|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2008
5.6.2008 9:55:43   
*Mateja
Jutro še od mene user posted image
Sm že vsa polna energije saj se že od 9 učim user posted image
Jaz sem nosečka točno 12 tednov in 5 dni, se mi zdi, da gre teden tok hitr naokol.
Pike držim pesti za NS, sj bo vse ok.jest mam pa naslednji pregled 26.6. in komej čakam, da spet vidim user posted image . sj drgač si pa večkrat na dan pogledam slikice, k jih mam že kar veliko user posted image user posted image user posted image
Čim bolj izkoristite ta deževen dan, jaz ga bom za učenje.

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
5.6.2008 10:03:32   
JAPE
Ojla!
Evo rezultate včerajšnje NS: 1,6mm, trisomy 21: 1:4589 in 1:14052
Z rezultati sem kar zadovoljna, čeprav za nekatere sploh ne vem kaj pomenijo.
Je bilo pa zelo fajn gledat otročka, lepo se je videlo na okranu. Za spol pa nisva hotela vprašat.
Sem noseča 12 t in 4 dni. Slabo mi je še vedno zelo zelo, kar mi jemlje vse veselje.

Mateja katero pa imaš ti ginekologinjo, tudi jaz imam naslednji pregled 26.6. mogoče se pa tokrat srečava.

< Sporočilo je popravil JAPE -- 5.6.2008 10:04:45 >

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
5.6.2008 10:36:38   
*nina*
hojla punce!!!kako ste kaj danes na tako deževen dan???nekaj mi povejte..a ve že kaj čutite da se vam noter nekaj dogaja!!!mene včasih samo malo pikne in mogoče rahlo zaboli...neznam opisat...naprimer če kaj takega počnem(naprezam)!!!!

drugače pa držim pesti za vse ki imate danes preglede!!!

pa trebuh se mi sploh še tako ne pozna!!!mogoče malo da je sprememba..no jaz jo ziher opazim!!!ko ste imele NS v 12t..ali se vam je že kaj poznalo....jaz če se na hrbet uležem se sploh nič ne vidiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image me prav zanima kje se skriva tista pikica ki je vsak dan večjauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 1678
5.6.2008 10:56:59   
lollypop
Deževen pozdravček še od mene...
Danes imam popoldne NS pri dr.Strahovi pa me že kar mal stiska kaj in kako bo... pa itak da bo vse OK user posted image   Ena je spraševala iz kje smo, jaz iz Gorenjske, bližina Radovljice, G pa imam v Kranju ker sem prej stanovala v okolici.

Drugače mene podobno kar nekaj špika, sploh ob večjem naporu, sicer se kar zelo pazim pa včasih me potem verjetno user posted image  opozori, da je preveč user posted image  Meni se skoraj nič ne pozna, čeprav se mi je na začetku zdelo, da mi ful hitro raste sedaj pa se nikamor ne premakne.... ja, ne zgodi se prav velikokrat, da si želimo večjega trebuščka kajne user posted image

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
5.6.2008 11:01:32   
bibabuba
Hej!

Tudi jaz imam danes popoldan pregled pri Strahovi. user posted image

Meni se treebuh bolj pozna kot prvič, samo še vseeno ne tako zelo.

Ja, jaz ga že čutim ene par dni. Takšno žgečkanje. Tako kot prvič.

Lp

Kličem sonce!

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 1680
5.6.2008 11:18:46   
*Mateja
Jape, jaz sem prej hodila k Savi Rant Hafner v Škofjo Loko, pol so jo pa kr naenkrat zamenjali in sedaj namesto nje dela Vesna Šalamun, ki pa je men tud ful v redu. Je ful mlada in res ti vse pove, kar te zanima. H kateri pa ti hodiš?
Bibabuba mene tud na vsake toliko časa žgečka po trebuhu user posted image user posted image user posted image sam je prov prijeten občutek, ker potem veš da se nekaj dogaja.
Meni se trebušček že malo pozna, še posebej zvečer,ko sem založena s celodnevno hrano user posted image user posted image user posted image in se mi prov napihne

(odgovor članu bibabuba)
Neposredna povezava do sporočila: 1681
5.6.2008 11:44:59   
JAPE
Mateja jaz pa hodim k Igličarjevi. Mislim, da je to ista čakalnica. Pa se mi tudi zdi zelo v redu ginekologinja.
lollypop dobrodošla Gorenjka!

A je katera že na bolniški? Jaz sem še na porodniški za prvo punčko, pa ne vem na koga naj se obrnem, da bi imela do naslednje porodniške (november) kar bolniško? To je samo za 4 mesece?

(odgovor članu *Mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
5.6.2008 11:52:50   
*nina*
jaz sem na bolniški od 6t naprej!!!in bom vrjetno ostala do konca tako da grem na šiht šele decembra ali januarja 2009 ali 2010user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sem se že kar navadila biti doma!!!

jape drugače se pa to pozanimaj pri svoji g in jo prosi da te da v bolniško....do kdaj pa imaš porodniško????

punce ki že čutite žgečkanje ali mi lahko poveste v katerem tednu se je to začelo!!!!

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 1683
5.6.2008 11:56:49   
JAPE
*nina* delat grem nekje sredi julija. Ne vem, če je to odvisno samo od ginekologinje. V prvi nosečnosti sem bila zelo slaba, pa mi je predpisala bolniško, pa sem potem od komisije dobila pošto, da moram delat. Sem bila še zelo slaba, pa sem mogla it delat.

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
5.6.2008 12:22:53   
Nincica1
Jaz sem v 12t in tudi že čutim neko črvičenje po trebuhu, predvsem zvečer, ko se uležem in se to premika iz leve proti desni oz. obratno in je kar zanimiv občutek.
NS imam pa čez 1 teden pri dr.Strah in že komaj čakam, da vidim kaj se detetu dogaja:-)
Pa lep dan vsem, kljub vremenu.

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
5.6.2008 12:27:56   
*Mateja
Jape iz kje pa si ti. Jaz sem se tud hotla takrat vpisat k Igličarjevi ampak je imela preveč zasedeno in pol so mi dali Savo Rant Hafner. In ta je bla meni res ful dobra, pa še u kranju dela u porodni tk da upam da na njo naletim user posted image čeprav je verjetnost ful majhna.

(odgovor članu JAPE)
Neposredna povezava do sporočila: 1686
5.6.2008 12:32:23   
katja_p
Jape, kaj pa, če vzameš dopust po porodniški?

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1687
5.6.2008 12:49:07   
*nina*
jape zakaj ti pa komisija ni odobrila!!!ali si imela rizično nosečnost ali kaj drugega!!!kaj misliš s tem da si bila zelo slaba????kaj ti je g napisala zakaj bi te naj dala v bolniško????

jaz sem prvič zanosila novembra pa sem moglča it na čiščenje....pol sem pa ponovno zanosila letos aprila in sem v 5t malo krvavela...pa sem šla v celje ker je bilo na soboto in moja g ni delala...pa so mi tam rekli da se vidi vse kar se mora videti in da je zaenkrat vse ok!!!pol sem pa itak v ponedeljek imela uz pri svoji in mi je isto rekla da je vse ok!!! v sredo sem pa v službi spet mal
zakrvavela in sem še isti trenutek šla k svoji in je bilo spet vse vredu...(imam pa napore v službi) in je rekla da to vrjetno na nekaj opozarja!!!dala mi je dabroston in bolniška...pol sem čez 14dni imela ponovni uz in je bilo vse v najlepšem redu!!!ampak me je pustila še kar na bolniški!!!imam jo do 27.6 pol pa mislim da mi jo bo podaljšala glede na to da mi je relka da kljub temu če sedaj ne bi bila na bolniški bi me ona dala avgusta na bolniško z možnimi izhodi!!!tk da mislim da me ne bo za tist mesec devala nazaj na šiht!!!upam da neuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tako da mi je res čudno da komisija tako komplicira nosečnicam!!!kaj pa oni vejo kako je namuser posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1688
5.6.2008 13:04:43   
Splet.Ka
Pozdravljene.

Bibabuba in Nincica1, ne vem, koliko kaj vesta o nosečnosti, ampak tako zgodaj ginekologi pravijo, da skoraj zagotovo to, kar občutita, še niso otrokovi gibi.

Tiste, ki so zelo vitke in mnogorodnice prve gibe začutijo najprej v 16. tednu, prvorodnice pa okoli 20. tedna, normalno je celo, če gibe začutijo šele okoli 24. tedna. Vse ostalo pred tem je verjetno kaj drugega - mnoge spremembe v telesu, burna prebava,...

Cvetim...

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1689
5.6.2008 14:21:24   
Jullija
Pozdravljene moje decembrke!

Splet.Ka bi se kar strinjala s tabo. To je skoraj neverjetno, da bi že tako zgodaj občutile svojo pikico, ko pa je ta še tako majhna. Jaz sem v prvi user posted image tudi mislila, da sem nekaj čutila okrog 16. t, potem pa dva tedna nič, potem pa se je šele začelo tisto pravo. Ampak, zdaj ko tako premišljujem za nazaj, si mislim, da tako zgodaj to še brcike niso mogle biti. Verjetno, kot ti praviš - burna prebava in pretakanje v črevesju. Baje maternica sega zdaj nekje do višine kolkov, kar pa je še zelo zelo nizko, jaz pa sem tisto čutila nekje višje v trebuhu. Po mojem bo treba še kar malo počakat na tisto najlepše. user posted image

Tiste, ki ste v drugo ali mogoče v tretje noseče, vam je kaj znano, kako je s kožo v drugi nosečnosti? Več ali manj strij? Jaz sem v prvi user posted image fasala samo nekaj malega okrog popka, zdaj pa niti približno ne vem, kaj lahko pričakujem sedaj.

Čestitke vsem za dobro opravljeno NS.

Lep pozdrav!

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1690
5.6.2008 14:29:06   
JAPE
Dopust po porodniški sem že vzela, z dopustom vred grem delat sredi julija.
V prvi nosečnosti sem bila na bolniški zaradi slabosti in bruhanja. Bruhala sem po 7x na dan, tako da sem čisto dehidrirala in shujšala v 2 mesecih 5 kg. Bila sem v bolnici in dobivala infuzijo 5 dni. Bila sem čisto izčrpana. Ko sem prišla iz bolnice sem zopet bruhala in to do 20.tedna. Komisija pa me je dala delat. Halo......res so bli podn od podna! Sej pol po slabosti se se zopet začela dobro počutit, ampak takrat takoj po bolnici pa še nisem bila niti malo dobra, pa sem šla delat. Čeprav mi je ginekologinja želela podaljšati bolniško.
Tako, sedaj tudi bruham 100 na uro in mi je fullllll slabo, samo ne tako kot prvič in upam, da se bom sedaj izognila bolnici. Za bolniško pa nisem več zihr, lahko te kar takoj pošljejo delat..........

(odgovor članu *Mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 1691
5.6.2008 14:50:58   
Anonimen
Jaz sem v 13 tednu, moram pa priznat da mi sploh ni slabo (hvala bogu)  pa tudi bruham ne. Težava se pojavi samo ko se vozim, takrat se želodček dvigne. user posted image  Meni se trebušček do 12 tedna ni poznal, zdaj se mi pa zdi da je vsak dan večji, verjetno tudi zaradi slabše prebave. Ko pa ležim na hrbtu se skoraj nič ne poznauser posted image .  Na NS pa je bil user posted image  obrnjen z obrazom proti nam, pa nogice je mel razširjene, jaz sem ziher da se je vidu spoluser posted image , moj dragi pa pravi da ni nič vidu.

Želim vam čimveč sončka in lepih sprehodov, pa čim manj obremenjevanja v službiuser posted image

(odgovor članu JAPE)
  Neposredna povezava do sporočila: 1692
5.6.2008 15:21:26   
nanaa
Živjo punce,

najprej čestitke vsem za NS, danes pa držimo pesti za nove dobre rezultate user posted image .

Jaz sem malo bolj slabe volje, danes sem šla še enkrat dati vodo in moj G. pravi, da je slab, da imam bakterije in povišne levkocite, tako, da grem jutri zjutraj po ene tablete, ki jih bom morala jesti na 12 ur.

Ima katera kaj izkušenj s slabim urinom, pravi, da to ne vpliva na plod, samo, da je pa treba zdravit, da ne pride do ledvic.
Joj kako sem slabe volje.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1693
5.6.2008 15:22:02   
CIPRESA
Oj

Jaz še kar nisem dobila izvidov in nobenega klica in nobene pošte, pa je danes že 10 dni od vzema krviuser posted image Zdaj pa res mislim ad je vse O.K., ker če bi bilo kaj hudega narobe bi pomoje (vsaj upam) klicali na mobitel ki sem jim ga dalauser posted image Kaj mislite???

Glede gibov in kdaj jih čutiš, pa skoraj sigurno ne pred 16t, kot so že nekatere napisale, in še takrat le kot kakšne metuljčke ki te žgačkajo, prej je skoraj nemogočeuser posted image

Joj Sanja jaz sem kar tebi pripisala izpituser posted image

Lonja upam da bodo naši mali nadobudneži sprejeli svoje bratce ali sestrice tako kot je trebauser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1694
5.6.2008 16:09:11   
_sanja_*
Nincica1
NS imam pa čez 1 teden pri dr.Strah in že komaj čakam, da vidim kaj se detetu dogaja:-)

Jaz imam tudi takrat NS kot ti. Pa mislim, da še dve ali tri nosečke. Kaj bo gužva v Domžalahuser posted image Komaj čakam! user posted image user posted image

Splet.Ka
Bibabuba in Nincica1, ne vem, koliko kaj vesta o nosečnosti, ampak tako zgodaj ginekologi pravijo, da skoraj zagotovo to, kar občutita, še niso otrokovi gibi.

To sem tudi jaz nekje prebrala. Da se otroka začuti po 18. tednu, pač odvisno, da prej je pa to prebava.
Se je pa včeraj vseeno nekaj dogajalo v mojem trebuhuuser posted image Med spolnim odnosomuser posted image Prav čutla sem premikanje, popolnoma nov občutek in sem rekla dragemu, da se mu otročiček umikauser posted image

JAPE
Dopust po porodniški sem že vzela, z dopustom vred grem delat sredi julija.
V prvi nosečnosti sem bila na bolniški zaradi slabosti in bruhanja. Bruhala sem po 7x na dan, tako da sem čisto dehidrirala in shujšala v 2 mesecih 5 kg. Bila sem v bolnici in dobivala infuzijo 5 dni.
Tako, sedaj tudi bruham 100 na uro in mi je fullllll slabo, samo ne tako kot prvič in upam, da se bom sedaj izognila bolnici.

GROZA! Saj ne vem, kaj naj rečem. Res bi se lahko malo zamislilo tole naše zdravstvo... In kako naj potem tak delaš??

CIPRESA
Jaz še kar nisem dobila izvidov in nobenega klica in nobene pošte, pa je danes že 10 dni od vzema krvi Zdaj pa res mislim ad je vse O.K., ker če bi bilo kaj hudega narobe bi pomoje (vsaj upam) klicali na mobitel ki sem jim ga dala Kaj mislite???

Joj Sanja jaz sem kar tebi pripisala izpit

Glede izpita.... Nič zato. Bolš da imam kakšnega viška, kot pa da mi kater faliuser posted image user posted image user posted image user posted image

Glede rezultatov pa pravijo, da če so slabi hitro pokličejo, da če so pa dobri pa traja nekaj časa. To sem prebrala tu na RR, tako da kar pogumno... Mislim, da lahko pričakuješ dobre rezultate!user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil _sanja_* -- 5.6.2008 16:11:04 >

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 1695
   RE: decembrke 2008
5.6.2008 19:22:45   
nadaklemen
Živijo.sem prvič na tem forumu,in vidim da imate seznam nosečk za december.  No, pa še mene prištejte zravenPDP imam   7.12.2008 ,pričakujem drugega otroka,stara sem 31 let ,za spol pa ne vem.  
   Pa vsem drugim nosečkam čim manj težav  želim.   ČAW!!

buči

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1696
5.6.2008 19:31:25   
CIPRESA
Dobrodošla med nami nadaklemenuser posted image user posted image user posted image user posted image
Zdaj pa mislim da smo postavile že rekorduser posted image , vseh skupaj nas je toliko da bodo polne decembra vse porodnišnice in mislim da bomo še po dve na eni postliuser posted image user posted image user posted image user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu nadaklemen)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
5.6.2008 19:41:49   
nadya
Ojla punce!

Ste se pa načvekale dons user posted image user posted image !

Nadaklemen dobrodošla med nami user posted image .

Mene tudi mal skrbi kako bo decemra v porodnišnici. Najbrž bomo kar v vrsti čakale pred porodno user posted image .

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 1698
5.6.2008 19:47:47   
*Mateja
Najbolš da si že kr zdj rezerviramo pojstlo in porodno sobo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
5.6.2008 19:53:12   
tian*zoja
pozdravljene
tudi mi pričakujemo prvega in sicer 2.12.2008
tako, da dodajte še mene user posted image

(odgovor članu *Mateja)
Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.