Gina
|
Joj, mateja, saj mi je skoraj nesmiselno odgovarjat, ker se mi zdi, da ti itak vidiš zgolj sebe in imaš svoj lasten prav, od katerega apriori ne odstopaš, četudi morda ne štima čist u nulo. A veš, večina decev si ne želi ženske, ki je samo tiho in nič ne reče. Morda gre tvojemu na živce, ker skoz govoriš, kaj je z njim narobe. Morda gre tvojemu na živce, ker ne uživaš z otrokom, ko si sama, morda mu gre na živce, ker ne uživaš niti z njim tako, kot bi bilo treba. Morda mu gre na jetra, da pogrevaš stare reči, da mu kar naprej govoriš, kakšen mora biti. morda mu gre na živce, da ne ljubiš sebe. Če bi ljubila sebe, se ne bi počutila izkoriščano. Navadno moški hočejo svojo "boginjo". Za njih je njihova žena to, kadar je ženstvena. V ženstvenost ne spada moška napadalnost, kar neprestano nerganje in tuljenje v bistvu je. ženska to zna povedat tako, da ga okol prsta navije čist drugače, sicer imajo občutek, da je ob njih dec, oni pa deca ne rabijo, rabijo žensko. Deci radi skrbijo za otroka na njihov, moški način. Vendar uživajo, da se lahko zanesejo, da njihova ženska z veseljem skrbi za njunega otroka na svoj, ženski način. Moški, ki je provider v hiši je zelo srečen, da je poskrbi za svojo familijo in se s tem dokazuje. Vsak tak moški bo pričakoval, da bo ženska z njim vesela in mu nudila kaj v zameno, npr. svojo ženstvenost in toplino, prijaznost. Ma kaj pa vem, saj se mi ne ljubi več razlagat. Kateregakoli deca, ki ima dovolj moških hormonov v sebi boš srečala, bo enako funkcioniral, pa če se milionkrat ločiš in poročiš. Tako to je. Z drobnimi detjli razlike. Morda bo kakšen tulil, drugi ignoriral, morda bo kakšen vleiko zaslužil, drugi bo brezposeln, morda bo kakšen imel raje šport ali gostilno kot službo, morda bo kakšen več z otroki in manj kuhal ali pospravljal in obratno....ampak vsi bodo pa pričakovali od tebe, da si ženska. Da jih razumeš kot moške. Bolj kot bodo "moško" delovali, več ženstvenosti v tebi iščejo in obratno. Ma ne bom več, nima smisla najbrž.
|