KIRA
|
willson pol maš srečo. kar jaz slišim od kolegic ne delajo drugega ko da pijejo kavo in "tračkajo", kako ima ta, kaj imajo oni... pa saj pravim - da vse zvem, ker se moja mama z nekaterimi pozna (je tudi medicinska sestra, že več kot 30 let!). patronažne vse povejo okrog: ta in ta ima tega in tega, tako in tako imajo v stanovanju, to in to imajo postravljeno, to in to je zasvinjano (seveda, kaj naj pa je, če ne utegneš skrbet zase, kaj še le za dojenčka, pol bi pa naj imel še tip top gospodinjstvo). po mojem jih to nima čist nič za brigat, pa da tako ljudem v zasebnost posegajo, to je pa sploh mimo. da mi pa kdo firbec pase v stanovanju - NEPOVABLJEN, to pa sploh ne prenesem. pa da se proba MIMO MENE ZRINT NA SILO - to pa sploh ne. če ona nima olike, jih tudi jaz ne bom mečla - manir namreč. sam naj proba še enkrat prit, še hitrej bo ven letela, kot takrat... sicer pa se strinjam s pepo imačist prav. pri nas taprave patronažne hodijo samo k takim ki kaj imajo - veze namreč - one izučene pa k navadnim smrtnikom, kot smo mi. PREKMURJE JE NAJMANJ 30 LET ZA OSTALO SLOVENIJO, KAR SE MEDICINE TIČE. zato sem tudi šla v MB rodit, ne pa v našo bolnišnico / porodnišnico. če bi tu not stopla, ti povem, da bi te kap, kaka je porodnišnica. ko ena umazana luknja. fuj. hvalabogu da sem šla v MB, tam vsaj WC imaš poleg in se umiješ lahko. tu pa je 1 WC na celem hodniku za vse porodnice. pol pa s krvavimi vložki po celem hodniku morjo letat. bljek. v MB tudi ni idealno, daleč od tega, jepa 100 x boljše kot tu. ampak že spet odstopam od teme. - se opravičujem. ne pravim da so vse patronažne slabe - upam da ne, pa da imajo vsaj nekaj kulture tudi. ampak jaz je ne rabim in je nisem in je nikoli ne bom rabila. vse kar ona zna, znam jaz tudi. najbolj trapasto pa je, ko ti pride taka, ki še po moćnosti sama otrok nima in ne ve kako in kaj, pa ti samo teorijo klati. ma daj. saj niso vsi dojenčki po istem kopitu delani. otrokova mam ga najboljpozna - njega in njegove potrebe. če je pa bolan, so pa itak tu pediatri.... Lp:rozica::rozica:
|