Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: doroteja23 Oprosti neva imam mnenje. Ampak se strinjam kar je napisala 2ursae. Nekatere babice in dedki, ne bi bili radi stari starši, ampak se obnašajo kot da so oni starši. To pa mene blazno moti. Oni so preživeli svoje z otroki in zdaj smo na vrsti mi. Hvala bogu da maš ti prav lep odnos s svojimi vnuki, ampak si se kdaj vprašala kaj mislijo o tem odnosu tvoji otroci. Je pa tud odvisno kak odnos imaš. Al se obnašaš kot babica al se obanašaš kot mama. Popolnoma napačno smo se razumele.Ne jaz sem samo babica,zaenkrat enega vnuka,upam,pa,da še kakšnega,saj imam tri otroke.Ne ne obnašam se kot mama,svoje sem že dala,na vrsti je sedaj mama mojega vnuka. Jaz sem imela v mislih,druženje vnukov in starih staršev,občasno,ne pa konstantno,tega pa jaz niti nočem,ker,kot sem omenila,sem svoje že dovolj naredila in sedaj tudi jaz zaslužim malo svojega življenja. Naprimer,kaj pa,če so starši do petih v službah,vrtci pa se ve ,do kdaj so odprti,kaj je bolje za otroke,da so sami doma ali prepuščeni cesti,ali pa pri starih starših?Veliko takih primerov je,ko so stari starši več,kot dobrodošli. Pa tudi,če je mama na porodniškem dopustu,zakaj pa ne,otroku pustit urco dve ali kakšno popoldne biti pri babici,medtem se mamica lahko ukvarja z mljašim ali pa s seboj.Aja z mojimi otroci imam zdrav odnos,še vedno me smatrajo za mamo,četudi so veliki sva še vedno starša,niso naju dali na stranski tir,ker sva pač svoje dala,sedaj pa naju ne potrebujejo več.Vedo,da sva z možem vedno za njih,če nas potrebujejo. Še ena plat medsebojnih odnosov-starši-otroci-stari starši-vnuki. A sem bila dovolj razumljiva?Ne preveč in niti ne skoraj nič. Moja sestrična je ves čas sinu govorila.Jaz ne bom babica po starem,jaz vam ga ne bom čuvala,niti minute,ste ga hoteli imeti,sedaj si ga sami čuvajte in vzagajte.In sedaj se joče,ker se vnuk nikoli ni obnašal,do nje,kot do babice,ampak le naključne znanke.Nikoli ni dovolil,da ga objame,ni hotel z njo na dopust,ko je bil večji ,in kliče jo po imenu.Joče,ker ni znala bit babica,sedaj je pa prepozno.Še ena zgodba,kjer so izgubljene možnosti. Ne bom vam solila pamet niti pod razno,samo v teh letih,ko berem RR-forum spoznavam,da so se medsebojni odnosi in spoštovanje nekje med potjo v modernizaciji izgubili.
|