_sanja_*
|
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_* IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_* IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ Aha glede tega je pa tako, republiške štipendije - če ponavljaš letnik, ti za ponavljanje letnika štipendija ne pripada, ampak miruje (še ne vračaš), edino če bi ponavljal letnik zaradi materinstva. Potem jo lahko prejemaš tudi 2 leti za isti letnik. Jaz v prvem rednem letniku nisem imela republiške štipendije. Poleti sem rodila in v jeseni ponavljala letnik. Štipednijo sem brez problema prejemala celo leto. Vse nadaljnje letnike sem potem redno izdelala. Edino diplomo sam mal dlje delala. Ta čas sem podpisala na zavodu nek sporazum o mirovanju vračila (to je treba podpisat, ko nimaš več statusa) in ko sem diplomirala sem jim potem poslala potrdilo in to je bilo to. Če pa bi v kateremkoli letniku pustila šolanje pa bi morala vrnit štipendijo za neizdelan letnik. Zanimivo. No, jaz bom sicer diplomirala pred porodom. Bom pa potem vpisala podiplomski študij. PDP imam decembra. Torej, štipendijo prejemaš samo tisto leto, ko rodiš ali vse letnike? Drugače pa jaz ne bom samohranilka. Ne obsojam tistih, ki to so. Se mi zdi pa brezveze lagati in skrivati za par € mesečno. Pa da potem moj ne bi dobil bolniške za otroka, če se kaj zgodi... In hodit po sodiščih... Ne, hvala. Za republiško štipedijo je tako - odvisno kakšne dohodke imata s partnerjem. Jaz sem takrat kot prejemnica štipendija bila skupaj z bivšim, ki je imel nizke dohodke in mi je zato štipendija pripadala. če bosta predegla cenzus je tako in tako ne boš dobila. Razlika je edino to, da jo lahko zaradi vzroka materinstva prejemaš 2 leti za isti letnik (če so dohodki pod cenzusem). Aha. Ok, hvala. Bomo videli. Glede na to, da prejema dohodke samo on... Ampak ti cenzusi so ponavadi kar nizki in jih že povprečna plača preseže. Ja res je, da so cenzusi dokaj nizki, čeprav ne tako kot pri socialnih pomočeh - sej cenzus lahk ziher kje na netu najdeš. Je pa razlika, da se bo partnerjev dohodek potem delil na 3 člane, ko boš rodila. Malo sem iskala, ga še nisem našla, pa saj se ne mudi. December je še daleč. Samo da se malo informativno pozanimam. Sem pa našla nekaj drugega. Mati študentka samohranilka, oče pa s.p.! Verjetno zelo rabijo socialno pomoč. No, tako je bilo pri prvem , zdaj pri drugem pa sprašuje, ali naj naredi isto
|