Koliko časa kuhate golaž? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Mišni -> Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 13:27:41)

V ekonomu?




s.k.. -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 13:33:23)

približno uro in pov se kuha golaž




Mišni -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 13:40:25)

IZVIRNO SPOROČILO: s.k..

približno uro in pov se kuha golaž


A v ekonomu? Najbrž misliš navadno, a ne?




baguSka -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 13:47:30)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz ga kuham tud po tri ure... navadno - ne v ekonomu!




anitaz -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 13:56:21)

Odvisno katero meso uporabim. Drugače pa tam nekje, eno uro-ne v ekonomu.




MAREC06 -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 14:15:34)

Jaz ga v ekonomu 20min, ker mam rada, da je meso res mehko, da ga otroc  z veseljem pojejo. ''Peš'' ga pa sploh ne znam 




baguSka -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 14:19:16)

Jaz ga v ekonomu 20min


A tok hitr se v ekonomu skuha, da je meso mehek?? A res al kaj?




natpia -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 14:23:21)

Jaz naredim tudi v ekonomu in meso rata čisto mehko. Najprej pa prepražim čebulo v taistem loncu, potem prepražim meso, nato ga pa še dam pod pritisk. Sigurno je hitreje kot klasično. Tam rabiš eno urco  ali še več.




jakaracman -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 15:16:35)

Prvo prepražiš čebulo, nato meso, nato kuhaš v E.L 15 min.




Mišni -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 15:23:15)

IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

Prvo prepražiš čebulo, nato meso, nato kuhaš v E.L 15 min.


No, jaz sem kuhala v ekonomu uro in pol. Meso je sicer precej razpadlo, ampak tako je meni dobro.




jakaracman -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 15:48:33)


IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

Prvo prepražiš čebulo, nato meso, nato kuhaš v E.L 15 min.


No, jaz sem kuhala v ekonomu uro in pol. Meso je sicer precej razpadlo, ampak tako je meni dobro.

[sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]Ja pa pa si malo pretiravala!




Anonimen -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 15:59:02)

IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman


IZVIRNO SPOROČILO: Mišni

IZVIRNO SPOROČILO: jakaracman

Prvo prepražiš čebulo, nato meso, nato kuhaš v E.L 15 min.


No, jaz sem kuhala v ekonomu uro in pol. Meso je sicer precej razpadlo, ampak tako je meni dobro.

[sm=smiley29.gif] [sm=smiley29.gif] [sm=smiley29.gif] Ja pa pa si malo pretiravala!


Sej pa ji je bilo dobro ,kaj zavijaš z očmi?




NEVA-1 -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 17:03:54)

IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Jaz ga kuham tud po tri ure... navadno - ne v ekonomu!


tudi jaz, včasih še dlje, če imam čas, saj samo čebulo dobre pol ure dušim




natasaom -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 18:07:27)

golaž se kuha najmanj 3 ure.lepo počasi.pa tolk kot mesa se da čebule-al pa več..v EL je pa men tolk zanč,da ga ne uporabljam..




Anonimen -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 19:20:58)

Peš kuham eni dve urci na nizkem ognju, lih tolk da brbota. Samo možek skuha tisočkrat boljšega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], pa kuha mogoče urco.




Čupka -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (12.4.2008 19:54:09)

V ekonomu sem ga kuhala 20 - 30 minut, samo še zdaleč ne pride tako okusen, kot če se ga skuhaš "peš"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Tako da ga sedaj raje skuham večer prej in cel večer lepo počasi brbota 2-3 ure in naslednji dan je takoooo okusen in meso mehko, da ga otroci in midva z užitkom pomlatimo.




Jessy -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (13.4.2008 10:27:07)

Si ne predstavljam golaža iz ekonoma. Po moje ni nič kaj dober, ker se ne more pražiti, kot naj bi se.
Jaz ga kuham klasično. Dve uri ali dve in pol pražim meso, nato pa zalijem in začinim in kuham še vsaj pol ure, tako da izpod treh ur ni nikoli kuhan.




Mišni -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (13.4.2008 23:07:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Si ne predstavljam golaža iz ekonoma. Po moje ni nič kaj dober, ker se ne more pražiti, kot naj bi se.


ja saj najprej sem prepražila čebulo, potem dodala meso in to spet pražila in pražila, šele nato sem dodala vodo in ekonom zaprla.

Saj bi ga kuhala tudi peš, ampak mi tako zelo smrdi potem celo stanovanje, da je groza. Saj je že prej grozno smrdelo, ko sem je tista čebula tenstala. Fuj.




*kinnie* -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (14.4.2008 14:12:49)

Goveji golaž kuham 2 uri.




Jessy -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (14.4.2008 15:09:38)

Mišni, še vseeno mi ni jasno, kako ti uspe dober golaž v ekonomu. Bistvo golaža je v doooolgem praženju čebule in mesa. Če to počneš, potem ti res smrdi po stanovanju. V kolikor skrajšaš ta postopek in kuhaš naprej pokrito pod pritiskom, pa verjetno ne bo tako dober kot je sicer.

Jaz ga ravno zaradi smradu kuham bolj poredko, ga pa takrat naredim več, da ga zapakiram še za 3x v skrinjo.




Martinčka -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (14.4.2008 21:27:39)

Kako dolgo pa potem pražite čebulo pa meso? Jessy je napisala dve uri do dve uri in pol?
Sicer da še odgovorim na prašanje : 1,5 ure pa ne v ekonom loncu




Barči78 -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (14.4.2008 21:33:07)

Jaz samo čebulo pražim skoraj dve uri, tko da tudi, če jo bi pražila v ekonom loncu, bi verjetno dolgo kuhala, zato ga rajši kuham v navadni posodi, pa lepo počasi vre. Skupaj ga kuham okoli 4 ure, porabim pa kg mesa in kg čebule.




Jessy -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (14.4.2008 21:45:22)

Jaz pražim čebulo in koščke mesa skupaj in samo solim. S praženjem končam, ko se mi čebula in meso toliko popečeta, da se že od tega dobi rjavo barvo. Pustim, da se večkrat prime posode (je treba paziti, da se ne zažge), nato pa prilijem malo vode. To res počnem toliko časa, da postane rjavo, šele potem zalijem in začinim.




Mišni -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (14.4.2008 21:48:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Mišni, še vseeno mi ni jasno, kako ti uspe dober golaž v ekonomu. Bistvo golaža je v doooolgem praženju čebule in mesa. Če to počneš, potem ti res smrdi po stanovanju.


Saj nisem rekla, da je bil dober.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Drugače sem tenstala čebulo in meso ... kaj pa vem ... slabo uro mogoče? Ali pa malo manj.

In kako potem zgostite golaž? Ker jaz sem ga vedno z moko in vodo. Zdaj sem ga pa z naribanim surovim krompirjem, kot piše v knjigi. Ampak ni dobro, preveč vodeno pride.




karmy -> RE: Koliko časa kuhate golaž? (15.4.2008 1:51:20)

men je enkrat rekla da se toliko časa kuha golaž dokler ni kuhan [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>