|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Valentinovo
10.2.2005 12:58:01   
Lenny
Brez kesanja priznam, da tudi midva nisva člana fan kluba Valentin. Rada se imava vsak dan, za drobne pozornosti je 7 dni v tednu na voljo, za mala proslavljanja pa je veliko čisto osebnih in samo najinih razlogov, ko gostilne niso prenatrpane in cvetličarji ne prodajajo zaloge starih vrtnic.

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Valentinovo
10.2.2005 13:02:22   
Anonimen
"Zaupaj mi kolikokrat pripravis kako presenecenje na leto, pa je cisto poseben dan?"

Večkrat: recimo takrat, ko skuham dobro kosilo oz. jedi, ki jih ima zelo rad. Pa ko grem z NJEGOVO po nakupih, da njemu ni treba. Pa ko postrižem živo mejo, da njemu ni treba. Pa ko MU operem avto. Pa še kaj bi se našlo. VEEEEEEEELLLIIIKKOOOOOO več vredno kot Mozartove kocke na VALENTINOVO.

No, kaj pa ti počneš na 14. fewbruarja?

(odgovor članu TANTRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   Valentinovo
10.2.2005 13:04:25   
lefairyon
dragi nejcko...
če ne veš izvora Valentinovega...

obrazložitev praznika...povzeto iz interneta...

Sv. Valentina poznamo pri nas že dolgo, vendar ne v povezavi z dnevom zaljubljencev. Sveti Valentin goduje 14. februarja. Takrat – po starem kmečkem koledarju - prinese ključe do korenin. Na ta dan se tudi ženijo ptički. Pri nas Valentinovo ni klasičen praznik, lahko bi rekli da je vrinjen, vendar se pri nas vse bolj uveljavlja. Valentinova srca so prišla k nam iz Holandije skupaj s samo zamislijo o prazniku. Sv. Valentina že dolgo poznamo tudi v Sloveniji, vendar je imel pri nas drugačen pomen. Po starem kmečkem koledarju je Valentin prinesel ključe do korenin in so mu zato pravili prvi spomladin. Valentin ureže prvo trto, ponekod pa se prične v tem času delo na vrtovih. Predvsem pa je marsikomu znano, da je ta dan poleg gregorjevega (12. marec) in vincencijevega (22. januar) značilen po tem, da se ptički ženijo. Zanimivo je , da v Beli krajini pravijo, da je valentinovo prvi spomladanski dan.

upam, da je ok...;)

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Valentinovo
10.2.2005 13:10:27   
NinKa
Jaz pa sem pristas Valentinovega, sam prej vcasih je blo lepse, sedaj pa je za moje pojme prevec skomercializiran.

Ma sem zadnjic brala ideje za valentinovo o tangicah, cokoladah, kuponckih....ma ce pride s cem takim ga nazenem. Pa saj ve, da nekaj malega ampak lepega. Pa saj je moj isti glede tega. Ne mara stvari, ki jih lahko imajo vsi. Tako, da sva tut v tej tocki idealna za skupaj.

Kakor komur. Male malenkosti pa dajem in dbivam skozi vso leto, neglede na datume. ko kaj lepega vidim in vem da mu bi bilo vsec in ce denarnica premore kupim.

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Valentinovo
10.2.2005 13:13:35   
Anonimen
Z NJEGOVO mamo, da ne bo pomote.

(odgovor članu TANTRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   Valentinovo
10.2.2005 13:15:04   
nejcko
leon2003

Jaz ne zanikam praznika kot praznika na ta dan, konec koncev poznamo tudi druge dneve po starem koledarju, pa ni takega pompa okoli njih. Ne sprejemam pa prevzetega ameriškega pompa, ki za naše kraje nikoli ni bil značilen (vsaj mislim, da ne). Mislim, da je čisto dovolj, da svoji ljubljeni osebi na ta dan povem, da jo imam rada, recimo. Žalostno je vse skupaj, sploh če pomislim, kako vse te stvari kvarijo tisto resnično iskerno lepega, kar se za tem dnem skriva.
Kot recimo 31.oktober, ko so tudi zdaj pri nas spet začele letati čarovnice in goreti buče, namesto, da bi ta dan počastili tistim, zaradi katerih konec koncev zdaj lahko komuniciramo med sabo (brez neposrednega stika, saj veš, kaj mislim, ne?)

Samo toliko.

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Valentinovo
10.2.2005 13:18:50   
Anonimen
Maš prou, nejcko.

(odgovor članu TANTRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   Valentinovo
10.2.2005 13:21:06   
viv_
Ampak tole debato Valentinovo pa useen berete...

Sam potem bi lahko za vsak praznik rekli - ja smrekco mamo tudi lahko avgusta, pa jajca lahko barvamo za novo leto, ki je pa sploh en žur na silo, pa na pokopališču tudi redko najdeš ikebane razen za 1. november...

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Valentinovo
10.2.2005 13:24:58   
Pia73
Ne vem zakaj taka debata, vsak naj dela kar mu paše,...

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Valentinovo
10.2.2005 13:26:14   
samuelion
"No, kaj pa ti počneš na 14. fewbruarja?"

odvisno od prezivetega stresa - vcasih nic, vcasih pa naju kam pot zanese in si ne delam vnaprejsnjih rezervacij, vcasih pa pride kaksno drugo presenecenje. Ne recem, da cez leto ni presenecenj ampak za valentinovo se splaca kdaj se posebaj presenetit, pa ne rabijo bit mozart kuglce.

saj je res da je slovenskih praznikov dosti samo jih ne praznujemo... pa smo pobrali se tudi ostalo navlako... tako da npr.: sedaj praznujemo bozic in novo leto, pa zaradi slovenske labilnosti se bo vrjetno prikljucilo se kitajsko novo leto... pa verjetno se kaj

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Valentinovo
10.2.2005 13:27:19   
samuelion
debata je zato ker je forum =))) in ker lahko pises svoje mnenje.

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   Valentinovo
10.2.2005 13:27:22   
nejcko
Viv, so stvari, ki imajo neko tradicijo na naših tleh in so tudi z ustavo priznane (kot državni praznik), so pa stvari, ki te tradicije nimajo oz se jim kvazi ta tradicija začenja.
Sej po eni strani imaš prav, zdaj pač živimo v turbokapitalizmu in moremo pač sprejeti tudi turbozapravljive praznike. Eni se bomo pač temu upirali kolikor dolgo se bomo lahko. Pač..psi lajajo, karavana gre naprej. Ni kaj, debatiramo pa vseeno lahko, a ne?

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   Valentinovo
10.2.2005 13:29:37   
Pia73
Nisem se dobro izrazila, seveda jaz podpiram debato, samo zakaj prepričevati ljudi, da je nekaj O.K. poveš svoje mnenje in to je to, ne pa prepričevat,...

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   Valentinovo
10.2.2005 13:30:40   
Anonimen
Viv, tole je pa tako otročje, škoda za enega odralsega človeka.

Seveda imaš lahko smreko celo leto okrašeno, če hočeš, pobarvana jajca vsak dan, če hočeš, tudi ikebano lahko nosiš na britof vsak teden, če tako izkazuješ spoštovanje in žalovanje za umrlim.

Valentinovo, takšno, kot se ga prikazuje danes, s tangicami, večerjami, darili, srčki... ni praznik, pač pa prinešena oz. "posvojena" zadeva. Če ti ustreza, kar praznuj, kolikor te je volja.

Sicer pa je ena pred mano lepo razložila pomen 14. februarja.

(odgovor članu TANTRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   Valentinovo
10.2.2005 13:35:15   
Anonimen
Samuelion, Božič (kot krščanski praznik) in Novo leto se na naših tleh praznujeta že od nekdaj. Morda si mislil/a na Božička in Dedka Mraza - se strinjam še ena debilnost.

(odgovor članu TANTRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   Valentinovo
10.2.2005 13:40:15   
maruškaD
Mislim, da je bil ta topic mišljen, da se izmenjajo ideje kaj počet za valentinovo, zato se ne bom oddaljevala od teme.

Odločam se med tem, da greva z možem v kino in na večerjo in med tem, da bi večerjo naredila doma in si izposodla filma. Ker doma smo lahko vsi trije (tudi mali).

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   Valentinovo
10.2.2005 13:46:28   
samuelion
ja mas prav... bozicek pa dedek mraz - pa parkelj... konfuzno (bolj primeren izraz kot debilno) za tamale

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   Valentinovo
10.2.2005 13:48:29   
bonika
Men je tud neumno da je ful pompa okrog valentinovega,mi je pa lepo poklonit kakšno malenkost,pa če dobim kakšno rožco,pelje me pa tko al tko nikol nikamor ne,edin mogoče če se jaz kaj zmislim,pa še to mu največkrat ne paše.(verjetno mu je nerodno z mano ven hodit,ker sem predebela)
Vsaj ta dan mi naj pokloni malo več ljubezni.

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   Valentinovo
10.2.2005 13:51:53   
Anonimen
Jst bom pa...ja nč, navaden dan pač... razen, če me kdo presenti:)-

(odgovor članu TANTRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   Valentinovo
10.2.2005 13:52:09   
Anonimen
Vidiš, samuelion, sva že bliže:-))

(odgovor članu TANTRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   Valentinovo
10.2.2005 13:54:16   
nejcko
@nj@, tole si pa tako žalostno povedala, da ti prav privoščim, da bi ti dedec prinesel eno ogromno, rdeče srce, na katerem bi pisalo: Imam te rad tako, kot si, čeprav te ne vozim na večerje.

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   Valentinovo
10.2.2005 13:56:56   
jaz99
nejcko ,se strinjam stabo

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   Valentinovo
10.2.2005 15:08:26   
bonika
hvala za tolažbo,ko bi se le uresničilo

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   Valentinovo
10.2.2005 15:41:42   
TANTRA
Tudi jaz ti želim lepo presenečenje. Itak pa ni vse v videzu, tako da se ve, ampak v srcu...
Meni je Valentinovo pri srcu že več kot 20 let in takrat se mi je super zdelo, da sem dobila Bacije....
Danes je res praznik trgovin, toda to me ne moti, saj je mišljeno kot dan ljubezni...In vsak si izbere svojo različico, svojo idejo, svojo željo...Sem pa mnenja, da dobrih stvari ni nikoli preveč....

(odgovor članu TANTRA)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   Valentinovo
10.2.2005 15:58:05   
Anonimen
Meni se pa zdi to takole: partner mora praznovat valentinovo, če drugi partner tako hoče. Najbolj mi hre na živce, bom rekla živce in ne kaj drugega, če mi ob tem, ko sem jaz za nekaj navdušena, nekdo, ki bi moral to stvar praznovati z menoj, reče: tega pa jaz ne praznujem. Pa kaj mene to briga! Jaz praznujem in zato boš tudi ti! Jaz bom tudi nekaj praznovala, če se bo to tebi, moj dragulj, zdelo pomembno! Če se nekomu zdi vredno ljubezen izkazovati na ta dan, se zato potruditi in mogoče ob tem čutiti več kot druge dni, se ga ne sme zatreti s tem, da "tega se pa pri nas ne praznuje, ker je brez veze". Tako lahko nekoga tako ponižaš, kot če bi ga zelo pretepel.
Sicer pa pri nas valentinovega ne praznujemo, praznujemo pa 13. februar, ko ima naša Miša (beli višavski terier) rojstni dan. Letos bo stara 4 leta. Kupili ji bomo tortico in svečke in ona bo lahko na mizi tortico polizala (svojo tamalo, se razume), potem jo bo pa na svojem prostoru naprej pojedla. Pa zapeli ji bomo Vse najbolje. Tako kot vsako leto.

Samo še nekaj tisti, ki je napisala, da bo šla na valentinovo v savno v hotel Toplice: a so tam v savni še sedaj klopi tako strmo ena nad drugo, da švic od tazgornega kaplja nate? To ni ne vem kako romantično...

(odgovor članu TANTRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?