Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: motoristka in nosečnost 8.4.2008 16:37:30
|
|
|
|
srki
|
Saj je že res, da se ti tudi v avtu kaj naredi, samo je še vedno drugačen, kot pa motor. Ne vem no, mene je bilo groza, ko sem se sankala, pa me je malo "metalo" sem in tja, pa potem, ko sem zvedela da sem noseča, sem pomislila, kaj vse bi lahko bilo zaradi teh tresljajev. No, saj vsaka je stara dovolj in upam, da se tudi vsaka zaveda posledic, če do česa pride.
|
|
|
|
RE: motoristka in nosečnost 8.4.2008 18:52:52
|
|
|
|
Anitka
|
Jaz sem se nehala voziti z motorjem takoj, ko sem izvedela, da sem srečka . Priznam pa, da me je vsekakor vleklo na motor.
|
|
RE: motoristka in nosečnost 8.4.2008 20:42:45
|
|
|
|
TinKiCa1
|
Tudi moje mnenje je tako..nisem motoristka, ampak zaradi varnosti se rajši ne bi vozila! Pomoje ni stvari, da bi mi bi blo bolj hudo, če bi se plodu oz. otroku kej nardil! Po svoji pameti..men je blo tud težko letos brez smučanja..pa kaj čmo! Če nism smela, nism smela..pa mi ni žal, ker je zlo lepo stisnt k seb svojega otročička pa fanta
|
|
RE: motoristka in nosečnost 8.4.2008 20:58:36
|
|
|
|
stunfek
|
No, jaz sem se v prvi nosečnosti vozila z motorjem ampak ne s tistim pravim ampak s "skuterjem" :) Bilo pa je to v Indiji, kjer je pač to bilo naše družinsko prevozno sredstvo . Hvala bogu sva vsaj za pot v porodnišnico in domov najela avto. Jozes, kakšni cajti, ko pomislim nazaj! No, ko sem bila v sedmem mesecu nosečnosti sva enkrat tudi grdo pogrnila, ker se je mož v dežju zaletel v pokvarjeno rikšo. Jaz sem imela oblečen tak snežno bel "čuridar" (indijska tunika in hlače) in ko sva padla sem se pobrala in samo pogledala, da sem bila čisto umazana povsod, le moj obilni buši je ostal snežno bel! Uf, sem se oddahnila! Res, več sreče kot pameti! V nobeni drugi situaciji ne bi sedla za noben motor, v času nosečnosti - tam smo bili pač na drugem "planetu" kjer se vse nosečke prevažajo z motorji in tudi družine z majhnimi otroki. Saj če najameš tam rikšo, te še bolj trese in zabija, kot če se voziš s svojim motorjem :) No, ja tolk mogoče bolj za popestritev teme Sicer pa osebno nisem za motorje in bi motoristkam iskreno odsvetovala vožnjo z motorjem med nosečnostjo. Spustile boste eno, največ dve sezoni - saj bo potem spet čas za vaše motoristične podvige! Lahko si še tolk previden, pa se ti zgodi nesreča in pri nas hitrosti motorjev ob padcih gotovo ne obetajo srečnega konca. V vsakem primeru pa je odločitev vsake posameznice in vse želim srečno in do konca speljano nosečnost :)
|
|
RE: motoristka in nosečnost 8.4.2008 23:44:59
|
|
|
|
Raho
|
Vsak počne kar hoče, ampak vse kar si napisala se mi zdi neodgovorno do bitja, ki raste v tebi. Mi2 z možem sva bila zaprisežena bikerja, ampak sva motor tisti trenutek, ko je CB pokazal sklenila prodati. jaz na motor več nisem sedla, moj se je še enih parkrat peljal... Enostavno se mi zdi neodgovorono do otroka, da spoh pomisliš, da bi ga lahko najprej zaradi tega, ker se voziš z motorjem, izgubil, potem pa obsodil na življenje brez staršev, če se ti kaj zgodi, medtem, ko se voziš z motorjem, otroka pa pazi nekdo drug. Ti lahko še tako dobro voziš, vendar so drugi na cesti tepci. Se mi zdi neumno izzivati usodo Moje skromno mnenje.
|
|
|
|
RE: motoristka in nosečnost 8.4.2008 23:49:53
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravljene. Zanimajo me izkušnje motoristk, glede nosečnosti. Ste se vozile v nosečnosti? Do katerega meseca? Kaj pa npr. ko kombinezon začne tiščat v pasu? Hvala za mnenja in izkušnje. če maš športnega do takrat, ko trebuh in rezervoar več ne pašeta skupaj, pa je preveč vetra.... če si sopotnica pa do takrat, ko trebuh začne preveč motit šoferja...
|
|
RE: motoristka in nosečnost 8.4.2008 23:51:07
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Dobro,da vsi ljudje nismo enaki ne seveda ne. delijo se na odgovorne in manj odgovorne ali neodgovorne
|
|
RE: motoristka in nosečnost 9.4.2008 21:14:33
|
|
|
|
NancyF
|
iz izkušenj vem, da če se voziš na motorju, za nosečnost sigurno ni ok.....že zaradi lukenj, ki te presenetijo na cesti in se na motorju zelo občutijo, ko ti "zabijejo" trebuh, da ne govorim o čem drugem... tista ki je pametna, ne bo sedla. Sicer pa je res, kakor ti je namenjeno...mislim, da bi motor še prej pospešil spontani splav npr., če ti je ta namenjen, od vsega rukanja in zabijanja.
|
|
|
|
RE: motoristka in nosečnost 9.4.2008 23:15:08
|
|
|
|
izgubljena_ovcka
|
Ah dajte no! S temi stvarmi je pa čisto od osebe do osebe odvisno! In tukaj ni nič "prav" ali "narobe". Ene smučajo dokler se jim trebuh ne pozna, druge ne, ene hodijo v hribe, spet druge raje samo na krajše sprehode, ene gredo na rafting in podobno medtem ko nekatere iz strahu celo nosečnost prečepijo doma. Da me ne boste zmerjale, jaz sem tista "previdnica", ki se sprehajam, veliiiiko počivam in jem haha in ni bilo nič bordanja letos pozimi in podobnega... Tveganje mora pa oceniti vsaka sama. Če se motoristki zdi sprejemljivo, naj se vozi dokler se hoče, če je pa tveganje zanjo previsoko, naj se pač vzdrži. Jaz osebno (govorim samo zase, ne svetujem in ne pametnjačim) sem mnenja, da za otroka ni težko eno sezono izpustit (konc koncev če se mojemu detetu kaj naredi zgolj iz moje neučakanosti se požrem do smrti). Mi je bilo pa grozno težko kdaj pa kdaj gledat posnetke z Vogla, sanjska zima, urejen snow park, vsi kolegi gor bordajo, jaz se pa "sprehajam" naokoli. Ampak jaz sem pač bolj "ziher je ziher" oseba. Govorit kaj je "pametno" počet v nosečnosti in kaj ne je pa tako kot se kregat al so palačinke boljšega okusa kot gibanica, skratka popolnoma brezpredmetno. Stvar okusa pač.
|
|
|
|
RE: motoristka in nosečnost 14.4.2008 16:11:00
|
|
|
|
julika
|
živjo punce sem tud sopitnica na motoru.ko sem izvedela da sem noseča,sem še samo na eno furo šla.pa se nisem nič kaj vredu počutla.skoz me je blo strah, da nebi blo kaj narobe potem.pa še bolj sem čutila vsak tresljaj in hladno mi je tud blo .zdaj samo od daleč gledam kako se drugi furajo,niti moj me nebi pustil na motor .vem, da je težko gledat kako se furajo.pa si misliš kak bi blo fajn,če bi se lahko jaz tudi.ampak,ko pomisliš kaj oziroma koga nosiš v sebi takoj pozabiš na to. tak da punce rajši ne.............to je vsaj moje mnenje
|
|
|
|
RE: motoristka in nosečnost 14.4.2008 18:11:36
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Pozdravljene. Zanimajo me izkušnje motoristk, glede nosečnosti. Ste se vozile v nosečnosti? Do katerega meseca? Kaj pa npr. ko kombinezon začne tiščat v pasu? Hvala za mnenja in izkušnje. Adijo pamet a tudi med nosečnosjo so motorji aktualni, jao si nisem mislila, da bi katera sploh pomislila na to pa vidim da ste kar "pogumne". Ah ja pa še moj odgovor na kaj ko začne kombinezon tiščat? Najboljše da greš kar abortirat, da bo spet prav
|
|
|
|
RE: motoristka in nosečnost 15.4.2008 17:32:43
|
|
|
|
julika
|
IZVIRNO SPOROČILO: nivess Ah ja pa še moj odgovor na kaj ko začne kombinezon tiščat? Najboljše da greš kar abortirat, da bo spet prav kakšna izjava!?????!!!!!!!!!!pač punca vpraša.kaj je s tem narobe??????
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?