5ra_28
|
Dobro jutro, Jaz sem ful dobre volje. Kar tako. Itak da mal, ker imava nov avto, v soboto greva na rojstni dan dvoletnika, pa še vselitveno 'čagico' imajo kar skupaj (selitev iz bloka v hišo, pa še je nisem videla), pa najino bebico že res KOMAJ ČAKAM!!! Pa še športne stave sva zadela včeraj zvečer. No, moj je napisal lsitek in izbral tekme, zadela pa sva OBA. In to kar 300€. Super, a ne??!! Saj, denar nam ne smrdi, jaz vedno pravim. Najprej tebi Saššša..... . Bodi vesela, jaz ti privoščim in mal kar zavidam, ker boš res srečna, ko boš jih videla in imela ob seb!!!!! Želim ti veliko sreče in čim manj bolečin po CR. Otika... a si mislila, da boš v enem dnevu gotova z risanjem, a??!! Vem, kako je. Ko sem jaz začela, mi je moj rekel, a že??? Potem pa je rekel, da še dobro, da sem v bolniški ker drugače ne bi bilo gotovo do poroda. Zadnje dni pred PDP pa mi res ne bi bilo za stat ob steni par ur in risat! Dokler še pozabiš na en dan materinske šole, še ni panike....Sam otroka ne pozabit v porodnišnici! Nanaa... jaz pa imam vse v materinski napisano, SS in kdaj, krvavitev v 16 t in še 2 tedna kasneje, tako da se takoj vidi, kaj je bilo z mano. A ni temu ravno materinska knjižica namenjena?? Zato pa bi jo naj imeli vedno ob sebi, da bilokje pristaneš v P, lahko takoj izberejo vse iz knjižice! Predlagaj naj ti vse noter napiše zdaj ko boš še enkrat dala vlogo. Pa vso srečo. Mateja... meni ni čist jasno za ta tvoj CSD. Razumela bi, če bi ta ''teta'' na CSD rekla, da naj prideta po rojstvu za očetovstvo in paket, ker bi to bila posledica, da pač ni v pravem poklicu (delo z ljudmi) in pač vsak dan vstane z levo nogo. Ampak ti si napisala, da sta ravno to dvoje uredila, ostalo pa ne. Torej kako naj porodniško, ki se začen 28 dni pred PDP, urejaš po porodu???? Bilokatere vloge ti noče vzet, po zakonu je od 60 dni pred PDP pa do 60 dni po porodu. Obrni se na vodjo ali pa pošlji priporočeno po pošti. Pošte pa ne bodo mogli zavrnit. Pa še potrdilo boš imela, kdaj si poslala. Torej, naslednji mesec po vlogi, mora bit denar nakazan, ali pa paketek. Ninica04... kako pa je kaj zakonsko s tem dopustom pred porodniško???!! Pri nas pa je glede tega zelo fajn. Delam v veeeliki firmi, pa je direktorca vsako nosečnico pred porodniško opozarjala: ''še dopust izkoristite pred porodniško!'' Pa ravno ena je prišla iz porodniške nazaj avgusta, pa je pred pričetkom dela še lahko izkoristila dopust, preden je začela delat. Tako da so ful fajn glede tega. Suni: link od izračuna začetka porodniške in višine porodniške: http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp Zdaj pa se nas nabira tistih, ki že imamo odločbe! Mi pa imamo jutri 50 dni dana D! Lepo bodite, bebice pa noter ostanite!!