|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tablete proti nastajanju mleka
9.2.2005 10:45:57   
African queen
Punce zanima me kje dobim recept za te tablete,pri ginekologu ali splošnemu zdravniku?Rada bi nehala z dojenjem,28 mesecev je dovolj,a ne?Danes sva zdržala brez dojenja celo noč,ker imam obe bradavici čist rdeči,bolijo me...pa mu nisem dovolila,čeprav se je bogi revček toliko jokal:((:((..Mislim,da je prišel pravi čas,da odneham!
papa
Neposredna povezava do sporočila: 1
9.2.2005 10:47:28   
KIRA
za to ne rabiš tablet. samo ti bo ponehalo - vsak dan moraš malo notri pustit in ne čist spraznit dojke. mleko se tvori po povpraševanju. če bo ostajalo višek, ti bo sčasoma pošlo popolnoma.

(odgovor članu African queen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2005 10:51:18   
Erdbeere
Jest sem slišala, da če daš neke obkladke, sam ne vem kakšne na prsi, da mleko čez noč usahne :zmeden: se bom pozanimala kakšne

Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2005 11:03:39   
African queen
Ojla,
Sej vem,da se mleko tvori po povpraševanju ampak,če mu pol spet enkrat dam, pol bo spet začel pretirava in bova spet v začaranem krogu....
Bi mogla spet zanosit,pa bi sam nehal:)-:)-:)-
Erdbeere,prosim pozanimaj se za kakšne obkladke gre!Res je nujno!

Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2005 11:09:06   
Erdbeere
Evo sem poklicala kolegico...njej je rekla patronažna, da naj vzame taveliko plenico in da gor šnopc+vodo zmešano skupaj pa nej gor drži nekaj časa, ter to večkrat ponovi...baje da deluje....samo če je preveč mleka pol pa ni zihr....pri njej je bilo že bolj malo upam,da sem ti kaj pomagala

Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2005 11:15:07   
African queen
JOOOOOOOOOOj šnopc!!!Kje šnopc najdem zdej!!!Hiter grem pogledat...

Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2005 11:15:18   
buča
28 mesecev,vav!!!!To pa ni kar tako.Jaz bi te vprašala za nasvet,kako dojiti tako dolgo:)-:)-:)-(dojila sem 7 mesecev).Drugače se res dobijo tablete proti mleku(dobila sem jih,ko sem rodila m.otročka,mleko pa sem imela):(Niti ne bom napisala kako se jim reče,ker jih ne priporočam(stranski učinki);)lp

Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2005 11:16:29   
Grascakinja
Probaj si nekaj mleka iztisnit, nameso da daš tamalemu, nekaj ga pa not pusti, da te ne bo bolelo.

Neposredna povezava do sporočila: 8
9.2.2005 11:19:01   
Blink1
Ja, baje da tablet več ne dajejo...tako je meni rekla ginekologinja...

mleko izgine samo od sebe, samo res ne smeš več pristavljat, niti črpat.

Neposredna povezava do sporočila: 9
9.2.2005 11:19:45   
Anonimen
Saj ni težko, ene dva dni se "potrpi" pa je. Ko boš čutila ful polne, napete, trde dojke izstisni le toliko, da popusti napetost. Več ne, ker se bo potem več delalo. Drugač so pa topli obkladki za sproščanje mleka, torej da lažje teče, mrzli pa bolečini, napetosti, predvsem ob mastitisu.

Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
9.2.2005 11:24:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2005 11:28:48   
analizapola
Tale s snopsem je huda. Tudi za tablete se nisem slisala.

Slišala sem pa, da pomaga peteršilj. Če poješ zelene liste peteršilja in stisneš sok iz korenine. To je recept moje babice. Sama nisem preverila, ker se dojim 10 m :roza:.

Poznam primer ko je mama dojila svojega sinčka do 3,5 let. Tudi sama je bila obupana kako prenehati z dojenjem. Pa si je bradavice mazala z ribjim mazilom. In je delovalo.

Srečno.
:muca:

Neposredna povezava do sporočila: 12
9.2.2005 12:27:09   
Alina
Jz imam zelo malo mleka. V porodnišnici ga je bilo n VSAKE TRI URE KOMAJ 10-15 ml. Nasvet sester je bil, da si naj dajem gor hladne obhladke, čim večkrat na dan. Bradavice pa pustim, čim bolj v mirovanju.

Jaz si sedaj iztiskam 3 x na dan po 100ml, tako da še nisem poiskusila s tem receptom.

Lp, alina

Neposredna povezava do sporočila: 13
9.2.2005 12:29:42   
Anonimen
Alina, čimveč pit, lahko tudi tisti čaj za doječe mamice (jaz ga sicer nisem), lahko vodo, kompot ali kaj drugega, čimveč počivat (ko gre otrok spat, pojdi z njim, umazana posoda počaka) in dobro jest, pa bo mleko.

Neposredna povezava do sporočila: 14
9.2.2005 12:51:02   
lin
Pri ginekologu.

Neposredna povezava do sporočila: 15
9.2.2005 13:56:56   
pravljica
jaz sem dojila točno 2 leti, potem sem pa nehala...brez vsakršnih problemov...je blo glih na morju...mleko je samo izginilo, mala je na začetku jokala, v nekaj dneh je blo pa vse ok, sam jaz sem malo pogrešala to cartanje

Neposredna povezava do sporočila: 16
9.2.2005 14:02:45   
mammika
UUUHHHH 28????? Ti si pa dobra res :bravo:
Pomoje ti bo samo usahnilo k ne boš več tolko pogosto dajala mu za pupat

LP :sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 17
9.2.2005 15:39:30   
E_jen
Moja svakinja je morala nehati dojiti, ker je imela probleme s ščitnico in je dobila zdravila, ki bi lahko škodovala dojenčku.:(
V lekarni so ji svetovali, naj pije žajbljev čaj.

Mleko je hitro usahnilo.:bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 18
9.2.2005 15:40:22   
narnia
Živila, ki zmanjšujejo nastajanje mleka:
bazilika, poprova meta, ŽAJBELJ (ima zlasti močan učinek na zmanjševanje nastajanja mleka).

LP

Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?