sazi -> RE: Kandida ubija-gradivo (14.4.2008 14:46:52)
|
Zdaj že vsak drugi, ki ga poznam, razlaga, da ima Kandido. OMG!!! Upam, da to ni sodobna kuga. To bo zato, ker dejansko vsak 2. ima preveč razpaseno Kandido. Ampak ker v večini primerov ne povzroča direktno nekih hudih težav, je uradna medicina ne prepoznava in določa kot problem. Meni so jo potrdili z BICOMom, kamor sem šla na testiranje zaradi alergij. Pozzdravili so mi jo s tremi terapijami in tremi tedni diete, ki pa je ni bilo tako težko držati. In občutim razliko, pa tudi pri testu s kozarcem je bistvena razlika. Moj mož ni imel Kandide in se to tudi s testom vidi. DIeta - meni so rekli, da nič kar je sladkega, se ne smejesti - tudi sladke smetane ne in npr. tudi prav veliko korenja in podobnih zadev - ker Kandida obožuje vse sladko v vseh oblikah. Zdaj kako korenje v zelenjavni juhi ni problem, da bi ga pa kar tako zobal ali pa jedel prav korenčkovo juho, pa ne. Ananas je zelo sladek, ampak menda vsebuje neke encime, ki pomagajo prebavi in uravnovešanju organizmov v prebavilih. Jedla sem lahko izdelke iz moke, vendar ne pšenične (torej ajdove, pirine, koruzne), vso zelenjavo, od sadja ananas, kisla jabolka, papajo in mango in pa mlečne izdelke, vendar ne probiotičnih - vse to seveda ob terapiji z BICOM-om. So testirali še sina, pa je k sreči negativen na Kandido. SIcer so mi pa rekli, da pri tako majhnem otroku (2 leti) ne bi delali terapije z dieto, ampak bi še nekaj let počakali. Sicer pa tudi dieta, ki sem jo imela, po mojem tudi za otroka, kateremu že lahko kaj dopoveš glede hrane in zdravja, ne bi smela biti problem. Kruh se da speči doma, mirno sem jedla palačinke - pač iz pirine in ajdove moke in brez sladkorja, zelenjavno mesna kosila itak niso bila nikoli problem (sploh, ker zraven lahko ješ krompir, polento, pirine testenine, ajdovo kašo, polnozrnat riž..) - ni da ni - raznolike hrane kolikor želiš. Meni se je bil glavni problem odpovedati se čokoladi
|
|
|
|