|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj bi naredile ve?
14.4.2008 9:37:57   
ona
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Otroka bi popakirala v trenutku in ne bi niti čakala babice. Fotru bi pa sporočila v kateri instituciji se nasledjič vidimo.

Točno tako!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
14.4.2008 9:39:12   
mojamura
res ej, idi na csd....več takih stvari boš povedala....oz večkrat na csd-ju rekla za nepravilnosti, boljše bo. oni bodo imeli uradne zapiske in to ti bo pomagalo pri skrbništvu.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu L8803)
Neposredna povezava do sporočila: 27
14.4.2008 9:50:45   
kristinaj
pogovor s partnerjem in kot je navedla felicity.....no mercy....

(odgovor članu L8803)
Neposredna povezava do sporočila: 28
14.4.2008 10:05:21   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Samo kaj sem jaz zdaj otroku naredila?Če nisem videla groze v njenih očeh?(

Ti, ne sekiraj se zaradi takih glupih izpadov. Verjemi, da je bila punči čisto srečna, da te je videla, itak. In kaj ima sploh otrok za hodit okoli z babico, če naj bi bil pri očetu? Torej se lahko na CSD zagovarjaš, da dec očitno nima časa za otroka, če je takrat, ko bi moral biti pri njem, pri babici. To ni prav in pika. Upam samo, da imate kakšne pametne socialne delavke na CSD, saj vemo, da so ponekod pravi zmaji.

Tole ne vem če popolnoma drži...

Drugače pa-da otroka pusti samega v igralnici!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Neodgovorno!!!

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 29
14.4.2008 10:06:10   
*tajda*
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Otroka bi popakirala v trenutku in ne bi niti čakala babice. Fotru bi pa sporočila v kateri instituciji se nasledjič vidimo.

Naredila bi enako!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
14.4.2008 10:08:25   
Volga
IZVIRNO SPOROČILO: anitaz

Ti, ne sekiraj se zaradi takih glupih izpadov. Verjemi, da je bila punči čisto srečna, da te je videla, itak. In kaj ima sploh otrok za hodit okoli z babico, če naj bi bil pri očetu? Torej se lahko na CSD zagovarjaš, da dec očitno nima časa za otroka, če je takrat, ko bi moral biti pri njem, pri babici. To ni prav in pika. Upam samo, da imate kakšne pametne socialne delavke na CSD, saj vemo, da so ponekod pravi zmaji.

Drugače pa-da otroka pusti samega v igralnici!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Neodgovorno!!!

Kako da ne? Če otrok pravi, da gre večkrat takole z babico in da je sam v igralnici. Se pravi, da oče nima časa, da bi imel punčko takrat, ko je dogovorjeno. A niso te ure namenjene prav temu, da je otrok z OČETOM? Pa naj gresta skupaj k babi na obisk.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 31
14.4.2008 10:12:15   
anitaz

Kako da ne? Če otrok pravi, da gre večkrat takole z babico in da je sam v igralnici. Se pravi, da oče nima časa, da bi imel punčko takrat, ko je dogovorjeno. A niso te ure namenjene prav temu, da je otrok z OČETOM? Pa naj gresta skupaj k babi na obisk.

Kolikor jaz vem, naj ne bi bilo tako.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 32
14.4.2008 10:14:28   
maruškaŠ
Ti kot starš skrbnik načeloma ne smeš braniti stikov z ostalimi očetovimi sorodniki. V času ko ima oče stike z otrokom je otrok ali pri njemu ali pa mora le-ta poskrbet za varstvo (ki je lahko tudi babi). Glede na to, da je bil 4-leten otrok sam v igralnici - pomeni, da za varstvo ni bilo poskrbljeno in ti kot mati imaš dolžnost, da ukrepaš in poskrbiš za svojega otroka.

Oče torej v svojem času lahko poskrbi za varstvo otroka, vendar s tem ne more prenesti vseh pravic na babico - tudi pravico do stikov v tistem določenem trenutku, ne (kar pa ne pomeni, da ona ne sme imeti v varstvu svoje vnukinje). Torej si imela ti vso moralno in zakonsko pravico in dolžnost ukrepati in odpeljati hčerko. Obvezno pa pojdi tudi na CSD, vsaj povedat kaj se je zgodilo. In naslednjič krepko premisli preden boš punčko prepustila njemu.

< Sporočilo je popravil maruškaŠ -- 14.4.2008 10:15:30 >

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 33
14.4.2008 10:17:34   
Volga

Kolikor jaz vem, naj ne bi bilo tako.

Glej, ne bom preveč pametovala, ker konec koncev nimam pojma o teh zadevah (hvala bogu), samo po zdravi kmečki logiki se mi zdi,d a sta skrbnika otroka mama in oče. In če je otrok za vikend dodeljen očetu, mislim, da se mora z njim ukvarjati OČE in ne BABI. Seveda to ne pomeni,d a je zdaj babi izločena iz širše družine, vednar še vedno menim, da je na prvem mestu OČE in šele nato BABI. In če se zadeva ponavlja, kot pravi punčka, da je večkrat takole pri babi, potem nekaj ni v redu. Ali oče nima časa ali volje za otroka.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 34
14.4.2008 10:22:33   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: L8803

Na kratko vam opišem situacijo...
Si v ločitvenem postopku,skrbništvo otroka še ni določeno,tako da si ga s partnerjem delita.Greste en dan v trgovino v nakupovalni center,greste mimo igralnice in tam zagledate svojega otroka.Vse lepo in prav.Vprašate s kom je tukaj?'Z babi.'(čeprav bi moral biti otroček s svojim očetom-ampak OK)Kje pa je babi?'V trgovino je šla.'Igralnica je brez varstva otrok,ponavadi smo starši zraven ko se otrci igrajo,no vsaj jaz sem bila vedno z otrokom.Kdorkoli lahko pride in ti odpelje tvojega otroka.Iz trgovine se ne vidi v igralnico.Kako bi reagirale ve?

Popokala bi otroka, odsla na policijo in ne bi nobenemu nic povedala. Prijavila bi dogodek na drugi policijski postaji - ne tisti pod katero spada doticna trgovina in potem se na CSD. A babica in oce naj kliceta policijo in se zagovarjata kako im je zginil otrok.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu L8803)
Neposredna povezava do sporočila: 35
14.4.2008 10:32:45   
Misek

Jaz sem hčerko vprašala,če želi z mano (odg.ja).Potem smo šle poiskat babi,da ji povem,da gre z mano in da naj sinu to sporoči,(glede na to,da se mi cel dan ni javljal na tel.ko sem klicala da slišim otroka).preden smo poiskale babi sem ga klicala2x,pa se ni javil.

Jaz babi ne bi iskala. Ona je tista, ki mora poskrbet, ce ji je otrok zaupan v varstvo, da vsako sekundo ve kje in kako je otrok. Ce ni sposobna tega opravit kot je treba, je to njen problem.

........Nato dobim odčitek od očeta,da delam škodo otroku,ker sem ji to naredila.???Ker sem se bala za svojega otroka?Ker jim ne zaupam(več) otroka?Mislim,da je bilo to zelo neodgovorno,kar sta naredila.

V dani situaciji je skodo naredila babi, z nasilnim vedenjem ne samo do tebe, temvec tudi do otroka, poleg tega, da je otroka pustila brez nadzora in ga s tem spravila v nevarnost.
Sama bi nemudoma zacela ukrepati. Policija, CSD, tozba za zacasno prepoved stikov.... - tudi ce ne dobis zacasno prepoved stikov, razgalila bos pocetje, ki je v skodo otroku. V vsakem primeru moras prepreciti, da se taksna zadeva ponavlja, pa magari lazila na skrivaj za otrokom, ko naj bi bil pri ocetu. Pa ko naslednjic ostane brez nadzora, popokaj pa na policijo in zahtevaj naj dajo zazanamek koliko casa je minilo od takrat, ko si ti otroka vzela, do trenutka, ko je nekdo poklical, da otroka pogresajo. Taksni podatki, ti se lahko zelo prav pridejo. Ocetu bi pa pustila naj klice in se ne bi javila, tako kot se on ne zna javit, ko ga ti klices - ups, slucajno se je mobitel ugasnil.. baterija crknila....

< Sporočilo je popravil Misek -- 14.4.2008 10:33:51 >

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu L8803)
Neposredna povezava do sporočila: 36
14.4.2008 10:34:38   
Majchi
Ojoj, men bi se utrgal! Jaz bi šla definitivno poiskat babico oz. bi jo nekje počakala, da bi vidla, kok časa je ne bo. Potem pa na CSD! Tako kot ti je že ena lepo napisala, pojdi, da bodo imeli uradni zapisnik. Če bo štala, ti vsak takšen zapis lahko pomaga pri skrbništvu.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 37
14.4.2008 10:37:49   
Majchi
Aja, pa še to: iz tvojih sporočil sem razbrala, da zna oče še delat probleme v zvezi s skrbništvom. Tako da se res zaščiti na vse možne načine! Babico bi pa.....mah ne vem, če je ne bi res po nosu kresnla.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 38
14.4.2008 10:48:53   
L8803
Vidim,da se strinjate z mano,da je bilo to zelo neodgovorno.Sem zdajle klicala na CSD in načeloma ne morem dati kakšne prepovedi oz kaj podobnega,ker nimava še nič na sodišču urejeno.Sem pa po vsem tem trdno odločena,da ne bom dovolila skupnega skrbništva.napako sem pa naredila,ker v soboto nisem klicala policeje,da bi imela uradni zaznamek.Moja velika napaka.Ker v končni fazi lahko oni to tudi zanikajo...Zdaj on meni samo to naprej meče,da je on njen oče in da ima ravnotoliko pravice do nje kot jaz.Sem mu rekla da naj si najprej poštimajo v glavah kako se poskrbi za varnost otroka,pol mi pa lahko pamet soli.Mislim,da on sploh ne ve kako je prav in kako ne,ker v zadnjih 4 letih ni bil toliko z otrokom,kot je sedaj zadnji mesec po ločitvi.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 39
14.4.2008 11:12:21   
vesel
se strinjam!

Držim s tabo. Tudi jaz ne pustila otroka kar tako sploh pa,če bio videla,da je otrok sam v igralnici brez varstvA!!

druzina je zame vse!!

(odgovor članu L8803)
Neposredna povezava do sporočila: 40
14.4.2008 11:37:56   
maruškaŠ
Oče naj se najprej ukvarja z dolžnostmi pol se bo s pravicami. In na prvo mesto naj postavi hčerko in ne sebe.

Na policijo pa vseeno pokliči, sej dejanje lahko prijaviš tudi za nazaj.

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 41
14.4.2008 11:50:12   
Anonimen

Si v ločitvenem postopku,skrbništvo otroka še ni določeno,tako da si ga s partnerjem delita.Greste en dan v trgovino v nakupovalni center,greste mimo igralnice in tam zagledate svojega otroka.Vse lepo in prav.Vprašate s kom je tukaj?'Z babi.'(čeprav bi moral biti otroček s svojim očetom-ampak OK)Kje pa je babi?'V trgovino je šla.'Igralnica je brez varstva otrok,ponavadi smo starši zraven ko se otrci igrajo,no vsaj jaz sem bila vedno z otrokom.Kdorkoli lahko pride in ti odpelje tvojega otroka.Iz trgovine se ne vidi v igralnico.Kako bi reagirale ve?

Otroka bi odpeljala na policijo in prijavila neodgovorno dejanje "babice".
"Babi" in bivši pa naj ga kar iščeta po celi trgovini.

S tem bi zaščitila sebe, da ga nisem ukradla in pokazala udeležencem, kaj se lahko naredi 4-letnemu otroku. Pa še otroka bi spravila na varno.

< Sporočilo je popravil natasa77 -- 14.4.2008 11:53:02 >

(odgovor članu L8803)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
14.4.2008 13:10:35   
Mijavček
IZVIRNO SPOROČILO: vesel

Se strinjam z mojamura.

Upam,da si šla na csd.Oz,če še nisi pa danes pejt in otroka zravn pelji,da še otrok pove kaj je doživela,ko jo je babica trgala iz tvojega naročja.

Ja, nujno. Pa sporoč kako je blo.

(odgovor članu vesel)
Neposredna povezava do sporočila: 43
14.4.2008 13:15:55   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Popokala bi otroka, odsla na policijo in ne bi nobenemu nic povedala. Prijavila bi dogodek na drugi policijski postaji - ne tisti pod katero spada doticna trgovina in potem se na CSD. A babica in oce naj kliceta policijo in se zagovarjata kako im je zginil otrok.

user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 44
14.4.2008 13:36:06   
Majuska
Tu mač ... tako kot najbrž ti narediš ko greš v trgovino, bi lahko tut babica otroka naložila na voziček in bi pač skupaj naredila krog. Ne bi ga pa pustila samega, halooo?

Fotru bi pa tudi povedala svoje. Otrok naj bi bil z njim, ne pa z babico, mislim da si ne zasluži skrbništva nad njim user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 45
14.4.2008 13:36:31   
oka
Strinjam se s tem, da imata tudi oče in babica pravico do otroka, pa vendar se njuna pravica konča tam, kjer se začneta otrokova varnost in dobrobit. Odkrito povedano jaz bi se v danem trenutku požvižgala na očetove in babičine pravice, vzela bi otroka, očetu poslala sporočilo, da sem impresionirana nad njegovo in babičino skrbjo za varnost otroka, babici pa ne bi namenila niti sekunde svojega časa. Naslednji korak pa bi bil obisk CSD-ja.

< Sporočilo je popravil oka -- 14.4.2008 13:37:25 >

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 46
14.4.2008 14:34:03   
silvya
Kot so že ostale napisale imaš prav ker se razburjaš, saj je bila ogrožena varnost tvojega otroka. Po pravici povedano jaz še svojih 8 in skoraj 11 let starih otrok ne bi upala tako nekje same pustiti. Ker se dandanes res že vse živo dogaja.
Ko sem bila jaz hčerinih let, sem sama hodla v glasbeno z avtobusom, sedaj tega še ne bi upala dovoliti moji hčeri, ker so časi drugačni.
Jaz bi hčer definitivno odpeljala. kljub temu da ti jo je babi vlekla iz naročja. Bi ji zagrozila, da bom poklicala policijo, če je ne bo spustila.
Pojdi na CSD in povej kaj si doživela. Pa naj oni očetu razložijo, da je ta čas ko bi naj bil otrok z njim, on odgovoren za otroka. Če pa nima časa zanj, pa ga naj ne jemlje k sebi.

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 47
14.4.2008 14:53:10   
deja27
dobesedno bi se mi odtrgal.popokala otoka in g.babi prijavla,nikol več ga nebi zaupala v varstvo očeta,že v trgovini ga ne merka,kaj šele doma,si sploh ne predstavljam,tvoj možek pa okol-svašta.jaz otroka vzamem ven iz avta k grem tankat,tud sekunde ga ne pustim samega v avtu,tuk je sranja po svetu,folk pa še vedno pušča otroke sameuser posted image user posted image user posted image .pa še njihovi niso.

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 48
14.4.2008 15:17:47   
Rožica I
Moj sin je star 6 let in je bil v takšnih otroških igralnicah kakšnih 4x. S tem, da je bil prvič star okrog 5,5 let.
V eni igralnici sploh ne morejo starši čakat spredaj in gledat, kako se otrok igra. Zato sem takrat šla v spodnje nadstropje, od koder sem lahko gledala otroka in tudi on mene, saj mi je vsake toliko pomahal. Imela pa sem na očeh tudi vhod v igralnico.
V drugi igralnici, kjer je bil 3x, pa sem sedela točno pred vhodom in ga večinoma ves čas imela na očeh. Vmes sem šla na stranišče in otroku zabičala, da ne sme nikamor z nikomer, tudi z atijem ali babico ne. Tudi z znanci ne, temveč naj me vsi skupaj počakajo tam, pa se bomo zmenili kako in kaj. Ampak otrok je bil star najmanj 5,5 let, zato sem mu zaupala. 4- letnemu otroku pa vem, da ne bi mogla.

Verjamem, da te je zadela kap, ko si videla celo sceno! Verjamem, da bi babico in bivšega zbrisala z zemeljske površine, če bi lahko! Vse ti verjamem in ti dajem prav, ampak glej na otroka z njegovimi očmi. Zanj/o ni ok, če vidi mamo in babico, kako se ruvata in ga/jo vlečeta vsaka na svojo stran. Ni ok, če pred njo govoriš slabo o očetu, pa če je še tako neodgovoren, tega enaostavno otroku ni treba vedeti.
Vem, da si bila v totalnem šoku, ampak zaradi otroka moraš vzdrževati odnose  otrok- oče! Dobi se na samem z bivšim in njegovo mamo, povej jima, da bosta težko dobila otroka, če se ne bosta spremenila, povej jima da sta neodgovorni osebi, da sta sebična, da sta...Ne vem, kaj! Samo tega ne delaj pred otrokom, ker v skrbi za njegovo dobro, mu s takimi scenami ne delaš dobrega.
Poskusi najti neko znosno pot z bivšim, zaradi otroka, zaradi njegovega dobrega!
Povej otroku, da babica in ati nista prav ravnala, da pa v bodoče bosta. Pripravi bivšega in babico, da sama povesta to otroku (saj, vem, da je včasih to nemogoče, ampak vsaj probaj!). Poskušaj iz te bedne in grozne situacije potegnit najboljše za otroka in predvsem ne delaj še večje drame iz tega, kot je (ker je že v osnovi dovolj bedna situacija).
Upam, da te nisem užalila, ker to ni bil moj namen. Hotela sem ti le predstaviti svoje videnje in ravnanje v podobni situaciji.
Kot zgleda, pa boš v vsakem primeru dobro in prav poskrbela za svojega user posted image !

ROŽICA

(odgovor članu deja27)
Neposredna povezava do sporočila: 49
14.4.2008 16:14:25   
tehnofil
Tega še brat ne morem, kaj šele, da bi kaj napisal. Mi kar slabo postane.

(odgovor članu L8803)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?