Rožica I
|
Moj sin je star 6 let in je bil v takšnih otroških igralnicah kakšnih 4x. S tem, da je bil prvič star okrog 5,5 let. V eni igralnici sploh ne morejo starši čakat spredaj in gledat, kako se otrok igra. Zato sem takrat šla v spodnje nadstropje, od koder sem lahko gledala otroka in tudi on mene, saj mi je vsake toliko pomahal. Imela pa sem na očeh tudi vhod v igralnico. V drugi igralnici, kjer je bil 3x, pa sem sedela točno pred vhodom in ga večinoma ves čas imela na očeh. Vmes sem šla na stranišče in otroku zabičala, da ne sme nikamor z nikomer, tudi z atijem ali babico ne. Tudi z znanci ne, temveč naj me vsi skupaj počakajo tam, pa se bomo zmenili kako in kaj. Ampak otrok je bil star najmanj 5,5 let, zato sem mu zaupala. 4- letnemu otroku pa vem, da ne bi mogla. Verjamem, da te je zadela kap, ko si videla celo sceno! Verjamem, da bi babico in bivšega zbrisala z zemeljske površine, če bi lahko! Vse ti verjamem in ti dajem prav, ampak glej na otroka z njegovimi očmi. Zanj/o ni ok, če vidi mamo in babico, kako se ruvata in ga/jo vlečeta vsaka na svojo stran. Ni ok, če pred njo govoriš slabo o očetu, pa če je še tako neodgovoren, tega enaostavno otroku ni treba vedeti. Vem, da si bila v totalnem šoku, ampak zaradi otroka moraš vzdrževati odnose otrok- oče! Dobi se na samem z bivšim in njegovo mamo, povej jima, da bosta težko dobila otroka, če se ne bosta spremenila, povej jima da sta neodgovorni osebi, da sta sebična, da sta...Ne vem, kaj! Samo tega ne delaj pred otrokom, ker v skrbi za njegovo dobro, mu s takimi scenami ne delaš dobrega. Poskusi najti neko znosno pot z bivšim, zaradi otroka, zaradi njegovega dobrega! Povej otroku, da babica in ati nista prav ravnala, da pa v bodoče bosta. Pripravi bivšega in babico, da sama povesta to otroku (saj, vem, da je včasih to nemogoče, ampak vsaj probaj!). Poskušaj iz te bedne in grozne situacije potegnit najboljše za otroka in predvsem ne delaj še večje drame iz tega, kot je (ker je že v osnovi dovolj bedna situacija). Upam, da te nisem užalila, ker to ni bil moj namen. Hotela sem ti le predstaviti svoje videnje in ravnanje v podobni situaciji. Kot zgleda, pa boš v vsakem primeru dobro in prav poskrbela za svojega !