|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pregrada
3.5.2008 14:17:45   
giotti
No, jaz grem v torek v Maribor na odstranitev. Upam, da bo uspela, ker bodo probali pod lokalno anestezijo ter z zelo tankim histeroskopom. Držte pesti zame. Tudi jaz za vas držim, da vam uspe zanosit in donosti brez problemov, s prgrado ali brez.
Polno ljubezni.
Giotti

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 26
4.5.2008 12:40:59   
sonček85
veliko sreče in naj te ne bo strah saj to ni nič takega,sem imela letosjanuarja histero in laporo pa je vse ok.samo zanosila še pa nisme in ne vem kdaj bom ,bom ko mi bo to namenjeno in ko bom najmanj pričakovala.vso srečo bomo s tabo v mislih.
user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 27
4.5.2008 14:00:42   
giotti
in ne vem kdaj bom ,bom ko mi bo to namenjeno

Hvala, Sonček85. user posted image  Držim pesti tudi jaz zate, da se ti uresniči želja po otročku. Je pa res, kot praviš, kadar bo najbolj pravi čas. Mi tega žal ne vemo in tudi izsiliti ne moremo, tako da nam edino ostane, da zaupamo, da je vse, kot pač mora bit.
Tane, boš z mano v mislih?
Cmokec

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 28
4.5.2008 19:10:11   
tejčica30
Živjo punce!

Tudi meni je G zadnjič odkrila pregrado (z vaginalnim uz), vendar ni potem nič komentirala koliko je velika ali majhna, razen da ponavadi ne vpliva na zanositev...
Zdaj sem v fazi zbiranja raznih informacij o pregradi, torej vas prosim za linke do raznih člankov in podobnih forumov. Moram zadevo vzeti v svoje roke, da bom pri naslednjem obisku pri G oborožena z informacijami.
Jutri pa začnem jemat klomifen, upam, da bo kaj uspeha. Začel se je 15 ciklus od odločitve za otročka, kmalu pa bom v kristusovih letih...

Majuser posted image je mesec ljubezni, kajne? Tak fin za naredit otročka.
Naj rata vsem, ki si to želimo!

Pozdrav!

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 29
4.5.2008 19:12:41   
ŽANŽA
pozdravljene,

mene pa zanima KDAJ in KAKO so vam odkrili pregrade? ker veliko preberem na to temo ( na rr) in me rahlo začenja skrbeti, da tudi jaz nimam kake pregrade. konec leta namreč z mojim načrtujeva user posted image in me čedalje bolj skrbi...
ali vam je vaš G ugotovil z UZ? ker premišljujem, da bi se morda naročila na samoplačniški UZ, da se malo pomirim.
ali mi svetujete, naj malo pocukam mojega G za rokav ob naslednem (rednem) pregledu, ki ga imam naslednji mesec?

vsem ostalim pa želim veliko user posted image user posted image in veliko zdravih in srečnih user posted image !! lp

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 30
4.5.2008 19:49:37   
jenyj
Pregrada se vidi z vaginalnim ultrazvokom. Najboljši čas za odkrivanje pregrade je nekje v drugi polovici ciklusa. Svetujem ti, da se naročiš v drugi polovici ciklusa ter poveš ginekologu da načrtuješ zanositev in da ti naj pogleda, če imaš pregrado. Jaz imam ciklus na 35 dni in sem bila 17. dan na pregledu, kjer mi je odkril pregrado.

(odgovor članu ŽANŽA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
4.5.2008 22:25:19   
ŽANŽA
hvala za nasvet

lp

(odgovor članu jenyj)
Neposredna povezava do sporočila: 32
5.5.2008 9:22:31   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

No, jaz grem v torek v Maribor na odstranitev. Upam, da bo uspela, ker bodo probali pod lokalno anestezijo ter z zelo tankim histeroskopom. Držte pesti zame. Tudi jaz za vas držim, da vam uspe zanosit in donosti brez problemov, s prgrado ali brez.
Polno ljubezni.
Giotti

giotti, seveda bom v mislih s tabo, da operacija uspe brez (pre)velikih bolečin in da bo vse kot je treba, pa seveda da potem čimpreje zanosiš. Super, da si končno dobila datum, sporoči kako je šlo, pa hitro okrevanje.user posted image user posted image user posted image jaz imam še 1 teden do operacije, me je kar strah ampak saj bo, vse da bomo enkrat imele malo pikico v naročju.

žanža, kot ti je napisala jenyj, pregrada se najbolje vidi v drugi polovici ciklusa, z vaginalnim UZ kar lahko naredi tudi tvoj G. več pa si lahko prebereš pod Težave z zanositvijo, čeprav ti svetujem, da ne bereš nepotrebnih stvari, ker te bo potem še bolj skrbelo kaj vse lahko imaš.

< Sporočilo je popravil tane -- 5.5.2008 9:26:11 >

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 33
5.5.2008 9:32:46   
sonček85
ŽANŽA:najbolje je da o tem ne razmišljaš sedaj  preveč in da počakaš do konca leta dokler ne začnet Z user posted image in potem če ne bo nič pojdi na pregled tako kot sta ti napisali jenyj in tane.  pa veliko uspeha in slončaja ko bosta začela.

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu ŽANŽA)
Neposredna povezava do sporočila: 34
5.5.2008 11:32:04   
giotti
Se strinjam s Sončkom85. Ne razmišljaj o stvareh, ki ni nujno, da jih imaš. Po drugi strani pa te seveda razumem, da želiš najprej opraviti vse možne preiskave, med njimi je tudi pregled matenice z ultrazvokom. Če bi sama vedela za te stvari, bi se gotovo dala pregledat predem sem zanosila. Ja, pocukaj ga za rokav, reci, da načrtuješ in hočeš pred tem vedeti, če je tvoja maternica vredu. To moje prijateljice, ki so fejst čez trideset vse po vrsti delajo, ker ne želijo eksperimentriat, če me razumeš.
Meni jo je po naključju odkrila dežurna ginekologinja na urgenci tisti dan, ko sem splavila.

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 35
5.5.2008 11:33:07   
giotti
aja, moj zgornji post je bil seveda namenjen Žanži. user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 36
15.5.2008 21:04:47   
tane
lily32, in pa vse tiste, ki so vam odkrili pregdaro in omahujete ali jo odstraniti pred zanositvijo ali ne.
jaz sem že opisala svoj primer, no danes sem prišla iz bolnice vceraj sem bila operirana in kaj so ugotovili, tisto kar naj bi bila mala pregrada se je izkazalo, da je bila cez celo maternico in sem imela zaradi tega tudi čisto deformirano obliko maternice, je pa rekla, da so mi odstranili vse in da je skoraj sigurno to bil tudi vzrok za moj ss v 14.tednu ko otroček ni več mogel rasti.
tako, da punce resno premislite ali boste enkrat poskusile zanositi s pregrado ali ne. vem, da se najdejo tudi primeri, ko zanosijo in donosijo s pregrado ampak operacija je rutinska, mene danes malce boli pa še to če preveč delam, ker pozabim, da bi mogla počivat.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 37
16.5.2008 12:44:58   
lily32
tane, držim pesti, da boš zdaj hitro okrevala, kmalu zagledala user posted image  in tudi srečno donosila.

Po pravici povedano sem še vedno v dilemi, verjetno bom počakala še par mesecev in če mi v tem času ne bo uspelo zanosti, bom šla na operacijo. Sem večni optimist in upam na srečen zaključek zgodbe.user posted image   

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 38
16.5.2008 13:18:09   
giotti
Jaz bi pa dodala samo to, da sem bila prejšnji torek na operaciji, pod lokalno anestezijo in s tankim histeroskopom, ki nič ne razširi materničnega vratu. Fant, ki me je zunaj čakal, je rekel, da od trenutka, ko sem šla v ambulanto in ko sem prišla ven, da je minilo 35 minut. Operacija je res tako rutinska, da mi ni želel dati niti dneva bolniške, pa sem ga prosila. Če bi vseeno lahko ne šla kak dan v službo. user posted image

Je pa možno to reč samo točno diagnosticirati (povedati natančno velikost). S samim ultrazvokom se žal ne da točno videti, kakšna pregrada je v resnici. Lahko pa se odločiš samo za diagnozo s histeroskopom, ki pa natančno vse pove o pregradi. To pa je sploh možno narediti samo pod lokalno anestezijo in s tem tankim histeroskopom, skratka, prav nič ne reskiraš, mimaš kaj izgubiti. Samo pol ure časa si moraš vzeti. Ker je stvar absolutno neinvazivna, s 5 mm apartom gredo skozi nožnico in pogledajo... No, seveda pa lahko poskusiš. S tem, ko si tako pozitivno naravnana, si naredila že ogromno! Tako kot je rekla ena moja preijateljica, ki je zdaj že na polovici nosečnosti, pa ima tudi pregrado: "jaz sem se z bejbikom zmenla, da bo vse okej in vem, da bo user posted image  " In res lepo napreduje brez težav. No, vso srečo želim user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 39
16.5.2008 14:30:17   
sonček85
tudi jaz pravim boljer preventiva kot kurativa.tvoji kolegici želim da bi bia še druga polovica tako super kot prva.

vse ki imate pregrado pojdite raje na odstranitev ,ker se je že v več kot 80% primerih končalo z ss.meni hvala bogu ni ratalo dabi zanosila s pregrado no in tudi brez nje mi še ni uspelo tako da bomo videli.vsem pa želim veliko pozitivne energije in da bi kmalu imele velike trebuščke.

lp

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Vožnja s kolesom
krtačka

Kdaj se je vaš otrok znal voziti s kolesom na pedala brez pomožnih koles?

pred 3. letom starosti (16%)

med 3. in 4. letom starosti (31%)

med 4. in 5. letom starosti (33%)

med 5. in 6. letom starosti (12%)

po 6. letu starosti (7%)

Število vseh glasov: 332

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!