Felicita
|
No, pri nas je mami postavila očetu (ki si je že od malega želel motor) pogoj - ko bo vse zrihtano (stanovanje, finance, krediti odplačani), potem si lahko kupi motor. In si ga je. in mami se je na veliko vozila z njim, jaz pa tudi, ker sem bila takrat že precej velika... ampak če komu zaupam na cesti, je to moj oče. tko da z njim me ni blo nikoli strah... Našla sta si tudi prijetno družbo (cca 20 motoristov) s katerimi so se ponavadi odpeljali na kakšen izlet (primorska, trst, lendava...). Ampak so bli vsi podobni, niso mel kakih hudih strojev, niso divjali in so vozili v skupini. Potem pa so se nekaj motoristom iz te klape zgodile precej hude nesreče (na žalost v nobenem primeru ni bil nihče sam kriv in na srečo so vsi preživeli), in se je oče odločil da motor proda. Sej ne vem, ga je minilo ali pa ga je srečala pamet (meni je včasih žal, ker sem blazno uživala na motorju)... kakorkoli, sedaj si oba z mami privoščita 2 izleta z motorjem (najetim) na leto in jima je popolnoma dovolj. in ja, res je na motorju si izpostavljen itd, ampak lani je v slo umrlo 40 motoristov in krepko čez 200 voznikov avtomobilov, tko da... je nevarno, pa ni. tinkatonka a ti potem tudi bereš txt in časopise, če ga ni avto zbil, če ni bil udeležen v avtomobilski nesreči, če ni doživel nesreče pri delu... Sej čist razumem tvoj strah (kadar moj kam leti brez mene želim, da mi po pristanku aviona sporoči da je ok), ampak ne moreš ga met na špagici, v vati etc. Če boš kazala tak odpor kot ga trenutno ('za motorje niti slišat nočem') bi se znal še on tebi kaj upret... po domače povedano - ne mu preveč težit. pošlji ga na kakšen tečaj varne vožnje, mu pomagaj izbrati čelado (boljš da mu jo ti pomagaš izbrat kot pa da se brez vozi?) itd. Sej ne rabiš igrat navdušenja, samo ni mu pa treba tega skoz naprej metat. Aja, pa pošlji ga malo na tole stran: http://www.moto-aktivisti.si/ (lahko ga celo spodbudiš, da se včlani...
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|