benika
|
1. nosečniški pas in trebušne mišice: a ima katera izkušnje s tem? sama imam namreč malce razmaknjene trebušne mišice in me zanima, kaj to pomeni potem za porod ? težje, lažje, nemogoče? zelo pogosto imam tudi občutek, da mi bo otrok vn padu - imam velik pritisk, trd trebuh zelo nizko spodaj, prav v nivoju sramnih kosti, kot bi mi dol zlezu v celoti - predvsem med sprehodom in dnevnim delom na nogah dodatno me občasno tudi neprijetno špika v nožnici.... kaka ideja? G je doslej govorila, da ni nič narobe Kakšne pa so razmaknjene trebušne mišice Če ti otroček ful dol pritiska, si omisli nosečniški pas, meni je ful pomagal. Je pa to pritiskanje čisto normalno proti koncu nosečnosti. 2.kakšni pregledi me še čakajo pri G in kdaj začneš na preglede hodit kar v porodnišnico in ne več k svoji G? kdaj se začne malce bolj preverjati zaprtost MV? a je možen še kak UV? Kako je v LJ s pregledi ne vem, lahko ti napišem za KR. Na dan PDP-ja greš na amnioskopijo (če jo sploh izvajajo) in na CTG, možen je tudi UZ, da preverijo količino plodovnice. Zaprtost MV - meni ga niso merili. 3. kdaj se otrok dokončno obrne v svojo lego in kako to G ugotovi, če pa ni več UV pregleda? Meni se je v 1 obrnil v 32. tednu, v 2 pa v 18. tednu. Lego otroka G lahko ugotovit s tipanjem tvojega trebuha. 4. katere vložke naj bi si prinesla s seboj v porodnišnico (LJ)? vse kar so nam povedali je to, da "največje, kar obstajajo na tržišču" - berem pa, da to ne drži ampak predvsem pomeni vložke VIR (always ne, ker imajo na dnu plastično zaščito, kar lahko privede do vnetij, oz. pač koža ne diha, ipd?) Torej kaj naj kupim? Vir 80 al 90, tiste roza, v glavnem. Jaz sem jih nabavila 8 zavitkov, pa je bilo ravno prav. in kaj pomeni v porodnišnici prve dni "redno menjanje vložka" ? a moram vsake pol ure na WC tekat in preverjat, kaj se dogaja, al kako? Ne, sej boš sama videla, koliko boš krvavela. Jaz sem si vložke menjavala na cca. 1h prve 2-3 dni. nekatere punce pravijo, da ti prve dni (koliko časa je to?) kar tetra plenice fizično potisnejo med noge? drži? O bog, pa kaj se vse ne spomnejo. Pri nas to vsekakor ne drži, saj je vložek čisto dovolj. Kako pa potem zgleda, da imaš med nogami čist krvavo plenico? hvala za odgovore lp
|