|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Očka pri porodu?
8.2.2005 16:44:37   
petraCBU
S fantom sva se zmenila nekako takole: da bo bil v porodnišnici z menoj med popadki, ko pa se bo začelo zares (porod), se bo postavil na drugo stran vrat. Ima namreč strahove pred bolečinami, krvjo, medicinskimi dogajanji nasploh... tudi če se dogaja drugim. Meni je tako tudi prav, zanima me pa, ali potrebuje predporodni tečaj tudi v tem primeru, ali mu zgolj za prisotnost pred "ta zaresno" fazo tečaj ni potreben? (tudi ta tečaj bi ga najbrž hudo zdelal ;)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Očka pri porodu?
8.2.2005 18:02:55   
Naja31
Ojla,

mislim, da ja, ampak vseeno preverita v soli za starse.

Lp, Naja

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Očka pri porodu?
8.2.2005 18:36:23   
Gina
Joj kako me to čudi, da imajo ljudje predstavo, da je porod samo iztis otroka. Porod so za žensko popadki. Hudo je, ko se odpiraš, takrat boli. Takrat rabiš moža. Pri samem iztisu ti je skoraj vseeno kaj se s tabo dogaja, si tolk naspidiran. Pa sam iztis sploh ne boli ne vem kako.
Logično da potrbuje tečaj. Jaz bi ga že zato poslala, ker mu tam razložijo še kaj več, ne le sam potek poroda - o dojenčku, kako se z njim ravna, pa o mamicah po porodu, kako jim pomagajo.
Moj tudi ni hotel biti pri iztisu zraven. Vsaj tako je prej rekel. Sem mu povedala, da jaz med porodom ne bom mogla skrbet za to, kdaj je pravi čas, da naj gre. Ampak seveda je potem ostal do konca (ne prenese krvi,...)pa še prav od blizu je šel gledat, pa ko je ves umazan mali ven prišel, ga je še tisti hip slikal.

Ti pa svetujem, da ga vzameš s sabo samo v primeru, če ti bo med porodom v oporo. Drugače ti bo lažje brez njega. Jaz sem mojemu to povedala in ravno zato se je moral pogovorit sam s seboj, ali to res hoče ali ne in tako se je v resnici sam odločil. Res mi je pomagal in je zelo ponosen, ker je bil priča najlepšemu dogodku, pa od sreče se je tam zjokal - jaz pa tudi.:)

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Očka pri porodu?
8.2.2005 18:52:05   
mammy26
moj mož je bil sicer samo prvi dan šole za starše zraven, le toliko da je dobil žig da je naredil, potem pa zaradi službenih obveznosti ni dokončal tečaja, tudi tistega dela ne, kako in kaj pri porodu, pa se je prav fino znašel pri samem porodu, tako pri sinu kot pri hčeri in se bo tudi sedaj v tretje. Ti pa moram povedati da je on prav tako bil čist fertig glede krvi, bolečin.... pa je policist, in je precej tega in še več videl na cesti. Samo, ko pa je prišlo tako daleč da se je šlo pa zares, pa niti pomislil ni več, da ne bi bil zraven - pa ga nisem silila.No, je pa mogoče tudi to, da sta oba poroda trajala pičlih pol ure. Od popadkov pa do končnega rojstva, tako da mu ni bilo potrebno dolgo trpeti zraven mene. Verjemi, moški se nekako že znajdejo ko pridejo v to situacijo, če ne pa babice same velikokrat tudi svetujejo.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Očka pri porodu?
8.2.2005 20:15:35   
anajmad
Tudi moj je zmeraj tako govoril.Potem,ko pa je bil porod,je bil zraven in je rekel,da ne zamenja za nič na svetu,kaj je doživel.Bilo mu je tako lepo,da ne bi nikoli tega izpustil.
en lp:morje:D

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Očka pri porodu?
8.2.2005 20:19:55   
rainbow
Seveda je fajn, če je partner pri porodu, že za podporo tebi. Moj je tudi vedno pravil, kako on ne mara krvi itd, potem pa se je drl, da se že glavica vidi in je čisto pozabil na vse strahove. Pač mogoče ni prijetno, ker ti ne more olajšat bolečin, ampak vseeno. Poleg tega je to tudi zanj izkušnja, ki je ne doživi vsak dan.:darilo::darilo:

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Očka pri porodu?
8.2.2005 20:24:16   
Teni_
Tako je bilo pri nama. Je tudi bil zraven med popadki, potem pa je odšel ven. Še sreča, ker bi še kakšnega zdravnika potrebovali za njega, ker ima slab želodec. Je pa bil z mano v materinski šoli. Tam ni nič groznega, razen pač tista kaseta s porodom, ki pa je ne rabi gledat. Midva sva kar veliko manjkala na materinski šoli, pa sva na koncu vseeno dobila potrdilo, ker sploh niso nič preverjali, ko so delili potrdila. Tako je bilo v MB porodnišnici, kako pa je drugje pa ne vem.

LP,
Mojca:rozica:

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Očka pri porodu?
8.2.2005 22:00:37   
lan
No,moj dragi pa sploh ni bil na tecaju in ni dobil nobenega ziga.Ves cas poroda je bil z mano in nikakor mu ni zal,saj je prvi popestval najinega korenjaka.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Očka pri porodu?
9.2.2005 14:32:35   
NinKa
Moj je sel sam na tisto v LJ porodnisnici ko imajo samo ocki in so v 4 urah opravili. Jaz nisem bla v materinski soli, ker se nisem glih kaj pocutila med nosecnostjo.

Potem pa je bil cel cas z menoj, od prvega popadka, pa vse do 8 ur po porodu. Potem je sel domov spat. Aja manjkal je samo 5 minut kaj sem jaz bila na klestirju ostalo je pa bil zraven. Ko je slo zares so mu vsi ki so bili v sobi rekli da naj gre ob mojo glavo in pocaka.

Jaz sem srecna da je bil cel cas z menoj in mi je blo ob njegovi prisotnosti lazje. Vem pa tudi, da mu je blo vse do EA tako hudo, ko je videl kako trpim in ni mogel nic narediti. Vse ostalo pa je rekel da je bilo nepozabno.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Očka pri porodu?
9.2.2005 20:53:34   
Mina1
Info iz prve roke8)8)8):

sem prejšnji teden glih urejala potrdilo za mojega (za drugi porod):bravo:. Po novem je tako, vsaj v LJ, da mora ati imeti potrdilo o obisku tečaja in zanj plačati 4.000 sit, neglede na razplet okoliščin. Tudi meni se verjetno obeta CR, pa bo npr. do posega poleg mene, med operacijo pa ne in potem dobi dojenčka on takoj v roke;) - zanj neprecenljiv občutek:bravo:

Torej neglede, ali bo ves čas poleg ali ne, ali bo carski rez, ali kaj drugega in tako.

Podpisati mora tudi, da v nobenem primeru ne bo terjal povrnitev denarja, če pride karkoli vmes.

Zdaj za drugi porod niso nič čekirali, ali je moj dragi obiskoval tečaj ali ne, čeprav sem imela s seboj kopijo potrdila za prvi porod, ko je dejansko obiskoval tečaj.

pa-pa Mina1, 39t:nosecka:

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Očka pri porodu?
10.2.2005 9:33:11   
Mirna
Potrdila o opravljeni materinski šoli niti ne potrebuje očka za v vsako porodnišnico. Kranjska ga ne zahteva, pa je lahko zraven. Plača se pa seveda. Midva sva sicer hodila v materinsko šolo, potrdila pa nisem vzela :zmeden::zmeden::zmeden:najbrz zato, ker sva sla v Kranj. Zdaj, pa ceprav me do takrat loci se precej mesecev, v Kranj ne grem vec. Ali mogoce katera ve, ali lahko dobim potrdilo za nazaj (saj to moramo imeti kje zapisano), da nama ne bi iblo treba se enkrat obiskovati materinsko šolo? Hvala.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Očka pri porodu?
10.2.2005 9:33:46   
Mirna
Pa se to: ali za v postojno potrebuje očka potrdilo o opravljeni materinski šoli?

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Očka pri porodu?
10.2.2005 9:56:24   
NinKa
Za postojno, Dobro je DA ga ima, ampak ga bodo tut brez noter spustili.Ampak raje vidijo, da ga ima, ker pol vedo, da priblizno ve kaj ga "caka".

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Očka pri porodu?
10.2.2005 10:49:05   
*pika*
A ktera ve kako je kaj v Celju, a delajo kakšne probleme, moj potrdila ne bo imel.
Hvala za odgovor
By
:)

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Očka pri porodu?
10.2.2005 12:10:13   
Mirna
A bom dobila za nazaj potrdilo?? Ima katera s tem izkusnje?

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Očka pri porodu?
11.2.2005 14:12:04   
Abby
Odvisno od porodnišnice. V SG ne rabi tečaja za nič, mora pa, čim stopi noter, plačati par tisočakov za oblačilo, ki ga mora nositi v porodni sobi.

Mimogrede, jaz sem pred 1. porodom tudi mislila, da se začne zares šele takrat, ko dojenček pokuka ven. He he. Začne se mnogo, mnogo prej. Če se boji že najmanjšega krikca ali celo stokca, bo bolje, da se umakne že par dni pred porodom. Sicer pa ga lahko potolažiš: kaj se bo on bal bolečine - kdo pa bo rodil, ti ali on?

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?