tablete proti nastajanju mleka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

African queen -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 10:45:57)

Punce zanima me kje dobim recept za te tablete,pri ginekologu ali splošnemu zdravniku?Rada bi nehala z dojenjem,28 mesecev je dovolj,a ne?Danes sva zdržala brez dojenja celo noč,ker imam obe bradavici čist rdeči,bolijo me...pa mu nisem dovolila,čeprav se je bogi revček toliko jokal:((:((..Mislim,da je prišel pravi čas,da odneham!
papa

KIRA -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 10:47:28)

za to ne rabiš tablet. samo ti bo ponehalo - vsak dan moraš malo notri pustit in ne čist spraznit dojke. mleko se tvori po povpraševanju. če bo ostajalo višek, ti bo sčasoma pošlo popolnoma.

Erdbeere -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 10:51:18)

Jest sem slišala, da če daš neke obkladke, sam ne vem kakšne na prsi, da mleko čez noč usahne :zmeden: se bom pozanimala kakšne

African queen -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 11:03:39)

Ojla,
Sej vem,da se mleko tvori po povpraševanju ampak,če mu pol spet enkrat dam, pol bo spet začel pretirava in bova spet v začaranem krogu....
Bi mogla spet zanosit,pa bi sam nehal:)-:)-:)-
Erdbeere,prosim pozanimaj se za kakšne obkladke gre!Res je nujno!

Erdbeere -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 11:09:06)

Evo sem poklicala kolegico...njej je rekla patronažna, da naj vzame taveliko plenico in da gor šnopc+vodo zmešano skupaj pa nej gor drži nekaj časa, ter to večkrat ponovi...baje da deluje....samo če je preveč mleka pol pa ni zihr....pri njej je bilo že bolj malo upam,da sem ti kaj pomagala

African queen -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 11:15:07)

JOOOOOOOOOOj šnopc!!!Kje šnopc najdem zdej!!!Hiter grem pogledat...

buča -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 11:15:18)

28 mesecev,vav!!!!To pa ni kar tako.Jaz bi te vprašala za nasvet,kako dojiti tako dolgo:)-:)-:)-(dojila sem 7 mesecev).Drugače se res dobijo tablete proti mleku(dobila sem jih,ko sem rodila m.otročka,mleko pa sem imela):(Niti ne bom napisala kako se jim reče,ker jih ne priporočam(stranski učinki);)lp

Grascakinja -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 11:16:29)

Probaj si nekaj mleka iztisnit, nameso da daš tamalemu, nekaj ga pa not pusti, da te ne bo bolelo.

Blink1 -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 11:19:01)

Ja, baje da tablet več ne dajejo...tako je meni rekla ginekologinja...

mleko izgine samo od sebe, samo res ne smeš več pristavljat, niti črpat.

Anonimen -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 11:19:45)

Saj ni težko, ene dva dni se "potrpi" pa je. Ko boš čutila ful polne, napete, trde dojke izstisni le toliko, da popusti napetost. Več ne, ker se bo potem več delalo. Drugač so pa topli obkladki za sproščanje mleka, torej da lažje teče, mrzli pa bolečini, napetosti, predvsem ob mastitisu.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.2.2005 11:24:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

analizapola -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 11:28:48)

Tale s snopsem je huda. Tudi za tablete se nisem slisala.

Slišala sem pa, da pomaga peteršilj. Če poješ zelene liste peteršilja in stisneš sok iz korenine. To je recept moje babice. Sama nisem preverila, ker se dojim 10 m :roza:.

Poznam primer ko je mama dojila svojega sinčka do 3,5 let. Tudi sama je bila obupana kako prenehati z dojenjem. Pa si je bradavice mazala z ribjim mazilom. In je delovalo.

Srečno.
:muca:

Alina -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 12:27:09)

Jz imam zelo malo mleka. V porodnišnici ga je bilo n VSAKE TRI URE KOMAJ 10-15 ml. Nasvet sester je bil, da si naj dajem gor hladne obhladke, čim večkrat na dan. Bradavice pa pustim, čim bolj v mirovanju.

Jaz si sedaj iztiskam 3 x na dan po 100ml, tako da še nisem poiskusila s tem receptom.

Lp, alina

Anonimen -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 12:29:42)

Alina, čimveč pit, lahko tudi tisti čaj za doječe mamice (jaz ga sicer nisem), lahko vodo, kompot ali kaj drugega, čimveč počivat (ko gre otrok spat, pojdi z njim, umazana posoda počaka) in dobro jest, pa bo mleko.

lin -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 12:51:02)

Pri ginekologu.

pravljica -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 13:56:56)

jaz sem dojila točno 2 leti, potem sem pa nehala...brez vsakršnih problemov...je blo glih na morju...mleko je samo izginilo, mala je na začetku jokala, v nekaj dneh je blo pa vse ok, sam jaz sem malo pogrešala to cartanje

mammika -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 14:02:45)

UUUHHHH 28????? Ti si pa dobra res :bravo:
Pomoje ti bo samo usahnilo k ne boš več tolko pogosto dajala mu za pupat

LP :sloncek:

E_jen -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 15:39:30)

Moja svakinja je morala nehati dojiti, ker je imela probleme s ščitnico in je dobila zdravila, ki bi lahko škodovala dojenčku.:(
V lekarni so ji svetovali, naj pije žajbljev čaj.

Mleko je hitro usahnilo.:bravo:

narnia -> tablete proti nastajanju mleka (9.2.2005 15:40:22)

Živila, ki zmanjšujejo nastajanje mleka:
bazilika, poprova meta, ŽAJBELJ (ima zlasti močan učinek na zmanjševanje nastajanja mleka).

LP

Stran: [1]