Placa v porodniski (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

wonderland -> Placa v porodniski (7.4.2008 11:53:52)

Govorila sem s parimi puncami in nobena ne ve cisto sigurno odgovora, mogoce mi lahko pomagate ve.  Zanima me, kaksni  so tvoji dohodki ko si na porodniski? Moja situacija je naslednja...neto placa je dokaj nizka, cca. 900 eur, vsak mesec pa dobim se skoraj isti znesek variabilnega dela (provizije). Se ta variabilni del upostava tudi pri obracunu za porodnisko ali se uposteva dejansko samo gola osnovna neto placa?
Ce ima katera podbno situacijo ali iz izkusenj ve kako to gre bi prosila za pomoc!Hvala!

fragola -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 11:57:32)

če je zate 900€ nizka plača[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley5.gif[/image], sorry samo sem prav malo ostala, ker to sploh ni nizka plača!!!

Udb -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 11:58:05)

Mislim da se gleda bruto dohodke od katerih plačuješ prispevke.

76suza -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 12:00:02)

Porodniška se izračunava iz povprečja bruta iz 12 mesecev pred nastopom  v porodniško.Če se ti provizija upošteva pri brutu potem se upošteva. Če pa se ti izplačuje v obliki dodatka, kot si: malica, potni stroški, kilometrina, dnevnice, ... potem pa ne.

gajka -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 12:00:51)

Gleda se bruto dohodek zadnjih 12 mesecev.

wonderland -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 12:02:00)

Fragola, nisem tak hochstaplersko mislila...vem da je tudi to cisto OK placa in da imajo ljudje se manj, vcasih cele druzine zivijo od tega...ampak zdaj izhajam iz te moje situacije, ki jo imam in vem da bom tudi z 900 eur super, vendar me vseeno zanima kaj in kako se to obracunava.

rokapi -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 12:15:44)

Tukaj si izračunaj

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

N _ B -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 12:28:32)

Tako kot so ti napisale. Če se tudi od variabilnega dela plačujejo prispevki, potem ti gre tudi ta del v osnovo za porodniško. Drugače pa le osnovni fiksni del plače.

Drugače je tudi meni 900 eur zelo lepa plača, odvisno pa je za kakšno delovno mesto. Verjetno za nekoga na zahtevnejšem del. mestu ni, npr. za neko trgovko, referenta v pisarni je pa to zelo zelo lepa plača.

mojsoncek -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 12:29:03)

Uposteva se bruto placa.

wonderland -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 12:37:29)

Super !Hvala za odgovore, predvsem pa Rokapi za tale link! Bom sla preverit in videt kaj mi prikaze.

Soncnica Sandra *** -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 12:51:19)

Preveri kam se ti šteje stimulacija: pod bruto plačo ali pod dodatke. Če se ti šteje pod bruto plačo, potem se bo upoštevala tudi pri porodniški.
Samo za informacijo: moja BRUTO porodniška bo znašala: 523,17€, tako da tvoja mislim, da ne bo tako nizka.
Pa ne me narobe razumeti, da pluvam po tebi, ampak tudi sama imam VII. stopnjo izobrazbe, ampak sem delala za V. stopnjo in še to za minimalca, tako da tvoja porodniška v nobenem primeru ne bo "švoh".

Lep dan še naprej!!!

wonderland -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 13:22:41)

Soncica Sandra, res mi je zal za to tvojo situacijo in res ni lahko biti v taki situaciji. Prepricana sem, da pride enkrat trenutek, ko se stvari obrnejo na boljse in gres novim izzivom na proti in ne ves, kaj vse dobrega te se caka na tem podrocju. Good luck in seveda, zdravega, veselega in nasmejanega otocicka ti zelim!!! Pa cim lazji porod :o)

benika -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 13:33:16)

Moja situacija je naslednja...neto placa je dokaj nizka, cca. 900 eur, vsak mesec pa dobim se skoraj isti znesek variabilnega dela (provizije)

Ja fak no, pa ti nisi resna. Sorči, ampak eni bi dali roke stran za tako plačo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Porodniške boš pa dobila nekako takole: tvoja plača-prevoz-malica.

wonderland -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 14:46:28)

Se opravicujem za postavljeno vprasanje...Vzamem nazaj in me vec ne zanima.

gajka -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 14:49:19)

wonderland - kar navadi se. Tukaj so debate o kakršnemkoli denarju hoja po ultra tankem ledu... Žal!

Te pa čisto razumem, kaj te muči. Res ni niti najmanj vzpodbudno za rodnost, da je lahko tvoja plača pol manjša, ko si v porodniški, če dobivaš polovico denarja preko variabilnega dela. Upam samo, da imaš vse skupaj prikazano kot bruto izplačilo, ker če država od tebe za variabilni del ni davka požirala, ti tudi ne bo dala centa več kot je tvoja osnovna bruto plača.

Konec koncev tudi ni fer, da tisti, ki je kariero uspešno zgradila in prejema več kot 2.5 - kratnik povprečne slovenske bruto plače, nižajo plačo v času porodniške...

Anonimen -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 14:52:27)

IZVIRNO SPOROČILO: wonderland

Se opravicujem za postavljeno vprasanje...Vzamem nazaj in me vec ne zanima.

Joj punca ne se sekirat zarad tega. Tukaj pač ne smeš povedat da imaš več kot drugi, ker se takoj hvališ in takoj dobiš plaz užaljenih odgovorov kao jaz dobim pol manj kaj jokaš.

Poglej si plačilno listo, koliko imaš bruto plače. In  si potej na csd šiška izračunaj koliko boš dobila. Je pa mislim da porodniška omejena, mislim da obstaja zgornja meja koliko lahko dobiš, sam nisem ziher.
Če imaš variabilni del prikazan, bi ga pomoje morali upoštevat.

wonderland -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 14:54:32)

Gajka - ja, ocitno res. Pa nisem hotla drazit in zafrkavat, samo svojo situacijo sem opisala, pa mi je zal in bi morala zdaj imeti obcutek krivde al kako? Kakorkoli, vseeno hvala za odgovore.

wonderland -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 14:59:08)

Karin 24 - res je visina porodniske omejena in sicer, zgornji znesek ne sme presegati 2,5-kratnika povprecne slovenske bruto place, ki je tam nekje 1300 eur.

Anonimen -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 15:05:38)

a vpišeš plačo brez vožnje+malice, ali vse skupaj??

Naty* -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 15:09:48)

anonimna vpišeš znesek, ki je napisan pod "osnova za izračun prispevkov"  oz. bruto plača. Nikakor pa ne z malico in potnimi stroški.

Anonimen -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 15:10:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

a vpišeš plačo brez vožnje+malice, ali vse skupaj??

Vpišeš bruto plačo. Brez malice in prevoza ker to ni plača. To je nadomestilo.

sazi -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 15:15:35)

IZVIRNO SPOROČILO: wonderland

Karin 24 - res je visina porodniske omejena in sicer, zgornji znesek ne sme presegati 2,5-kratnika povprecne slovenske bruto place, ki je tam nekje 1300 eur.

Ampak ta omejitev je samo za nadomestilo za nego in varstvo otroka - mislim, da porodniško nadomestilo (torej prve 3 mesece) te omejitve ni.

Izplačilo očetovskega nadomestila, nadomestila za nego in varstvo otroka ter posvojiteljskega nadomestila ne more biti višje od dvainpolkratnika povprečne mesečne plače v Republiki Sloveniji na podlagi zadnjih znanih uradnih podatkov o mesečnih plačah.
Izplačilo starševskega nadomestila ne more biti nižje od 55% minimalne plače, ki velja v mesecu izplačila nadomestila.

kristinaj -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 15:36:20)

če je 900 E nizka plača jih najbrž ne boš pogrešala, če jih meni nakažeš :=))))??!!!  kako je v tvojem primeru ne bi vedela odgovora, sem pa jaz dobivala porodniške ravno toliko kot plače........

Soncnica Sandra *** -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 16:28:42)

wonderland - kar navadi se. Tukaj so debate o kakršnemkoli denarju hoja po ultra tankem ledu... Žal!

Ja velikokrat je res tako.

Ampak morate vedeti, da je ogromno mamic, ki dobivajo samo 55% minimalne zajamčene plače, in s tem denarjem je res težko preživeti, mislim, da je to cca. 370€ bruto, tako da v tem primeru je moj bruto 500€ še vedno visok.

Wonderland, nisem te hotela užaliti ali "napadati" in hvala za tisto kar si napisala:

Soncica Sandra, res mi je zal za to tvojo situacijo in res ni lahko biti v taki situaciji. Prepricana sem, da pride enkrat trenutek, ko se stvari obrnejo na boljse in gres novim izzivom na proti in ne ves, kaj vse dobrega te se caka na tem podrocju. Good luck in seveda, zdravega, veselega in nasmejanega otocicka ti zelim!!! Pa cim lazji porod :o)

Tudi sama verjamem, da za vsakim dežjem posije sonček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

Anonimen -> RE: Placa v porodniski (7.4.2008 16:39:04)

Pa dobro, zdaj pa že malo pretiravate. Saj 900 evrov je le nekaj deset evrov več kot povprečna slovenska plača in če si visoko izobražen in na odgovornem delovnem mestu pač moraš imeti tudi ustrezno plačo. Seveda ni prav, da nekateri zaslužimo malo in premalo, ampak zato pa še ni treba napadat vsakega, ki čisto nič hudega noče in je samo nekaj vprašal. 

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>