ronja
|
khurde, le mirno, vse bo ok: tvoja verjetnost je majhna, velika verjetnost se šteje pod 1:300. Nuhalna svetlina 2,1mm je sicer res veliko (jaz sem mela 1,2, kar je pa pod povprečjem), vendar se ne gleda samo tega, tako da brez skrbi. Če te zanima, gledajo še: dolžino stegnjenice (downovčki imajo namreč navadno krajše ude), prisotnost nosne kosti (če se spomniš, kako downovčki zgledajo, majo tak stumpan nosek, kot boksarji;), pa še razna razmerja (dolžina in širina glave - downovčki imajo bolj okroglo glavico), pa verjetno še kaj, kar sem pozabila. Tak da ni vse samo v tej svetlini. Pa če ti bojo naredili še trihormonski test, bo rezultat še precej bolj natančen. Nogica ali rokica se naenkrat navadno vidi samo ena, čisto zaradi delovanja ultrazvoka - podobno kot fotoaparat, če izostriš na sprednjo roko, se zadnja slabo vidi in obratno. Zato se vama je mogoče zdelo, da sta videla samo eno, ginekologinja, ki ima več izkušenj, pa je videla očitno vse 4 ude. Tak da brez skrbi, tvoja bo super! Izvide dobiš pa po dobrem tednu, kakih 10ih dneh, vsaj tako je bilo pri nas, tak da brez skrbi, bo hitro! Če bi bili rezultati zaskrbljujoči, še vedno lahko narediš še amniocentozo, ki je 99% zanesljiva, ker ugotavljajo kromosome horionskih celic, ki so enaki kot zarodkovi, ker so pač njegove . In tudi če imaš zelo visoko tveganje, se lahko na amniocentozi izkaže, da je vse v najlepšem redu in v miru pričakaš porod. Hator, le pridi, kolikorkrat ti paše! Me pa bomo zate držale pesti, da vama čim prej rata naredit novo , tokrat v maternici!
|