khurde
|
Niia, "čestitke" za merilec! Neki bi ti samo predlagala. Meni je dala eno knjižico, kjer so opisani obroki (Prehrana pri sladkorni bolezni tipa 2 - samo kot informacijo glede prehrane, koliko in kdaj naj bi jedla, drugače mi je rekla, da ta nosečniška nima veze s tem). In sem prva dva dni jedla po tej knjižici, pa sem imela konstantno cuker povišan. Sedaj tri dni jem tako kot prej, edino kar je, da sem spet začela jesti večkrat na dan, kar se mi par mesecev ni izšlo zaradi faksa, pa sem skos v normali. In pišem si obroke, da pol nekako vidim, po čem imam višji sladkor in po čem nižjega, pa malo eksperimentiram zdele par dni. Ker npr. meni gre čez ali blizu meje po polnozrnatem pecivu (te mali kruhki polnozrnati), čeprav naj bi to kar precej jedla, tudi po dve (!!!) polnozrnati žemlji pri večerji ipd. Mi pa npr. ne gre čez, če popijem vročo čokolado in zraven pojem par piškotov, prav tako sem imela danes normalen cuker po dozi koščka milke, vrstice velike gorenjke z lešniki, parih mozartovih kroglic in dveh piškotih z marmelado. Ni nobene logike tukaj, ampak kaj češ. Je pa odvisno od dneva, pa tud od dela dneva (jutro, popoldne, večer) samo če ti je dala dieto in boš imela povišan sladkor, probaj kaj spremenit v tej predpisani prehrani, ker ni nujno, da ti ustreza, čeprav naj bi po vsej "logiki" morala biti optimalna. Samo smo si preveč različni, da bi lahko rekli, da ena in ista stvar paše vsem. Eh, mi imamo pa naslednjo sredo pregled v porodnišnici, samo mi G ni nič povedala pri kom, samo datum pa uro mi je sporočila.
|