clericv6
|
Dobro jutro, aprilčki z mamicami. Kar se kave tiče, bom počakala, da jo servira Violica, ker zraven postreže tudi zajtrk . Se pa res pozna, da je vikend, ker je bilo tako zatišje. Srečka: veliko sreče jutri, čeprav je ne boš rabila (imam zelo dober občutek, tako da bo sigurno vse ok), za Izo pa ne skrbi. Vem, da jo boš hudo pogrešala, vendar bo v najboljših možnih rokah, to bo pa tudi hitro minio. Saj vem, da je meni lahko pametovati, ker nisem v tvoji situaciji, ampak zaupam svojemu občutku (se redko zmotim). Torej zate in za Izo z after eight barvo oči . Jabolko: super za Jureta, me veseli, da je izvenelo. Trnuljčica: žal mi je, da si morala nehati dojiti, vendar mi verjemi, da so tudi dobre plati (s tem sem se jaz potolažila). Sicer se popolnoma strinjam, da je dojenje najboljše, vendar če ne gre, pač ne gre. Se mi zdi, da se moramo ženske, ki nehamo dojiti (jaz sem naprimer dojila samo en mesec, pa še to je bilo treba dodajati), najprej spopasti s slabo vestjo. Zadnje čase je propaganda za dojenje zelo agresivna, zato nam včasih (vsaj meni) pride do živega. Ampak zato res še nismo slabe mame. Kar se pa tebe tiče- dojila si celih 5 mesecev, kar je super! Boš videla, da ni vse tako črno. Ko se bosta enkrat navadila, boš videla, da si bo Sven ustvaril točno določen urnik. Nedojeni otroci ponavadi jejo ob točno določenih urah, pa tudi noč prespijo bolj pogosto kot dojeni. Kar se pa polivanja tiče, imam pa jaz kar veliko izkušenj, tudi Kiara ima namreč refluks (kot Martina od SpeliG). Jaz hrano pripravim vnaprej v 2 steklenički kar s hladno vodo in jo dam v hladilnik, kjer je lahko do 24 ur (itak jo porabimo prej). Potem jo pa samo pogrejem v vodi na štedilniku in je gotovo (pri našem mleku je drugače treba počakati 7 minut, če ga delaš svežega). Tak sistem imajo tudi v pediatrični in je čisto v redu. S tem se je pri nas tudi omililo polivanje (razen zdaj, ko je najraje na trebuščku), vendar vseeno pazi, da vedno podreš kupček, potem pa ga imej še nekaj časa v pokončnem položaju. Na, zdaj sem pa natrosila toliko "modrosti", da je bolje, da grem . Upam, da sem ti vsaj malo pomagala, boš videla, da se bo vse v redu. Še posebno zdaj, ko boste počasi začeli tudi z gosto hrano. Veliko sreče .
|