Rožica*
|
Živio! Mi mamo 3. zobek 11.4.08 !!! KRST: krstit morajo vsakega otroka, oz. osebo ki bi to želela. Tako da ni važno, katere vere so straši, če imajo zakramente,...... Mislim pa, da je važno, da naj bi jih boter imel, ker naj bi bil za vzgled Glede poroke pa je tako, da če je par cerkveno poročen, župnik vpiše v knjigo, ki jo vodijo oba partnerja avtomatsko, kot botra. Če pa gre za neporočen par, pa raje vidijo, da se kot boter vpiše eden od družinskih članov oz. nekdo, ki je povezan z njimi, da v primeru razpada veze ni večjih zadreg, pa tudi to ni pravilo. Sploh pa ni pomembno, da je boter dr. član, lahko ima krščenec enega ali več botrov, lahko je to skupina ljudi,.... Ni nujno da gre za zakonski par!!!! Meni osebno je tako vseeno kaj vpišejo, važno je kako bom jaz vzgajala otroka in koga bo on spoštoval in vzel za svojega botra. Zato se ne sekirajte, če ne pustijo vpisat kot botra/e fantov ali punc. Ker na to kdo stoji zraven pri oltarju, ko bo opravljal krst in kako boste vzgajali svoje otroke župnik tako ne more vplivat. Tako da ne se pustit zavajat, takšna navodila imajo župniki, in v glavnem je tisto kompliciranje, bolj njihovo lastno veselje. Podatki so stoptocent preverjeni in zanesljivi, le povejte jim tako. Sem preverila sama, ker sem želela, da je mojemu boter iz vsake družine po ena oseba, vsi imajo partnerje, nihče ni poročen.... Tudi župnik mi je sam predlagal, glede na situacijo v naši družini, da bo tako najbolje in me vprašal, če bi želela da napiše še koga kot botra, da njemu je vseeno koliko oseb on vodi v krstni knjigi, kot botre otroka. Še to mi je rekel, da mi otroka lahko krsti takoj zdaj, ko sem spraševala, kdaj bi lahko, ker sem se bala da bo zahteval cele ceremonije in da se bo popolnoma prilagodil mojim željam, pa čeprav bi to bilo ob polnoči. No tako smo imeli krst na soboto ob 12:00 maša je bila samo za nas, po namenu sreče v mladi družini. Bilo je res lepo, čisto zasebno, ministrerali so mu nečaki, ki so bili presrečni, da so lahko pomagali, babice so bile vse objokane, ker naš župnik res zna z besedami....Nič mi ni računal, sem mu pa vseeno dala nekaj evrov in ga povabila na kosilo. Če pa ne bodo želeli krstit, pa jim povejte, da boste javno spregovorile o tem kako kristjani ne sprejemejo v svojo vero novih članov. In da jih karakterizirajo kakšni naj bi le ti bili. Vam pošljem še na googel naše vabilo, sem se spomnila da vam lahko tam pokažem. Naredila sem zloženko, zato je na dveh straneh, upam da si boste predstavljele. In želim da spoštujete mojo željo po zasebnosti. lep dan
|