Gina -> Očka pri porodu? (8.2.2005 18:36:23)
|
Joj kako me to čudi, da imajo ljudje predstavo, da je porod samo iztis otroka. Porod so za žensko popadki. Hudo je, ko se odpiraš, takrat boli. Takrat rabiš moža. Pri samem iztisu ti je skoraj vseeno kaj se s tabo dogaja, si tolk naspidiran. Pa sam iztis sploh ne boli ne vem kako. Logično da potrbuje tečaj. Jaz bi ga že zato poslala, ker mu tam razložijo še kaj več, ne le sam potek poroda - o dojenčku, kako se z njim ravna, pa o mamicah po porodu, kako jim pomagajo. Moj tudi ni hotel biti pri iztisu zraven. Vsaj tako je prej rekel. Sem mu povedala, da jaz med porodom ne bom mogla skrbet za to, kdaj je pravi čas, da naj gre. Ampak seveda je potem ostal do konca (ne prenese krvi,...)pa še prav od blizu je šel gledat, pa ko je ves umazan mali ven prišel, ga je še tisti hip slikal. Ti pa svetujem, da ga vzameš s sabo samo v primeru, če ti bo med porodom v oporo. Drugače ti bo lažje brez njega. Jaz sem mojemu to povedala in ravno zato se je moral pogovorit sam s seboj, ali to res hoče ali ne in tako se je v resnici sam odločil. Res mi je pomagal in je zelo ponosen, ker je bil priča najlepšemu dogodku, pa od sreče se je tam zjokal - jaz pa tudi.:)
|
|
|
|