poli* -> študentka/samohranilka....kaj je bolje? (25.4.2008 11:38:07)
|
Že nekaj časa se pripravljam, da pojdem na center za soc. delo, pa mi kar nekako ne uspeva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Torej, sem študentka, 13 t nosečnosti je že za mano (otrok je zelo zaželen), ampak manjka mi še zadnji letnik študija. Ker smo iz zelo oddaljenih krajev od ljubljane (moj je tu redno zaposlen), si ne morem (in ne želim) privoščiti, da bi bila prihodnje leto sama tam, zato sem se odločila začasno opustiti študij. Namreč, moj program je večinoma sestavljen iz samih vaj, na katerih moraš biti 100% prisoten. Nekaj sem se že pozanimala: če si študentka mamica, prejemaš republiško štipendijo v višini cca: 200E/ mesec (in če ne opraviš letnika, jo moraš LOGIČNO vrniti- torej, to ne pride v poštev). Čez dobro leto se nameravava poročiti (to planirava že 3 leta), ampak do takrat želim izkoristiti najboljše možnosti od te države. Zanima me, če katera ve, kako je, če se prijaviš kot mati samohranilka (kolikšna je pomoč oz. če karkoli veste o tem). Pa še to: ali lahko opravljaš pripravništvo že zaklučene izobrazbe kljub statusu študenta, ali moraš biti brezposeln (neštudent)? Za vse odgovore se vam zahvaljujem in vam želim lep dan! ps: če vas še kakšen podatek zanima, vam ga kasneje napišem.
|
|
|
|