**Petra** -> RE: EPIDURALNA A.- da ali ne? (28.4.2008 13:46:36)
|
Jst sm dvakrat rodila z EA in bom tudi zdaj v tretje (razen, če je ne bo mogoče dobit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] ). Meni je obakrat zelo pomagata prebrodit čez bolečine, ker se nisem odpirala, pa tudi obakrat sem bila brez svojih popadkov - samo na umetnih. Pri prvem porodu so bili strasnki učinki ti, da se mi je kakšn dan, dva vrtelo in nisem smela sama vstat s postelje, pa tudi po porodu nisem imela takoj "občutka" za lulanje, drugič pa sem na koncu poroda in še kakšno urco po njem imela mravljinčaste noge, z uriniranjem je bilo isto kot prvič. Jst bom rekla tko... EA da ali ne... vsak se mora sam odločit in pri sebi razčistit glede poz in neg učinkov. Možnost lajšanja bolečin je, zakaj je ne bi izkoristili, poleg tega je vsaka operacija, vsak naraven (brez dodajanja protibolečinskih sredstev) porod tvegan, saj ti nikoli in nihče ne bo 100 % garantiral, da bo šlo vse kot po maslu. Mele ste tudi debato o vakomu... pri meni ga niso uporabili, sem čisto lepo sodelovala pri iztisu. Če maš dobro babico ob sebi, ki te vodi, potisneš tudi, če nimaš sam občutka kdaj moraš. SAj pravim, tudi v tretje jo bom vzela, upam samo, da ne bo kakšnih težav zaradi prezaposlenosti anesteziologov!!!
|
|
|
|