|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice - 4 del.
11.4.2008 23:50:44   
mixi
se vidimo jutri zjutraj če ne bom spala do poznega. pa nočko vsem  skupajuser posted image

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 451
12.4.2008 6:41:18   
kasso
Dobro jutro!
Evo prvič sem prva user posted image . Eno user posted image za dobro jutro vam pristavim user posted image

mixi, upam da počakaš še kakšen teden.....user posted image

Špikanje v nožnici ne pomeni nujno odpiranja! Saj so bile punce pregledane in kljub špikanju niso odprte. Lahko pa si kakšen cm odprt cel mesec preden rodiš.

Zelo zelo smo si različne in vsaka nosečnica je primer zase.

Zdaj pa šibam malo pospravit, da ne bo vse od prahu.

Uživajte današnji dan! user posted image

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 452
12.4.2008 7:34:43   
Katina
Pozdravljene v deževen dan!

Vem, da ste se pred časom že pogovarjale o tej temi, ampak me takrat ni zadevala in si je nisem natančno prebrala. Zanima me kaj naredite, če vas neznansko srbi koža? user posted image Mene že par dni tako srbi da je noro. Kakšna ideja?

Valentina2006, načeloma drži, da noric ne moreš dobiti, če si jih prebolel. Nočem te strašit, ampak bodi vseeno v času inkubacijske dobe pozorna, ker obstaja ena mičkena možnost, da norice dobiš, če si jih prvič prebolel v izredno blagi obliki.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 453
12.4.2008 7:43:52   
Naty*
Jutro!

kasso hvala za kavouser posted image ! Res je, mene špika že kr neki časa, pa me je zadnjič na CTG pregledal, pa je še vse zgledalo zaprto. Verjamem pa, da so to priprave na "tazares" user posted image .

Katina mene skoz vse srbi, lahk ti sicer rečem, da se grem takrat tuširat, mazat z mlekom za telo.... ampak mi ne pomaga ničuser posted image . Tko, da js še nism našla pravega zdravila. Sam mene srbi samo po nogah, če je lokalno baje ni panike. Če te srbi pa povsod, bi blo pa dobro mal preverit zakaj, ker so možni kaki posebni razlogi, tko vsaj Puško prav.  Pa hvala za včerajšnjega user posted image ...kljub dobrim namenom ni prinesel spanjauser posted image . Dons sm pa že čist user posted image  pa še glava me boli pa še tečna sm ko user posted image .

Tko da ****, edina tud z mojim kofetkanjem ne bo dons nič.

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 454
12.4.2008 7:50:32   
mya26
Dobro jutro!
Danes sem spala celo do 6.45. user posted image user posted image No v bistvu ponavadi spim dlje, ampak čez vikend jaz vstanem z našo 3 letnico in nekaj časa se je zbujala celo pred 6. Je bila kar kruta. user posted image

Danes imam dopolnjenih 33 T. Še 7 tednov, če bo tako kot prvič ko sem rodila na dan, ki so ga določili na UZ (NS). Če bo pa kak dan prej pa tud nič hudega. user posted image

Škoda ker je tako bedno vreme, malo sem upala da bo sonček. Na radiu Center je včeraj rekla, da super da je petek, ker bo jutri vikend in ne bo treba v službo, pa še fajn vreme bo. Zdej pa ne vem a mamo skregano mišlenje, kaj je to fajn vreme. Zame tale dež sigurno ni. user posted image user posted image

Lep dan, pa čeprav zaspan!

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 455
12.4.2008 8:19:42   
kasso
mya26 user posted image user posted image za 33T

katina, mene je srbelo v začetku nosečnosti po nogah in predvsem tam, kjer imam krčne žile...pomagal mi je en hladilni gel (razne kreme ne), ki sem ga kupila v lekarni in je primeren tudi za nosečnice.

(odgovor članu mya26)
Neposredna povezava do sporočila: 456
12.4.2008 8:39:34   
barbaw
Dobro jutro!

Kasso hvala za kavico. Grem hitro zdajle eno cuknit. user posted image

Noč je bila tako tako. Celo noč se zbujam in premetavam, ker me drugače trebuh boli. user posted image  Bi rajši videla, da ne bi spala, če bi bilo to fizično izvedljivo, pa ne gre. user posted image

Jana da pa ti zdaj tako kile poskakuje pa ni čudno, ker ti vedno bolj voda zastaja v telesu. Jaz sploh ne zatekam ful pa imam zvečer zelo izrazit celulit, zjutraj pa ga skoraj ni. Še malo pa bodo kile padle.

Valentina jaz sem pri zdravniku vprašala kako je z noricami in je povedala, da so kužni otroci do 4 dni. Ne smejo direkt na sonce (ki ga itak ni), pa veliko vitaminov jim je treba dat, ker norice oslabijo imunski sistem. Najbolje je, da ji daješ kakšen vitaminski sirup. Vročino zbijaš pa kaj proti alergiji ji daš, da je ne srbi. Pri nas več ne dajejo nič za mazat. Pa ko se začnejo sušit jo kopaj v kamilicah, ker kamilice pripomorejo k hitremu celjenju in odpadanju krastic. Za tebe pa ni panike, ker si jih prebolela.

Katy lahko se odpiraš, pa čep še vedno drži.

jana ja mene špika kdaj v nožnici in razen lažnih popakdov drugega ni bilo. Sem jih včeraj spet imela, ampak so bili milejši od prejšnjič in v manjši količini.

mixi meni ne da otrdeva trebuh ampak je non-stop trd že zelo dolgo časa. Se s tem sploh ne obremnjujem več. Dokler moja pika veselo brca me ne gane. Drugače pa tudi jaz ciljam na polno luno, ki je točno čez en teden. user posted image  Me ta trenutek spet dajejo lažni popadki.

Katina jaz se grem tuširat samo z vodo in nič si gor ne oblečem, ker drugače bi si vse dol spraskala do krvi. Mi nobena krema ne pomaga.

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 457
12.4.2008 8:55:47   
Katina
Spet se preveč izobražujem. Mal brskam po netu in ugoravljam, da je vzrok srbenja lahko tudi zastoj žolča, ki pomeni resno stanje za otroka. Potrebno je naredit jetrne teste in teste za žolčne kisline - jih je katera od vas že dalala?

Za ilustracijo:
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4624504,4664203#msg-4664203
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4362565,4362591#msg-4362591
http://med.over.net/forum5/read.php?19,4362375,4362588#msg-4362588

Ali katera od vas kaj ve o teh zadevah?

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 458
12.4.2008 9:03:39   
CatJa
Dobro jutro! Smo še vse v enem kosu?

Mene razen trebuha ni nič srbelo. Trebuh pa ene dva večera tako, da ko sem se mal popraskala, sem imela čist vijolčnega. Sem šla pod tuš in se izdatno namazala z mlekom, potem se je umirilo.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 459
12.4.2008 9:14:45   
Anonimen
Dobro jutrooo,

pridružujem se vsem mamicam, ki niso mogle spati. Meni se zdi, da nisem spala niti ene ure kakor je trebauser posted image . jaooo pa še glava me boli za znoretttuser posted image

Jaz bi tudi kavico, pa te domače ne maram, dragec delauser posted image , bo treba počakati do popoldaneva.

Pa kdaj bo ta plača (15-i)user posted image , bo treba še v zadnji nakup, pa da dam mali znak, da se lahko počasi pripraviuser posted image

Sicer bova pa itakkk bankrotiralauser posted image

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 460
12.4.2008 9:16:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naty*

Dons sm pa že čist user posted image  pa še glava me boli pa še tečna sm ko user posted image .
 A TEBE TUDIuser posted image , JOOJ KJE SO NAPI NALGASINI???

(odgovor članu Naty*)
  Neposredna povezava do sporočila: 461
12.4.2008 9:36:37   
jana81
Dobro jutro.

Danes bom bolj malo z vami,ker imava delavce, nama rihtajo zunanje stopnice, in bom morala skakati okrog, jim streči, sej veste kak to gre.

IZVIRNO SPOROČILO: Katina
. Zanima me kaj naredite, če vas neznansko srbi koža? user posted image

Mene srbi koža po nogah in trebuhu, pa se na debelo namažem z baby oljem, al pa kerim drugim oljem(olivno, šentjanževo) in mi pomaga. Probaj.
Pa ne beri tega preveč (teh linkov), ker boš samo panična.

naty hvala za odgovor, se mi je zdelo da je že bilo govora o tem.

mya26 mi imamo sonček, ti ga pošiljam en vagon. Vsem , ki imate dež, pošiljam sonček.

< Sporočilo je popravil jana81 -- 12.4.2008 9:37:16 >

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 462
12.4.2008 9:46:13   
Naty*
Katina to sem prej misla, ko sm ti napisala, da je baje normalno dokler je srbenje lokalno, se pravi omejeno na določen del. Zato js nisem velik komplicirala, ker me srbi samo koža po nogah, pa še to večinoma med ležanjem. Če te pa celo telo, je vseeno mogoče bolš, da poveš G.

IZVIRNO SPOROČILO: edinaos

Dons sm pa že čist user posted image  pa še glava me boli pa še tečna sm ko user posted image .
 A TEBE TUDIuser posted image , JOOJ KJE SO NAPI NALGASINI???

Joj sploh ne govor user posted image ! Pa če razmišljam, da jih ne bo tud med dojenjem...user posted image

jana dobr porihtaj delavce user posted image .

No js sm končno pričakala odločbo o porodniški in nadomestiluuser posted image (začne se mi pa jutri user posted image )! Sam za informacijo.... vlogo sem vložila 26. februarja, obrazec s plačnimi podatki pa okrog 13. marca. Kar pomeni, da je trajalo slab mesec. (mislim, da je Taula zadnjič spraševala koliko časa traja).

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 463
12.4.2008 9:55:37   
Anonimen
Ojla Majčice,

Jaz sem imela včeraj namen še nekaj napisat , pa me je klical dragi in potem seveda 3 ure čveka ( še dobro da je vsaj msn zastonj)... Seveda že 100x videni scenarij. Sedaj je vse lepo in prav...hm,do kdaj?
Dokler se moja draga tašča spet ne odloči malce problemčkov narest...user posted image
No ja seveda sem med pogovoro, spet dobila pod nos: HB, da je to tvoja zadnaj nosečnost,ker si tečna in to zame predtavlja 9 mesecev pekla...user posted image  
Ni se mi sploh zdelo vredno pokomentirat te izjave...

No sedaj nisem še šla prebrat, kaj ste vmes napisale, ampak bom povedala kar sem imela namen, pa še sproti pokomentirala...

Katy: Tvoj je če se prav spomnim po opisih in po eni slikci zelo ljubeč partner, zato imata lahko res lepo prihodnost pred sabo in bi bilo škoda, da jo ON zavozi zaradi ugajanja šefu. Mene namreč to da se usede za volan malce okajen ni tako zbodlo, čeprav seveda je to obsojanja vredno. Bolj me je zbodlo to, da se bojim da mu zaradi ugajanja šefu pirček po službi pride v navado...In tudi če bo zamenjal službo ali pa šefa bo pirček ostal.
To zna biti problem.
In seveda če ne bo tistega pirčka po službi tudi problema za volanom ne bo...
Zato ti polagam na srce, da enkrat ko bo pravi trenutek, malce po ovinkih načneš to temo in mu odpreš oči, da sta le vidva z user posted image  bolj važna od šefa in naj mu to lepo pove, bolje prva zamera kot zadnja.
Res ti nočem nabijat in upam da tole vzameš dobronamerno.

Sama imam izkušnje iz obeh skrajnosti glede alkohola. Brat je bil totalen alkoholik, HB je že čez 10 let trezen, ampak je šel čez dolgo zdravljenje. Tako da vem kako je to...
Imam pa moža, ki niti ne ve kakšnega okusa je alkohol, saj ne samo da ga nikoli ni pil tudi embalaže z alkoholom se ne dotakne z golo roko...
Prav smešno je bilo, ko so nama kaki prijatelji,ki tega niso vedeli v Sloveniji za novo leto prinesli, kako buteljko on pa jo je po njihovem odhodu z papirnato brisačo prijel in oddnesel direkt v kontejner...user posted image  Niti z roko se je ni hotel dotakniti, kot da je kužna...user posted image user posted image
In jaz ga imam zaradi tega takooooo radaaaaa.user posted image

Vsem hvala : ponovno za spodbudne besede in za user posted image ...

Estrella: le glej da se res oglasiš... samo malo pred Vrhniko me zvrcni in greva na čvek.

Seveda isto velja za vse ostale,ki imate kake opravke ali pot čez Vrhniko...user posted image user posted image

Valentina: Upam da se tvoja čim prej pozdravi. Baje da to ni nevarno zate če si prebolela...Drugače pa nimam pojma, ker jaz še nisem imela nobene otroške bolezni...
Me pa zanima, ali norice slučajno zdaj razhajajo? In pa ali se v Sloveniji ne cepi za norice, kajti moja tamala je bila pri enem letu..kao cepljena za norice.
Če katera ve no, me zanima...

Vidim da nas je danes več z glavobolom... no mene je minilo, sem pa čez  celo noč vzela 3 lekadole.Ker mi je zdravnica tako naročila, da je bolje takoj pa tud če jih več pojem samo da se ne razboli, ker pol pa traja par dni...Evo sem jo ubogala in res nuca...Sem čist o.k.

Naty: jaz sem spraševala za odločbe... ampak ni bil kriv CSD da jih ni bilo skor 1 mesec ampak moj  user posted image  podnajemnik,ki se mu ni zdelo vredno da me obvesti, da imam priporočeno pošto...res no comment!!!!

(odgovor članu Katina)
  Neposredna povezava do sporočila: 464
12.4.2008 10:01:36   
Anonimen
Kako pa je Aurora? Katera kaj ve?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 465
12.4.2008 10:05:52   
barbaw
**** kaj če bi si ti sposodila Špelinin valjar in malo z njim požugala? user posted image  Jaz bi bila prav užaljena, če bi mi nekdo rekel, da je moja nosečnost 9 mesecev pekla. Tako hudo sigurno ni. Po moje malo pretirava tale tvoj mož. Jaz verjamem, da nisi 9 mesecev tečna, mora pa biti hudo, ker imaš toliko težav. Malo bi ti moral stati ob strani. Drugače ga bomo majčice okupirale.

Katina tebi bomo pa počasi omejili dostop samo do RR. user posted image  Ne išči teh črnih scenarijev in ... Koža lahko srbi iz čisto preprostih razloov kot je raztezanje in pa alergija, ki se meni obvezno pojavi na koncu nosečnosti. Se mi je prvič in tudi zdaj.

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 466
12.4.2008 10:06:07   
Katina
Mi vseeno ni dalo miru in sem povprašala Pušenjaka. Pripenjam link:

http://med.over.net/forum5/read.php?19,4689112

Če sem slučajno katero zamorila, jo bo tale odgovor sigurno pomiril.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 467
12.4.2008 10:08:02   
Katina
Barbaw: Katina tebi bomo pa počasi omejili dostop samo do RR. Ne išči teh črnih scenarijev in ... Koža lahko srbi iz čisto preprostih razloov kot je raztezanje in pa alergija, ki se meni obvezno pojavi na koncu nosečnosti. Se mi je prvič in tudi zdaj.

Si ga bom kar samauser posted image , ker se grem spravit na drug računalnik (brez dostopa do interneta) in pisat mag. nalogo.

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 468
12.4.2008 10:11:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw

**** kaj če bi si ti sposodila Špelinin valjar in malo z njim požugala? user posted image  Jaz bi bila prav užaljena, če bi mi nekdo rekel, da je moja nosečnost 9 mesecev pekla. Tako hudo sigurno ni. Po moje malo pretirava tale tvoj mož. Jaz verjamem, da nisi 9 mesecev tečna, mora pa biti hudo, ker imaš toliko težav. Malo bi ti moral stati ob strani. Drugače ga bomo majčice okupirale.

Ah, saj on to reče v hecu. Ampak v vsakem hecu je mal resnice. Drugače pa moram povedat da mi res zelo stoji ob strani seveda kolkor je mogoče glede na okoliščine. Res bi bila krivična če bi rekla kaj slabega čez njega. Je zelo dober in skrben mož..

Samo kaj čmo... ima mamo.user posted image  Drugače bi bil pa že preveč popolen...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu barbaw)
  Neposredna povezava do sporočila: 469
12.4.2008 10:12:28   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: Katina

Zanima me kaj naredite, če vas neznansko srbi koža? user posted image Mene že par dni tako srbi da je noro. Kakšna ideja?

Katina, jaz bi verjetno pripravila kakšno oljno kopel in se malo namočila... V lekarni se dobi npr. olje Linola Fett, ali pa kakšno olje za kopanje za nosečnice? Imam enega iz Dm-ja in po tej kopeli imam vedno fajn mehko, navlaženo kožo.
Ali pa kakšen bepanten losjon?

Pa verjamem, da je ful neprijetno tole srbenje... upam, da ga kmalu ukrotiš user posted image  

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 470
12.4.2008 10:14:02   
TamaraJ
Ojlaaa...

nekaj berem, da nobena ni kaj prida spala.. Jaz nisem niti ure in sem iskala poze na miljon in en način in nikakor nisem mogla zaspat. Zdaj sem iz sprehoda, ker sem peljala Šarko cepit...in sem komaj prigurala do doma. Jakec me je tiščal na mehur, bolelo me je v spodnjem delu, jeb..i čevelj me je ožulil (how...če pa jih imam že dve letiuser posted image )...in imam podočnjake do kolen. In sploh ne vem, kaj naj sama s seboj. Pa moj ''zlati'' soprog še vedno misli, da je ves problem najine komunikacije v meni (on je itak perfectuser posted image ) in HB danes dela in mi ga ni treba gledat user posted image user posted image user posted image . jezna sem ko user posted image ... naj gre nekam on in njegov brezmejni egouser posted image user posted image user posted image . Ahhh... mislim, da bi morala mal spat.
Naty... se ti pridružujem med tečnimiuser posted image

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 471
12.4.2008 10:14:55   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

katina, mene je srbelo v začetku nosečnosti po nogah in predvsem tam, kjer imam krčne žile...pomagal mi je en hladilni gel (razne kreme ne), ki sem ga kupila v lekarni in je primeren tudi za nosečnice.

No, ta hladilni gel imam jaz za mazanje oteklih nog in res pomaga za nekaj časa, ker fajn hladi in je primeren tudi za nosečnice.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 472
12.4.2008 10:22:57   
Anonimen
Oh, Tamara...user posted image user posted image

Daj ti si vzemi kako urco počitka, probaj malo zadremat. Verjetno si čist preutrujena... saj nisi dec da bi lahko špilala zidarja, pa še noseča...
Pejdi malo oddremat, pa saj te bo vso delo počakalo...

(odgovor članu TamaraJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 473
12.4.2008 10:23:12   
Aurea
No js sm končno pričakala odločbo o porodniški in nadomestiluuser posted image (začne se mi pa jutri user posted image )! Sam za informacijo.... vlogo sem vložila 26. februarja, obrazec s plačnimi podatki pa okrog 13. marca. Kar pomeni, da je trajalo slab mesec. (mislim, da je Taula zadnjič spraševala koliko časa traja).

Uf, je pa res trajalo user posted image

No, jaz sem vložila 28. marca in dobila odločbo včeraj, torej je trajalo 14 dni.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 474
12.4.2008 10:26:17   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: ****

Dokler se moja draga tašča spet ne odloči malce problemčkov narest...user posted image

****, glavno, da imata vidva med sabo pošlihtano. Na druge se ne da vplivat, imajo svoje probleme in pričakovanja, pomembno pa je, da je vez med vama močna in jo negujeta. Lepo, da sta se pobotala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prerez presredka: Kako ga lahko preprečimo?
Babica Marjeta Žlebnik svetuje, kako lahko preprečimo prerez presredka pri porodu.
Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?