lepa posadka
|
Tole sem našla na netu...mi je pa mal čudno, saj še nisem slišala za sv.Aneja. Prej sem mislila, da je to izpeljanka iz Jerneja...ta pa goduje 24.avgusta. 1. septembra je Tilen...??? No, tole odgovor, ne vem koga! ''Sveti Anej goduje 1. septembra. Ker pa je možno ime izpeljati tudi iz imena Andrej - naj omenim, da sveti Andrej apostol goduje 30. novembra. '' Kar se Ane tiče...je pa takole, bolj za ž.spol: ÁNA Ana je za Marijo naše drugo najpogostejše žensko ime in je tudi zanimanje zanjo stalno zelo veliko. To dokazujejo tudi statistični podatki. Ana ima številne različice, med katerimi je v zadnjih letih najbolj popularna Anja, zanimanje pa se povečuje tudi za nekatere druge (npr. Anamarija, Anela, Anita, Ankica, Nuša), za nekatere pa upada (npr. Ančka, Anica, Anka). Ostale so večinoma manj pogoste, a zanimive po tvorbi: Anca, Anči, Ančica, Ančika, Anda, Andi, Ane, Aneja, Anelija, Aneli, Aneliza, Anelka, Anemari, Anemarija, Aneta, Ani, Anika, Anina, Anuša, Anuška, Hana, Hanah, Hanca, Hanča, Hanče, Hanelora, Hanelore, Hani, Hanica, Hanika, Hanja, Hanka, Hanna, Hannah, Hanuša, Nana, Nanča, Nanda, Nani, Nanica, Nanika, Nanja, Niča, Nuši, Nuška.
|