babyrok
|
metoda spanja po Ferberju - poročam: to noč je bila čudovita. Slišala sem ga, da se je zbudil 2x in sam takoj zaspal naprej. Spal je od 20. ure (kot vsak večer) do 8 zjutraj. Noč iz četrtka na petek sem že opisala, da sploh ni bilo kakšne panike. Jokcal je prvič 3 minute, drugič 1 min. in zaspal do zjutraj. Noč iz petka na soboto - hudooo. Zopet sva nadaljevala z metodo spanja in bogec mali je jokal 45 minut. Sicer ne skozi, ker se je vmes pomiril in spet začel. Ko je šel moj k njemu je bilo še huje, ker je bil zgleda tako jezen, saj je bilo to drugače kot ponavadi. Ampak potem je sam zaspal do zjutraj. Jaz nisem mogla it do njega, ker če bi šla, bi ga dvignila in bi vse pokvarla. Povam vam, da me je bolelo vse - srce, želodec...ni bilo lahko. Ampak upam, da je to to, saj je nocoj zaspal sam, prav tako ni nič rabil celo noč. Zdaj sem ga zopet dala spat in zaspal je sam, brez joka. Ko bi le bilo tako še naprej Za to metodo se ne bi odločila, če se ne bi res tako pogosto zbujal in zadnje čase je bilo vsako noč slabše. Tisto z vodo sem ga samo razvadila in je skozi hotel piti. Očitno gre tudi brez vode, če je šlo zdaj že tretjo noč. Metoda po tej knjigi je kruta, ampak ti da misliti, saj pravi, da bo otrok zaspal tako kot je navajen, saj drugače ne zna. Normalo je, da se ponoči zbudi, kot se tudi odrasli. Ampak navaditi se mora sam zaspati naprej. In, če mu mi pomagamo, mu ne delamo usluge, saj potem zmeraj čaka na tisto, na kar smo ga navadili. Vglavnem, midva sva razmislila in prišla do zaključka, da pač reskiramo tri noči in vidimo kaj bo. Tudi za Roka to ni bilo nobeno spanje, ki pa ga rabi. Da ne govorim, da me je panika grabila, če bo to trajalo še ko bom šla v službo. Držite pesti, da bo tudi nocoj ok
|