|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prosim za nasvet
15.4.2008 13:29:05   
alička
IZVIRNO SPOROČILO: pikola

Staršim sse ne upam povedat, saj bi odreagirali tako kot starši.
Pa še sram me je, saj niso bili navdušeni nad mojo izbiro partnerja.

To je popolnoma nepomebno! Ali boš vztrajala pri partnerju, ki te pretepa, ali pa boš slišala od domačih, saj smo ti rekli (pa tega verjetno ne bodo rekli) ?
Kako pa naj bi starš odreagiral? Zaščitil svojega otroka!

(odgovor članu pikola)
Neposredna povezava do sporočila: 26
15.4.2008 13:36:26   
pokica_
Se strinjam z predhodnicami; moraš sama sebe imet dovolj rada, da boš storila naslednji korak.
Verjemi, naj bo še tako težko iti stran od njega in vajinega skupnega življenja, predvsem zakona, ...nikoli ne pomisli, da delaš narobe, kajti to je edino pravilno za vaju z otročkom.
Ne želim si biti v tvoji situaciji, vendar sama vem kako je živeti v družini z nasiljem, ...zato sem sama sebi zaprisegla, da si tega nebi in ne bom nikoli dovolila, če že ne zaradi sebe, pa že zaradi otrok, prej ko slej se bojo na tebi opazile posledice (fizične in predvsem psihične) kar bo zaznamovalo tudi otroke. 
Ljudje smo v marsikatero stvar prisiljeni in se ji ne moremo pravočasno izogniti; ampak veš...nasilju se lahko pa še pravi čas izogneš. Ne dopusti si uničiti življenje zaradi tistih ta "lepih trenutkov" z njim,...kajti, da ti tole naredi...je znak, da te ne ljubi kakor bi te moraluser posted image , žal.
Sigurno mu sedaj ni vseeno in sigurno obžaluje, ampak naj te njegove nadaljne obljube ne preslepijo, zavoljo sebe in otročka postani trdna in odločna, da zmoreta živeti brez njega in brez tepeža.
Za vsakega posije sonček...verjemi, da bo tudi tebi...življenje zna tudi pozitivno presenetituser posted image . Kar se tiče pa staršev, pa verjemi, da ti bojo stali ob strani,...nihče te nebo obsojal, pa čeprav se ti zdi v tem trenutku prav nasprotno. Pokliči domače,...mamo, ateja, kogarkoli in povej kaj se je zgodilo, verjemi, da bojo zastopili, da rabita z otročkom prav zdaj njihovo pomoč.
Objemček zate in za otročkauser posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 27
15.4.2008 13:39:33   
kajajaka
... če te je enkrat te bo tudi drugič in tretjič.

Samo pogumno pa čimprej stran!
Če imaš pomisleke zaradi financ (stanovanje, stroški... ob samo tvoji plači ali kakorkolim že...) se raje obrni po pomoč na starše in socialno.

Tudi, če se s starši ne razumeš najbolje, požri ponos in jih prosi za pomoč - bolje tako, kot batine.
Pa zapomni si - NIKOLI, v nobenem primeru ne moreš biti ti kriva, da te je pretepel. Ni opravičila zanj!
Pa otroku bo bolje v mirnem okolju, pa čeprav brez očeta.

Srečno! Kot vidiš imaš vsaj vso moralno podporo z naše "forumske" strani!

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
15.4.2008 13:48:16   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Hudo mi je zate. Sploh si ne morem zamisliti, da si bila taka, da 14 dni nisi mogla med ljudi.
Zdaj pa razmisli malo, koliko si sama sebi vredna? Zakaj misliš, da ima nekdo pravico da te tepe? Pomisli na svojega otročka, ali mu želiš da to gleda?
Prosim bodi pametna in takoj pojdi. Saj nekako bo šlo. Upam, da imaš službo in da nisi čisto odvisna od njega. Boš videla da ti bo bolje. Sploh ne razmišljaj.

se podpišem,
zate pauser posted image

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 29
15.4.2008 13:58:56   
pijja

Brez beseduser posted image

Prosim te ,preprosto pojdi stran ,dokler še lahkouser posted image

< Sporočilo je popravil pijja -- 15.4.2008 14:10:53 >

Takšni, kot smo bili včeraj, nismo danes in tudi jutri ne bomo

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
15.4.2008 14:44:02   
Mijavček
Pojdi, pa magari k staršem začasno, doker se ne znajdeš. Samo ne ostani pri njemu, ker mu že s tem daješ tiho priznanje, da je to uredu, kar je naredil. Bogica, 14 dni, pa k zdravniku.....
Si težko predstavljam; jaz bi spokala že samo, če bi me klofnil. Saj vem, da je lažje govorit, kot narest, ampak resnično nimaš kaj razmišljat.
Poišči pomoč pri kakšnem sos telefonu, tam ti bodo znali tudi povedat, kam se obrni.. na socialno, na policijo,...
Resnično. Nimaš kaj z njim delat. Imej dostojanstvo do same sebe in poskrbi za otroka.
Srečno!

(odgovor članu pijja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
15.4.2008 17:56:08   
GB
Nevem kaj naj ti recem . Cist sem sokirana in samo upam ,da se ti in tvoj otrocek cim prej odpravita nekam na varno. Zelim ti veliko veliko srece in poguma.

user posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 32
15.4.2008 18:52:37   
VERONICA
Kaj si mu ti "skakala po živcih" lepo te prosim? In zaradi tega te je "moral" pretepsti? Ubožec...

(odgovor članu GB)
Neposredna povezava do sporočila: 33
15.4.2008 19:53:49   
Anonimen

Moj mož me je pretepel. Bilo je prvič, da me je tako pretepel, da nisem mogla it 14 dni med ljudi.

O marija. 14 dni nisi mogla med ljudi. Clovek, ki te tako pretepe, je bolan. Pojdi stran, cimprej.

(odgovor članu pikola)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
15.4.2008 19:54:53   
Anonimen
Skregala sva se in sem mu skakala po živcih.

In to je razlog, da te tako pretepe user posted image . Joj, bejzi user posted image

(odgovor članu pikola)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
15.4.2008 20:54:42   
janca
Se strinjam s predhodnicami. Prosim oddidi. Čimdalj boš odlašala, težje se boš odločila da boš odšla, čeprav boš vedela, da moraš oditi. Ne se slepiti, da bo bolš, da je imel le izpad itd. Za udarce ni opravičila. Tudi če ti bo težko, boš še vedno v duši zadovoljna saj boš imela duševni mir in svojo malo štručko. Poberi svoje stvari in pojdi k staršem ali še bolš najemi si garsonjero. Takoj lahko vložiš za razvezo, če pa nisi poročena pa na CSD vložiš zahtevek za uradno skrbnico za otročka. Nič mu ne govori, priskrbi si garsonjero in ko boš imela vse zrihtano, pobaš svoje stvari in pojdi. To izkoristi takrat, ko ga ni doma, da se izogneš raznemu prepričevanju. Naredi to zase in za svojo štručko. Vem, da je v začetku težko ampak povem ti, da človek dobi nadnaravno moč in boš vidla, da boš to izpelala, sam odloči se. Prosim pojdi.

(odgovor članu pikola)
Neposredna povezava do sporočila: 36
16.4.2008 7:25:10   
Nenya
Pikola user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zate in za otročka.

Prosim te pojdi stran, da ne bi postala še ena žalostna novica v časopisih. Kontaktiraj CSD sem perpričana, da greš lahko za nekaj časa v varno hišo, če nočeš k staršem.

Kar se pa tvojih staršev tiče - pomisli kaj bi ti storila če bi tvoj otrok prišel k tebi in ti povedal da ga zakonec tepe? A bi mu/ji rekla 'saj sem ti rekla?' Ali bi naredila vse, da ga/jo zaščitiš? Jaz bi bila kot starš zelo žalostna, če se moj otrok v stiski ne bi obrnil name. Prepričana sem, da bi te sprejela odprtih rok.

Ne skrbi za skrbništvo, če si šla k zdravnici (verjetno ni bilo prvič, da si imela poškodbe) obstajajo zapisi v tvojem kartonu, to bo brez dvoma pomembno pripomoglo, pokliči na CSD, ni se treba predstavit, pa jih povprašaj kaj in kako.
Ne vztrajaj zaradi strahu pri tem nasilnežu, saj nočeš, da bo enkrat dvignil roko nad otročka, ko mu bo 'skakal po živcih'.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za pogum, da narediš, kar veš, da je prav. Tule je naslov varnih hiš http://www.drustvo-zenska-svetovalnica.si/nasilje_5.php

< Sporočilo je popravil Nenya -- 16.4.2008 7:27:28 >

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 37
16.4.2008 10:40:45   
Rivi
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_

Ne dopusti si uničiti življenje zaradi tistih ta "lepih trenutkov" z njim,...kajti, da ti tole naredi...je znak, da te ne ljubi kakor bi te moraluser posted image , žal.

user posted image user posted image user posted image
Znašla si se v res težkih trenutkih in odločitvah.
Vendar, čeprav se sliši nemogoče....moraš proč in zaščititi sebe in otroka!

Vse je vredno tega, da greš, četudi se ti zdi, da nimaš kam in za seboj pustiš čudovito hišo ali stanovanje, ki ti je bilo dom...

Objemček zate in za otročička.

Mia - 20.08.2007
Miino mesto

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 38
16.4.2008 11:08:17   
pikola
Punce hvala.

Sem danes mal klicala na CSD, da dobim malo informacij kako in kaj. Pa sem ful razočarana. Nič pametnega mi niso svetovali. Da sem prav razočarana.

(odgovor članu Rivi)
Neposredna povezava do sporočila: 39
16.4.2008 12:22:43   
Mijavček
A res al kaj? No ta je pa dobra. zakaj pa so pol tam?

Bogica. Zberi pogum in spakiraj. Ne bo ti žal.

(odgovor članu pikola)
Neposredna povezava do sporočila: 40
16.4.2008 12:29:50   
ženska
user posted image  Jst k sreči ne vem kako to zgleda, ampak sem jokala ko sem brala tvoj post. Postavi se pokonci in zberi moči, da pobegneš stran od tega grobjana in ustvariš varno in pozitivno življenje sebi in malemu. Joj, sploh ne smem pomislit na otročka. SREČNO!!!!!!!!!
Pa pojdi kam v najem, za vse dobre ljudi se kaj najde in verjamem da je tudi zate nekje tista zvezdica sreče, ki si jo verjetno zaslužiš in do katere imamo vsi pravico.

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 41
16.4.2008 12:34:00   
maruškaŠ

Punce hvala.

Sem danes mal klicala na CSD, da dobim malo informacij kako in kaj. Pa sem ful razočarana. Nič pametnega mi niso svetovali. Da sem prav razočarana.

Jah to bi ti lahko tut že tuki ktera povedala - so sicer izjeme in obstajajo dobre socialne delavke, ki dobro in zavzeto opravljajo svoje delo. Večinoma pa je obratno. Od CSDja pa raje resnično ne pričakuj preveč pomoči.

Zato se raje obrni po nasvete k nevladnim organizacijam, varnim hišam ali odvetniku/ci. Ti se bojo zavzeli točno ZATE.

(odgovor članu pikola)
Neposredna povezava do sporočila: 42
16.4.2008 14:31:10   
Anonimen
Kaj ko bi prosila starše,če lahko prideš s hčerkico k njim?

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
16.4.2008 16:34:17   
lotoska
IZVIRNO SPOROČILO: pikica36

groznouser posted image , pravijo da prvič najtežje udari, pol pa zmeraj lažjeuser posted image
tako da, pakiraj dokler imaš še čas!! nimaš kaj razmišljat.

Točno tako. Ne bit sebična in misli še na otroka, ker si tega res ne zasluži.

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 44
16.4.2008 17:05:11   
tananejka
Želim ti, da bi zbrala dovolj moči in odšla od njega. Velik user posted image zate in tvojega dojenčka.

Na CSD ju ne pričakuj preveč, kot si sama ugotovila ne znajo nič pametnega povedati, kaj šele da bi kaj ukrenili.

Pojdi stran (k staršem, prijateljem) in potem išči dolgoročno rešitev.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 45
16.4.2008 17:37:14   
ursalara
Punca moja zlata zdaj pa dobro peberi kar ti bom napisala!Ti pisem iz lastnih izkusen!
Moj oče je alkoholik in moja mama vztraja z njim ze 25 let,seveda ni vsak dan pijan je pa sigurno 3x na mesec in takrat da mu reces samo eno besedo prevec postane prepirljiv in na koncu hoce postati agresiven.Poslusi me punca to so resne zadeve!Moj oče je 2x poskusil delati samomor nikoli mu ni uspelo pristal je samo v bolnisnici.In zaradi zauzitega strupa ki ga ima se vedno v telesu se mu hitro prime pijača,mama se mu je pustila maltretirati 20 let ce odstejem 5 let ko ni pil in je hodil na terapije zdaj je ze nekaj casa na starih poteh,mamo je kar nekajkrat pretepel in jaz in moj brat sva to gledala a ves kaksne posledice nosiva sedaj?No v glavnem da ti povem bistvo z bratom sva odrasla in zelo zascitniska eden do drugega sploh pa do mame,in ko se je oče sparvil name besedno se je brat vtaknil v prepir in takrat ga je napadel z mesarsko sekiro ki jo je imel na dosegu si predstavljas kaj bi lahko bilo ce ga ne bi z vso silo ustavili,poklicali smo policijo prepoved priblizevanja za 10 dni lahko bi podaljsali ampak nam je njegova mama preprecila in seveda ena noc na hladnem denarna kazen 370 eur,naslednjic ko mene in brata ni bilo doma ker se pač naju boji(brat je treniral kidboks) se je spravil na mamo in sem jaz iz sluzbe klicala policijo spet prepoved priblizevanja 10 dni eno noc na hladnem kazen 300 evrov,naslednji primer sem spravil se je na vse nas ne fizicno samo dretje in spet smo poklicali policijo in spet ista kazen,in kaj je sedaj ne pustimo se j...t po domače povedano zdaj ko se napije se umakne ker ve kaj mu sledi ce samo se enkrat poklicemo policijo in ga pridejo iskat zaradi istega razloga ga bodo prisilno odpeljali v zapor in prisiljeno zdravljenje alkoholikov in seveda ne uide mu psihiatricna bolnica.Mama se mu je uprla ne pusti se mu vec maltretirati vsaj to sva dosegla z bratom ona spi v spalnici on pa v svoji sobi ločeno,mama je na tabletih za zivce ker jo je pač unicil je normala oseba samo razburi se hitro,posledicno je na meni pustilo vidne sledove psihicnega nasilja bila sem tudi jaz na tabletih za depresijo ki pa sem jo uspešno premagala postala sem bolj močna,mene ni nikoli udaril ker se me ne upa ker ve kaj mu sledi vedi pa da do njega niti jaz niti brat ne moreva čutiti ljubezni do njega saj se normalno pogovarjamo je dober clovek ko ne pije je ful iznajdljiv in dober samo ko je pa pijan je pa katasrofa,brat je zaradi tega psihicnega nasilja zelo obcutljiv!
Punca pojdi stran ce te je udaril enkrat te bo tudi naslednjic ne tolazi se s tem moja mama je ostala v takih razmirah samo zaradi tega ker ni imela iti kam tudi nas je socialna razocarala,denarja je pa imela ravno toliko da nas je prezivela ker on za naju ni dal nic.Prijavi ga policija ti bo pomagala verjemi jim samo ce bos tiho te lahko naslednjic res ubije slisi se grozno a je res.Bodi mocna in pogumna ze zaradi svojega otroka!Meni je ravno to dajalo moč da sem se postavila na svoje noge!Pa vso sreco ti zelim!

4.1.08 se nama je pridruzila najina princeska Lara!

http://picasaweb.google.com/krasevec.ursa

(odgovor članu tananejka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
17.4.2008 9:46:33   
tehnofil
me je tako pretepel, da nisem mogla it 14 dni med ljudi. Seddaj je prijazen.......

Imaš samo dve možnosti, da te več ne bi pretepel. Ena je, da ga zmlatiš med spanjem, da ne bo za med ljudi 14 dni. Druga je, da greš. Vmesnega ni.

Ne pričakuj, da ti bo kdo res pomagal. Pomagati si moraš sama. Tudi zakon te ne more ščititi pred tebe samo. Namreč po novem zakonu bi lahko zahtevala, da ga začasno celo odstranijo iz stanovanja. Ker pa nisi ukrepala sama, niti prijavila poškodbe, kdo naj ti pomaga?

šla bi čez to.......

Seveda bi šla čez to. Zato te tudi je pretepel. Če bi vedel, da preko tega ne boš šla, se te nikoli ne bi UPAL dotakniti.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 17.4.2008 9:53:56 >

(odgovor članu pikola)
Neposredna povezava do sporočila: 47
17.4.2008 10:46:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Imaš samo dve možnosti, da te več ne bi pretepel. Ena je, da ga zmlatiš med spanjem, da ne bo za med ljudi 14 dni. Druga je, da greš. Vmesnega ni.

user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
18.4.2008 11:46:20   
didikaa
hm...mene je moj tud enkrat udaril ( bla je pijača zraven kar pa definitivno ni odgovor )... skupaj sma  bla takrat leto in pol...če sem kriva jaz, za njegovo potrpljenje ziher ker sem mu najedala in najedala in pol je popizdo... peljala sva se domov v tišini...bla sem besna... in ko sva prišla domov sem mu vrgla daljinec v glavo, tak da mu je kri tekla...pogledal me je pa rekel zakaj pa zdaj to =? jaz pa sem rekla da je on mene prizadel pa sem jaz zdaj še njega...naslednji dan se mi je opravičil ... od takrat naprej ni niti povzdignil glasa nad mano...čeprav jaz včasih še vedno najedam in sem tečna za bvz...takrat ga nisem zapustila in sem danes zadovoljna da ga nisem sedaj sva skupaj več kot 4 leta...moram pa še povedat da po tem incidentu je najina zveza dosti boljša kot je bla na začetku.... je pa res da je bla drugačna situacija...mi2 nimama otrok

~¤NikoLi niSmo taKo vELiki,da nE bi mogLi biTi šE vEčji¤~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
18.4.2008 12:01:37   
maruškaŠ
IZVIRNO SPOROČILO: didikaa

hm...mene je moj tud enkrat udaril ( bla je pijača zraven kar pa definitivno ni odgovor )... skupaj sma  bla takrat leto in pol...če sem kriva jaz, za njegovo potrpljenje ziher ker sem mu najedala in najedala in pol je popizdo... peljala sva se domov v tišini...bla sem besna... in ko sva prišla domov sem mu vrgla daljinec v glavo, tak da mu je kri tekla...pogledal me je pa rekel zakaj pa zdaj to =? jaz pa sem rekla da je on mene prizadel pa sem jaz zdaj še njega...naslednji dan se mi je opravičil ... od takrat naprej ni niti povzdignil glasa nad mano...čeprav jaz včasih še vedno najedam in sem tečna za bvz...takrat ga nisem zapustila in sem danes zadovoljna da ga nisem sedaj sva skupaj več kot 4 leta...moram pa še povedat da po tem incidentu je najina zveza dosti boljša kot je bla na začetku.... je pa res da je bla drugačna situacija...mi2 nimama otrok

Brez zamere, ampak ker te sedaj 2,5 leti ni udaril si prepričana, da te nikoli več ne bo? Povej čez 30 let. Sicer pa gliha vkup štrika, baje.

(odgovor članu didikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?