smejčica -> RE: EPIDURALNA A.- da ali ne? (24.4.2008 11:28:49)
|
Pozdravljena. No, jaz epiduralne pri prvem porodu nisem imela. Sama si nisem znala predstavljat, kakšne bolečine so pri porodu. Sem si mislila, pa saj ne more bit tak hudo. Pol sem pa vidla, kako je ... ti vedno nekaj hudo dol pritiska. Apak sem preživela. :) Pa zdaj lahko rečem, da je pa tak blo za vzdržat, čeprav sem takrat malo pred iztisom govorila partnerju, da ne morem več. Pa je šlo. In kak se otročiček rodi, je konec vseh bolečin. Za drugo še ne vem, kako se bom odločila. Morda se bom zmenla za epiduralno...ni pa rečeno, da jo bom potem res potrebovala. Pravijo sicer, da je res ful boljše, če jo imaš. Ampak naj ti povem, da pa tak huda bolečina spet ni. Meni so zaradi pritiska sprožili porod in sem bila od jutra v porodni sobi, rodila pa sem šele naslednji dan zjutraj ob štirih. Ampak, ne se vstrašit. Pri meni je dolgo, dolgo trajalo, da se je sploh začelo kaj dogajat. Najprej so mi dali gel in svečko za mehčanje mat. vratu, nato so mi predrli mehur in šele pozno v noč se je začelo. Je pa res, da so mi dajali umetne popadke in so vsako uro povečevali dozo. Tako da sem imela od polnoči že kar močne in pogoste popadke. Sedaj se temu še samo smejem....Jaz ti predlagam, da se za epiduralno dogovoriš in jo potem po potrebi izkoristiš. Saj boš vidla, ni tak hudo. Znajo včasi pregledi bolj bolet! Lp
|
|
|
|