|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Placa v porodniski
7.4.2008 16:51:08   
benika
Jaz se tudi opravičujem, če sem te napadla. Še zdaleč me ne moti, da precej zasluži, moti me pa tole

Moja situacija je naslednja...neto placa je dokaj nizka, cca. 900 eur,

Zase lahko povem, da dobivam P cca. 30 € manj kot plače, tako da se mi mesečno ne pozna prav veliko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
8.4.2008 8:20:37   
Anonimen
Največja porodniška je v Slo. 2700€, to je 2,5 kratnik povprečne Slo.plače. Več ne dobiš, četudi imaš plače 10.000€ ali malo nad 2700€. Logika pa taka.user posted image

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
8.4.2008 8:55:58   
simat
Moram malo pokomentirati tole temo. Punce nehajte jamrat koliko ima katera plače, pa kaj pol če jo ima wonderland 900 EUR +, jaz jo imam 1100 EUR + 1000 stimulacije, ki mi ne gre v bruto plačo, tako da bom na porodniški dobila samo 1100 EUR. Sploh pa ti nihče ne da 2000 EUR plače za nič, v naši firmi se dela tudi 10 al pa 12 ur na dan, pa še vikend če je treba. Ne gre noben ob treh domov. In ko odštejem kredit za stanovanje 600 EUR in ostale stroške, mi ne bo čisto nič ostalo tako kot vam. Poleg tega imate lahko tudi ve tako plačo, samo je treba rit premaknit iz javne uprave, pa začet migat, ne pa pit kave 3 ure na dan pol pa jamrat kaj ti država nič ne da. Potem ko bo šel pa moj otrok v vrtec bom mogla pa še 300 eurov za vrtec dajat, zato da bodo lahko une k so doma pa nočjo delat imele vrtec zastonj.

(odgovor članu wonderland)
Neposredna povezava do sporočila: 28
8.4.2008 9:01:42   
Maja T.
rokapi hvala za link, sem si že zračunala

Wonderland ne se sekirat, HB, da dobiš čim višjo porodniško

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu wonderland)
Neposredna povezava do sporočila: 29
8.4.2008 9:25:13   
Anonimen
Moram malo pokomentirati tole temo. Punce nehajte jamrat koliko ima katera plače, pa kaj pol če jo ima wonderland 900 EUR +, jaz jo imam 1100 EUR + 1000 stimulacije, ki mi ne gre v bruto plačo, tako da bom na porodniški dobila samo 1100 EUR. Sploh pa ti nihče ne da 2000 EUR plače za nič, v naši firmi se dela tudi 10 al pa 12 ur na dan, pa še vikend če je treba. Ne gre noben ob treh domov. In ko odštejem kredit za stanovanje 600 EUR in ostale stroške, mi ne bo čisto nič ostalo tako kot vam. Poleg tega imate lahko tudi ve tako plačo, samo je treba rit premaknit iz javne uprave, pa začet migat, ne pa pit kave 3 ure na dan pol pa jamrat kaj ti država nič ne da. Potem ko bo šel pa moj otrok v vrtec bom mogla pa še 300 eurov za vrtec dajat, zato da bodo lahko une k so doma pa nočjo delat imele vrtec zastonj.
IZVIRNO SPOROČILO: simat

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kaj maš pa ti zaene probleme? Tud jaz sem prosim lepo delala v javni upravi, dobila sem cca. 600 € neto, s tem da sem imela ogromno dela, delala tudi vikende in praznike!!! Sedaj sem v gospodarstvu in za 1x višjo plačo tudi 1x manj delam!!! Ne tlači vseh v isti koš!

(odgovor članu simat)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
8.4.2008 9:41:36   
simat
Ja čestitam user posted image , ti si dokaz da se vse da, če se hoče, tudi večja plača za manj dela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
8.4.2008 10:37:34   
Soncnica Sandra ***
Moram malo pokomentirati tole temo. Punce nehajte jamrat koliko ima katera plače, pa kaj pol če jo ima wonderland 900 EUR +, jaz jo imam 1100 EUR + 1000 stimulacije, ki mi ne gre v bruto plačo, tako da bom na porodniški dobila samo 1100 EUR. Sploh pa ti nihče ne da 2000 EUR plače za nič, v naši firmi se dela tudi 10 al pa 12 ur na dan, pa še vikend če je treba. Ne gre noben ob treh domov. In ko odštejem kredit za stanovanje 600 EUR in ostale stroške, mi ne bo čisto nič ostalo tako kot vam. Poleg tega imate lahko tudi ve tako plačo, samo je treba rit premaknit iz javne uprave, pa začet migat, ne pa pit kave 3 ure na dan pol pa jamrat kaj ti država nič ne da. Potem ko bo šel pa moj otrok v vrtec bom mogla pa še 300 eurov za vrtec dajat, zato da bodo lahko une k so doma pa nočjo delat imele vrtec zastonj.

Vse lepo in prav, ampak ne meči nas vseh v isti koš!!!!
Tudi sama sem velikokrat delala precej več kot samo do 3h popoldan, s tem da sem delala na terenu in to z otroki, ki imajo posebne potrebe, invalidi, alkoholiki, močno dementnimi ljudmi, .... pa tudi v soboto ali nedeljo če je bilo treba iti koga kam iskat ali kam peljat, pa za to nisem dobila nič drugega kot plačane tiste ure, ko sem delala, nobenih dnevnic in nobenih dodatkov, pa imam prav tako VII.stopnjo izobrazbe in sem delala za minimalca za V. stopnjo!!!!
Pa se nisem prav nič pritoževala, in se še vedno ne. Pa tudi moti me ne, če imate vse po 5.000€ plače. Me pa zanima ali ste srečne in zadovoljne?
No tu se ponavadi vse konča.
Pa ne mi jamrat koliko imate kreditov, sej ste jih same najela, ne jaz.
Tudi sama sva začela iz nič pa brez kreditov in gre, tako da mi ne reli, da rabiš za vsako stvar kredit. Pač moraš malce bolj šparat pa bo šlo. Pa za vikende boš pač kdaj doma pa ne boš si privoščil utra dragih počitnic in ne vemkaj še vse, ....

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu simat)
Neposredna povezava do sporočila: 32
8.4.2008 10:50:53   
Maja T.
Punce, punce ne biti tako grobe...user posted image user posted image user posted image

Wonderland je samo postavila vprašanje, kako se obračuna porodniška,
rokapi je našla link, ostale so ji lepo odgovorile, zdaj pa je tema šla čisto v drugo smer.

Tukaj je dosti bodočih mamic, ki si želimo samo malo spodbude, prijaznih besed in da lahko malo počvekamo o tem čudežu, ki raste v nas.

Mislim, da smo
Wonderland in ostale dobile odgovor in bi se lahko v končni fazi tema zaključila.

Lepo nosečnost in dosti strpnosti vsem, še kako jo bomo potrebovale, ko se bodo naši user posted image rodili

Srečno... user posted image user posted image user posted image

ZARA - 08.07.2008

Nemogoče pomeni le, da vam bo vzelo nekaj več časa, kot ste načrtovali

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 33
8.4.2008 11:07:22   
Soncnica Sandra ***
Mislim, da smo Wonderland in ostale dobile odgovor in bi se lahko v končni fazi tema zaključila.

Lepo nosečnost in dosti strpnosti vsem, še kako jo bomo potrebovale, ko se bodo naši rodili

Se podpišem pod tole. Kar se mene tiče ja ta diskusija zaključena!!!  user posted image user posted image

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Maja T.)
Neposredna povezava do sporočila: 34
8.4.2008 11:45:25   
wonderland
Enako! Tudi jaz zakljucujem temo, ker sem dobila odgovor na svoje vprasanje in res nisem pricakovala, da se bo(d)(m)o spuscale v take debate...kdaj ima kdo dovolj denarja in kdaj ne in kdaj je komu dovoljeno potarnati in dolocati kaj je za posameznika malo in kaj veliko. Socustvujem s tistimi, ki morajo preziveti s 500 eur bruto, se pa tudi strinjam s Simat...sem v podobni situaciji, z visokim kreditom za stanovanje, ker nimava bogatih starsev, ki nama bi podarili stanovanje ali zgradili hiso in tako morava pac sama vzet kredit za vec deset let. Kakorkoli....dovolj te teme. Hvala vsem puncam za odgovor! Pa uzivajte s trebuscki, vecjimi ali manjsimi in potem uzivajmo z zdravimi in nasmejanimi dojencki!

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?