|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Potrdila za na Hrvaško za otroke
26.4.2008 13:08:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

IZVIRNO SPOROČILO: mika

kakšna potrdila za otroke? pred dvema mesecoma, nismo nič potrebovali.


Če si starš skrbnik ne potrebuješ nobenega potrdila. Če pa tvoje otroke peljejo čez mejo stari starši, tete, strici ipd... ali tudi očetje - neskrbniki potrebujejo s seboj kartonček, na katerem so osebni podatki starša-skrbnika, tistega, ki otroka lahko pelje čez mejo in od otroka. (to je veljalo že prej). Sedaj pa je ptorebno temu priložiti še overjeno izjavo o tem, da starš skrbnik dovoljuje, da ta in ta oseba pelje otroka tja in tja iz tega in tega razloga od takrat do takrat. To izjavo mora prevesti v hrvaški ali angleški jezik uradni sodni tolmač. In ta slednja storitev je tista, ki stane.


Kje se dobi to potrdilo?user posted image

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Potrdila za na Hrvaško za otroke
26.4.2008 13:35:33   
Anonimen
eta se poenostavitev prehoda mladoletnih na Hrvaško
Obeta se poenostavitev prehoda mladoletnih na Hrvaško

Ljubljana - Dogovarjanje o poenostavitvi postopka prehoda slovenskih mladoletnih državljanov slovensko-hrvaške meje v spremstvu tretjih oseb je v zaključni fazi.user posted image




Kot je pojasnil hrvaški veleposlanik v Sloveniji Mario Nobilo, je cilj poenostavitve postopka ta, da bi se izognili stroškom overitve in prevoda soglasja staršev ali skrbnikov v hrvaški ali angleški jezik.


Trijezični obrazec

V ta namen so upravne enote v Sloveniji pripravljene tiskati trijezični obrazec v slovenskem, hrvaškem in angleškem jeziku, ki bi ga obenem tudi overjali za zainteresirane državljane brez potrebe dodatnega prevajanja. Hrvaška stran pa je pripravljena sprejeti tak obrazec, saj bi tako slovenskim mladoletnim državljanom poenostavila potovanje s tretjimi osebami in zmanjšala precejšnje stroške.

Takoj ko bodo s slovenske strani omenjeni obrazci dostopni slovenskim državljanom, bo mogoče pričeti s poenostavljenim postopkom, o čemer bo slovenska javnost obveščena, je še v izjavi zapisal Nobilo.

user posted image

Kot so že prejšnji teden na slovenskem zunanjem ministrstvu zapisali na svoji spletni strani, mora mladoletna oseba pri prehodu meje s Hrvaško pri sebi imeti soglasje staršev, ki jim dovoljuje samostojno potovanje v tujino oziroma potovanje v spremstvu polnoletne osebe, ki ni zakoniti zastopnik mladoletnika. Slednje naj bi bilo v skladu z novim hrvaškim zakonom in pravilnikom o potnih listinah za tujce, vizumih in načinu ravnanja do tujcev overjeno na upravni enoti ali pri notarju, poleg tega pa tudi prevedeno v hrvaški ali angleški jezik in overjeno pri sodnem tolmaču.

Hrvaški veleposlanik je še sporočil, da bo v skladu z dogovorom pristojnih hrvaških in slovenskih organov od 29. aprila dalje mogoč prehod državne meje državljanov Evropske unije, Evropskega gospodarskega prostora in Švice preko mejnih prehodov za meddržavni promet med Hrvaško in Slovenijo.
STA
Foto: BOBO



Brez soglasja čez mejo ne bo šlo
Ljubljana, 25.04.2008, 11:14 | Nina Šašek Kocbek/Špela Zupan
Slovenija in Hrvaška se še nista dogovorili, ali je soglasje za mladoletne osebe še vedno potrebno prevesti in overiti pri sodnem tolmaču.


Potem ko smo pred tednom dni poročali, da so se predstavniki notranjega, zunanjega in ministrstva za javno upravo dobili na koordinacijskem sestanku, na katerem so predlagal načine, kako bi poenostavili postopek pridobivanja dokumentacije za prehod mladoletnika čez mejo, še vedno ni znano, ali so se kaj dogovorili s Hrvaško. Slovenija naj bi predlagala, da sodni tolmač, ki predstavlja največji del stroškov, ne bi bil potreben. Na zunanjem ministrstvu so bili na vprašanje, če je Hrvaška že odgovorila na predlog Slovenije, skopi z informacijami. Potrdili so le, da informacije v zvezi s tem še pridobivajo.


Če mladoletnik potuje na Hrvaško ali preko hrvaškega ozemlja v katero drugo državo brez spremstva staršev, potem mora imeti pri sebi posebno soglasje. (Foto: Damjan Žibert)

Da ne boste obtičali na meji


Če potuje mladoletnih na Hrvaško v organizirani skupini (šolska ekskurzija), posebnega soglasja staršev ne potrebuje. (Foto: Damjan Žibert)To pa slovenskim državljanom ne bo koristilo. Podaljšani prvomajski prazniki se začenjajo, vsi, ki boste potovali na Hrvaško, pa ne pozabite, da hrvaška zakonodaja od vseh mladoletnih oseb, ki na Hrvaško ne potujejo v spremstvu staršev, zahteva pri sodnem tolmaču prevedeno in overjeno soglasje. Brez njega vstop na Hrvaško ne bo mogoč.

Naj spomnimo

1. januarja 2008 je na Hrvaškem stopil v veljavo nov Zakon o tujcih, kasneje pa je bil sprejet še Pravilnik o potnih listinah za tujce, vizumih in o načinu ravnanja do tujcev. Slednji predvideva, da morajo mladoletne osebe, ki prečkajo hrvaško mejo brez spremstva staršev, pri prehodu meje pri sebi imeti soglasje staršev oziroma njegovega zakonitega zastopnika. S soglasjem mladoletniku zakoniti zastopnik dovoljuje samostojno potovanje v tujino oziroma potovanje v spremstvu polnoletne osebe, ki ni zakoniti zastopnik mladoletnika. Prvotno gre za zaščito mladoletnik oseb, ki bi na Hrvaško in čez njeno ozemlje lahko potovale zgolj s privoljenjem staršev.

Nov pravilnik pa za slovenske državljane postopek pridobivanja vseh potrebnih dokumentov skupaj zelo zaplete. Po slovenskih zakonih državljan Slovenije za vstop na Hrvaško potrebuje poleg osebnega dokumenta dovoljenje, ki ga dobi na upravni enoti in stane 0,71 evra. Gre za kartonček, na katerem so osebni podatki o mladoletni osebi, osebni podatki starša oz. zakonitega zastopnika in osebni podatki spremljevalca, s katerim bo mladoletna oseba potovala v tujino. Dovoljenje velja eno leto od dneva izdaje. Z novim zakonom, ki ga je sprejela naša soseda, pa je temu dovoljenju potrebno dodati še pisno soglasje staršev oziroma zakonitega zastopnika, da dovoljuje potovanje na Hrvaško. To soglasje mora biti prevedeno v hrvaški ali angleški jezik in overjeno s strani sodnega tolmača.

Dovoljenje za prehod meje za osebe mlajše od 15 let (PDF, 10.6 kb)
Soglasje za vstop na Hrvaško za mladoletne osebe (PDF, 8 kb)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Potrdila za na Hrvaško za otroke
26.4.2008 21:58:44   
Blejka26
nisem brala odgovorov.moje mnenje je, da je to pravilno,ker je na svetu že toliko preveč ugrabiteljev in tega me je resnično strah.S tem bodo pa preprečili,da bi ugrabitelj otroka peljal izven države.hvala bogu..men se to zdi pametno in lahko bi imele to vse države..res da pretiravajo s cenami in prevodi..

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Ali podpirate stavko JU
MC09

Podpirate stavko javni uslužbencev 18.4.?

da, delam v gospodarstvu (24%)

ne, delam v gospodarstvu (38%)

da, sem JU (28%)

ne, sem JU (10%)


Število vseh glasov: 235

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!