Rožica I
|
IZVIRNO SPOROČILO: fretica Ali ima kdo podoben primer in ali ga bo morda to minilo samo od sebe. --------------------------------- Moj sin je sicer star 6, ampak ga že nekaj časa daje človeško telo . Večkrat me je hotel primiti za prsi oz. jih potipati, kar sem mu seveda dovolila. Kakšnih 5x recimo. Celo tako, da mi je šel z roko v dekolte in pretipal, če je vse na svojem mestu. Tega ni mogel nikjer videti, pač ga je zanimalo. Drugače se v kopalnici preoblačimo oz. tuširamo drug pred drugim. Zato natančno ve, kako izgleda moško in žensko telo. Razumem, da ga vse zanima. Tudi s prijatelji so si pregledovali ritke in lulčke, sem bila zraven. In ko so si ogledali drug drugega, sem vprašala, če se mu zdijo njihove "zadeve" takšne kot njegove . Je rekel, da ja, tako da sedaj več ne počne tega. Potešil je svojo radovednost in sedaj je mir. Prijema (oz. vrta) pa starega očeta nonstop za (v) popek, ker mu tega ne dovoli, je otroku še bolj zanimivo. Pravim mu, da naj mu parkrat pusti, da si ogleda njegov popek, pa bo dal mir, ampak stari oče je zgleda še zmeraj otrok in mu seveda niti v sanjah ne pusti. V glavnem, tvoja reakcija na otrokovo radovednost, je (po moje) napačna. Poskusi mu razložiti, kako so vsa telesa lepa, čeprav drugačna. Naj vidi tvoje telo, naj ga potipa, če želi (jasno, da doma ), tako bo spoznal, da to ni nič takega, kar bi morali skrivat in se ne dotikat. Ko bo potešil radovednost, pa tudi sosed ne bo več šlatal ! Vsaj par let še ne ..