situacija (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

snake -> situacija (28.3.2008 15:01:00)

fant in punca si uredita pri njej stanovanje!
vsak uloži 10.000eur.
čez par let gresta narazen!
kolko je ona dolžna njemu, ker je uložil 10.000eur?
nista poročena brez otrok!

po moje polovico(5.000eur), itak je stanovanje njeno, in je on užival v njem "gratis",potem stvari zastarajo, nimajo več prvotno vrednost (amortizacija)!

kaj pa po vaše??? ne vem če prav razmišljam?

Anonimen -> RE: situacija (28.3.2008 15:02:48)

10.000 tolk k je vložil.
Vsaj za moje pojme, no jaz bi tako nardila.
To da pa nima take vrednosti.....a ti veš kako so cene nepremičnin zrasle v zadnjih 5ih letih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

To da je pa užival v njem gratis, je pa njen problem če si nista delila stroškov.

tehnofil -> RE: situacija (28.3.2008 15:08:16)

vsak uloži 10.000eur.

Toliko kot je uložil.
Gre za vložek v nepremičnino in ne za najemne odnose.
Lastnik nepremičnine mora povrniti vloženi znesek, ker se je takrat z vlaganjem v njegovo nepremičnino strinjal. Edino prav je tako.

Mešamdrek -> RE: situacija (28.3.2008 15:53:24)

10.000 eur,toliko kot je vložil.

Muca Copatarica -> RE: situacija (28.3.2008 16:20:00)

10.000, toliko kot je vložil. Zakaj bi mu bila dolžna kaj manj. Vse kar sta vlagala vmes sta si verjetno prav tako delila, če ne....pač tako je bilo.

Anonimen -> RE: situacija (28.3.2008 19:25:53)

Fifti fifti.

vaney -> RE: situacija (28.3.2008 21:09:44)

moja kolegica ima skoraj enak problem. 5 let skupaj, skupaj kupila stanovanje (vsak polovico zneska na kredit), skupaj ga opremila, pred 4 meseci pa šla narazen. on zahteva od nje polovico prodajne (ne nakupne) cene+polovico od opreme. ker ji drugače ne znese, se stanovanje prodaja, vsak bo dobil polovico, ona se seli domov v blok v mladinsko sobo, on pa že živi pri drugi punci.

Anonimen -> RE: situacija (28.3.2008 22:37:37)

IZVIRNO SPOROČILO: snake

vsak uloži 10.000eur.

po moje polovico(5.000eur), itak je stanovanje njeno, in je on užival v njem "gratis",potem stvari zastarajo, nimajo več prvotno vrednost (amortizacija)!

Če fant nima črno na belem, kam je teh 10.000 evrov vložil (najem kredita, shranjeni računi,...), se lahko zanje samo pod nosom obriše. Ob predpostavki, da je punca bitch (pardon)
Če je poštena bitch mu bo vrnila toliko denarja kolikor bo z računi dokazal, da je vložil v stanovanje.
Ob predpostavki, da je poštena, mu bo vrnila ravno toliko kolikor je vložil v stanovanje.

variant kolikor hočeš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Marogica -> RE: situacija (28.3.2008 23:43:50)

vsak uloži 10.000eur.

Če je poštena, mu bo vrnila toliko, kolikor je vložil, pa če ima fant kaj na papirju ali ne. Mislim, da bi bila punca v obrnjeni situacij enako hvaležna poštenemu fantu, ali ne?

Tanik -> RE: situacija (29.3.2008 9:50:57)

vrne mu toliko kot je vložil in ima mir. lahko pa je hudobna in se daje z njim. če sta se lepo razšla naj poračunata in to je to. kot so že pisale, stanovanju je cena narasla.

TRIŠ -> RE: situacija (30.3.2008 9:19:12)

Če si poštena 10000 eur ali pa se bo moral dokazovat na sodišču z računi in ostalimi viri.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anonimen -> RE: situacija (30.3.2008 10:53:16)

Vrednost stanovanj je v zadnjih letih rasla, tako da tale z zastaranjem ne pije vode...

Jaz bi mu vrnila odvisno od tega, koliko je prispeval k stroskom. Ce sva jih delila pol pol, potem 10.000€, ce sem jih placevala sama (ali celo moji starsi) pa manj.

Kaštrun -> RE: situacija (30.3.2008 11:28:27)

IZVIRNO SPOROČILO: vaney

moja kolegica ima skoraj enak problem. 5 let skupaj, skupaj kupila stanovanje (vsak polovico zneska na kredit), skupaj ga opremila, pred 4 meseci pa šla narazen. on zahteva od nje polovico prodajne (ne nakupne) cene+polovico od opreme. ker ji drugače ne znese, se stanovanje prodaja, vsak bo dobil polovico, ona se seli domov v blok v mladinsko sobo, on pa že živi pri drugi punci.

meni je to logično, da mu mora dati polovico prodajne cene. saj je logično. stanovanje je bilo takrat vredno koliko je bilo vredno, zdaj je cena logično večja. če sta dala 50:50 torej tudi dobita vsak 50:50.

kar pa se prvega posta tiče se pa podpišem pod caffe.

Anonimen -> RE: situacija (30.3.2008 11:56:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Kaštrun

meni je to logično, da mu mora dati polovico prodajne cene. saj je logično. stanovanje je bilo takrat vredno koliko je bilo vredno, zdaj je cena logično večja. če sta dala 50:50 torej tudi dobita vsak 50:50.

kar pa se prvega posta tiče se pa podpišem pod caffe.

Men je tud logično.
K sva midva kupila stanovanje je blo pol manj vredno k zdej. In če bi šla narazen in mu dam tisto kar je vložil men ostane trikrat več kot sem uložila.....nekak nepravično a ne....če daš prej pol pol, naj bi tudi po razhodu dobil pol pol.....
To kdo je pa stroške plačeval se meni pa sploh ne zdi vredno debate, ker to je pa njihova napaka če ni nič dajal zraven za stroške. Če bi bil tip žleht bi še več lahko zahteval, ker kot že omenjeno, cene nepremičnin so uiber zrasle v zadnjih letih.

Anonimen -> RE: situacija (30.3.2008 11:59:17)

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Če bi bil tip žleht bi še več lahko zahteval, ker kot že omenjeno, cene nepremičnin so uiber zrasle v zadnjih letih.

Ce gre za stanovanje v bloku, ki je trzno zanimivo, vsekakor.

Pri stanovanju pri starsih (urejeno pri njej, ce se prav razume zacetni post) je pa kalkulacija drugacna, saj je taksno stanovanje zelo tezko prodajljivo...

lotoska -> RE: situacija (30.3.2008 12:01:05)

Predstavljajte si, da se znajdete v taki situaciji in je punca poštena, vrne ves denar, potem pa čes čas izve,da jo je un tip že o-la-la časa varal.
Na njenem mestu bi bila bitch. Za vsak slučaj.

Anonimen -> RE: situacija (30.3.2008 12:03:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Če bi bil tip žleht bi še več lahko zahteval, ker kot že omenjeno, cene nepremičnin so uiber zrasle v zadnjih letih.

Pri stanovanju pri starsih (urejeno pri njej, ce se prav razume zacetni post) je pa kalkulacija drugacna, saj je taksno stanovanje zelo tezko prodajljivo...

Ja sam jst pač mislim da če je to pri njej doma, mora dobit tolk k je dal in nič manj. Neglede na to kdo je plačeval račune. Še vedno so z njegovim vložkom dvignili ceno nepremičnini. Če pa oba kupita stanovanje in data vsak pol pol, morata potem tud dobiti pol pol, glede na to koliko je to stanovanje takrat vredno.

Anonimen -> RE: situacija (30.3.2008 12:04:44)

IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

Predstavljajte si, da se znajdete v taki situaciji in je punca poštena, vrne ves denar, potem pa čes čas izve,da jo je un tip že o-la-la časa varal.

Fak...

In kaj ma varanje veze s tem kolk je tip vložil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
A če je varal ga pa lahko okrade[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Za kazen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Tolk o tem da so dedci zmeri prasci.

Anonimen -> RE: situacija (30.3.2008 12:09:02)

Močna.

Anonimen -> RE: situacija (30.3.2008 12:11:36)

Ja sam jst pač mislim da če je to pri njej doma, mora dobit tolk k je dal in nič manj.

Ne vem, mi je vseeno.
Imam postimano ze v osnovi tako, da lahko v vsakem trenutku brez krega grem, kar se betona tice, od vedno.

Anonimen -> RE: situacija (30.3.2008 12:20:46)

Ja sam jst pač mislim da če je to pri njej doma, mora dobit tolk k je dal in nič manj.

Ne vem, mi je vseeno.
Imam postimano ze v osnovi tako, da lahko v vsakem trenutku brez krega grem, kar se betona tice, od vedno.

Jaz pa ne. Ker je od vsakega pol. Mam pa papirnato zrihtano. Ker naivne sorte pa glih nisem.

lotoska -> RE: situacija (31.3.2008 13:20:05)

Ja karin točno tako. Tud nepoštenost ima svojo ceno.

Govorim iz izkušnje, kjer sem bila v isti situaciji in jaz trapa poštena sem pušnila 5 mio sit. Si ne morem odpustit. Z njegove strani je pa dan danes totalna baharija, sama sem mogla  pa kredit vzet.

Never ever... za vsak slučaj.

tehnofil -> RE: situacija (31.3.2008 16:34:57)

on zahteva od nje polovico prodajne (ne nakupne) cene

Ja menda. Ampak prodajne cene z opremo vred. Kdo pa prenaša opremo?

tehnofil -> RE: situacija (31.3.2008 16:37:04)

Pol si že. Sploh pa ne vem, kaj ima varanje veze z vložkom v nepremičnino?

nasmejani -> RE: situacija (31.3.2008 19:56:59)

vsak uloži 10.000eur.

Naj bolj je naj  mu vrne 10.000 eur.
Drugač ko ni bil poročen aje živel pri njej lahko zahteva isplačila za delokoje je opravljal pri njej.
Mal hecno al takšna so sodišča.
Hecna.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>