|
RE: odvisniki od drog, kako preprečiti... 15.4.2008 12:47:44
|
|
|
|
andie
|
JS tut mislim, da je dost odvisno od tega, kakšno družino ima otrok, oziroma kako se v njej počuti. Pri nas je tek, da mam enkratne starše, še posebi atija. Nismo se nikol o drogah pogovarjal, nikol mi niso ničesar prepovedovali, vedno sem se sama odločla, kako in kej. Sm mela dost izkušenj z drogami, pač s horsom ne. Nisem ga niti probala, ker vem, kak človek sem- kadim, torej sem šibka in sem ekstremist, tko da sem vedla, da bi čist zabluzla, če bi ga s tem srala. Sem se pa z drugimi rečmi ukvarjala, ampak sem z nosečnostjo vse te hobije opustila Moja sestrična ima isto enkratne starše, pa je za nekaj časa zabluzla s horsom, ker je mela fanta, ki se ga je šopal. Ampak ga je pustila in hors isto, zdaj kadi sam travo (In piše diplomo na farmaciji ).Ji pomaga pri učenju- tak pač za njo velja, ne govorim na splošn. Tut js sem kadila vsak dan, ko sem bla na faxu, in mi je šlo učenje ful od rok. Moj fant se je zdravil v italiji zarad horsa. On je reku, da še sam ne ve, zakaj je to delu. V komuni so jih učil, da so za vse odgovorni sami in noben drug-ne starši ne družba. Ko je bil mali, je bil večino časa zunaj na igrišču, kjer so se pač s prijatli dajal, kdo je večji frajer, starši pa se kej dost niso ukvarjal z njim. Oziroma, ni se mogel nikol pogovarjat z njimi. Zakaj je nekdo alkoholik drug pa ne? Mislim, da mamo vsi probleme in jih rešujemo na zlo različne načine. Nekteri jih probajo konkretno rešit, drugi se o njih pogovarjajo, tretji bežijo od njih in poskušajo pozabit na njih tak, da se ga zadevajo. Pač mamo različne karakterje, js mislim, da ima družina pri oblikovanju otrokovega karakterja največji vpliv, ampak vsak je pa individuum in živi in misli po svoje. Ne vem. <nekteri dosežejo več, drugi manj, gotovo se pa vsi trudijo po SVOJIH najboljših močeh. Glupo se je z drugimi primerjat, če pa so drugačni. Na koncu bomo pa vsi humus.. V redu, sej bom nehala, me je odnesl..
|
|
|