Ima pa krče nekje pozno popoldan in proti večeru. Pa danes ponoči je skoz stokal in se stegoval, vendar vse v spanju. Sem tako vesela, ko končno prdneuser posted image user posted image user posted image user posted image !

LP, Ines

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: krči in neješčnost
23.5.2008 12:29:55   
Nagajučk
Glede na to da dojis, me zanima ali si dojko izpraznis, ce npr. krci prekinejo dojenje?
Ko mojo zgrabi med papcanjem, potem se nekaj casa ne moreva nazaj na dojko, jo kar drzi. Vcasih pa tudi ko se umiri, noce jesti dalje in zaspi. Potem pa mine kar precej casa do naslednjega dojenja.

(odgovor članu racman2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: krči in neješčnost
23.5.2008 14:52:30   
racman2
Jaz si nikoli nisem črpala, ko so krči prekinili dojenje, pa mi ni nič narobe hodilo.

(odgovor članu Nagajučk)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?