beyba
|
erin nisem sfalla vedla sem sam ko sem pisala sem pozabla...me je včeri 'tašča' ki to ni tko s tira spravla. Namreč midva sva v drugem štuku in imava zimski vrt čez celo stenos dnevnem prostoro na sončni strani, kjer je zjutraj od devetih pa dokler ne zaide sonce. Temu primerna je poletu tudi temperatura, ki se povzpne tudi nad 40 stopinj. Spalnice so pa v masardi, kjer pod cegli ni betonske plate, ampak samo izolacija + knauf. Itak da za naju je blo vseeno poleti če sva se kuhala v stanovanju. Medtem ko otroka ne bom mučla na 33-42 stopinjah cel dan. Zato sva se odločila za klimo. In nastal je problem kam na hišo se bo ta klima obesla da ne ob skazila izgleda. Na kar je mama rekla da lahko na drugo stran hiše, ker je mislila da je predaleč in bojo rekli da ne morejo potegnit do dnevne in spalnic...No nakar je prišel včeraj moj znanec to pogledat. In je rekel da on lahko potegne od tam, da še lepše pa bo če damo klimo na streho, (hiša je full visoka 3 štuki) se ne bo vidla nobenga ne bo motila, speljat se da pa potem tako, da gre vse pod cegli in fabjonom, da se zunaj, razen kište tut vidlo ve bo da je klima. Voda ki s klime teče se spelje v žleb.... To da se da sva do tega prišla sva porabla 1 uro al pa še več. Na kar pride tašča zraven...Pa vpraša kako bi se dal to narest. Ji poveva...Potem je bla pa kar naenkrat tko proti klimi... Do tega da je treba na okna dat rolete,(i bi ble potem poleti cel dan zaroletane-sončka tut vidli nebi), do markize nad zimskim vrtom( ni prostora med streho in zimskim vrtom bi rabli met za motorček in markizo 4vsaj 35 sm mi mamo pa 15), do tega da je ona brala kako mora otrok spat v temi, da samo tko dobro spi, da je treba v masardi pri farčadi še okrog okna naredit do konca( s tem da tam manjka samo okenjska polica, za katero nihče ne ve, ker se ne vidi oziroma samo če se nagneš iz spalknice skozi okno vidiš da je ni.... Da bomo na drugi sktrani hiše nad garažo raje prizidali (NA ČRNO- ker soseda ne pusti so že probal-aja pa soseda je teta od mojega) še eno sobo, ki bo hladna pa bo otroška....Da njo samo za otroka skrbi. Da dojenček ne more bit v stanovanju s klimo da ....RAje neham pisat ker spet živčna ratujem. Aja, potem sem ji pa rekla da v najslabšem primeru bom kupla za tak prostor 5 prenosnih notranjih klim, pa jih postavila po stanovanju...a ZA TO JE BLA PA KUJ( tuki pa zdravje otroka ni ogroženo, ko nozranji zrak kroži in se ne zrači, filtri so slabši, ne da se regulirat moči na tolk stopenj in sobne temperature, ne morš usmerjat, kam bo klima pihala... potem kasneje je pa mojemu rekla da če je poleti v stanovanju tko vroče naj pa takrat ji otroka dol prinesem-(sem potem še jst mojmu rekla če naj ji še skrbništvo zanj prepišem hallo). Tko da sem reekla kolegu naj predračun naredi, da vidim kolk denarja je to...približno, potem bo pa on mamo vprašal če dovoli imeti kišto na strehii ali ne. Vse ostalo kaj delava midva v najinem stanovanju se nje ne tiče. Povedala sem ji pa včeraj že da ta otrok ki se bo rodil bo najin otrok. In da lepo da jo skrbi zanj. Ampak da njegova starša sva pa midva in midva bova odločala o tem kako bova otroka vzgajala in kako bo živel. In da zato da jo bo manj skrbelo da ji obljubljam , da vse to kar delam že zdej in bom delala v prihodnje, delam zato, ker mislim da je v otrokovo dobrobit in delam to v najbolši veri da je to zanj najboljše. Da vrjamem da bom kdaj sprejela napačno odločitev, ampak taki smo starši, delamo napake. Tako kot so jih moji starši, kot jih je ona pri vzgoji svojih otrok in kot jih drugi. In naj ne bo vžaljena če njenega nasveta ne bom sprejela. Starši nam nasvet dajo, od nas je pa odvisno ali ga bomo sprejeli ali ne.
|