|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Moj sinek bi bil skozi pri babici?!
26.3.2008 12:42:43   
PIAF
Ne vem zakaj, nonštop hoče biti pri njej. Včasih ga damo za vikend, da tam prespi, pa potem sploh noče domov. Zjutraj pride vsak dan babi po njega in ga pelje v vrtec, potem gre ona v službo. Po njega hodimo mi. Če slučajno med tednom gremo k babici na obisk, potem noče domov in ga pač pustimo tam, da prespi in ga pelje potem v vrtec kar od nje.
Mož je rekel, d anajboljše, da se tja preseliuser posted image , malo v hecu, malo pa zares, saj ne veva, če je to sploh vredu.
Zakaj hoče biti skozi pri njej? Star je 3,5 leta, doma imamo še 7-mesečno punčko, morda je to vzrok?! Tam je edini in vsredišču pozornosti, doma sta dva.
Tam spi v francoski postelji zraven babice, doma mora v svoji sobici in ponoči prileti k nama....
Saj nam je fino, da rad gre tja in se z njo ful razume, ampak sem se začela spraševati, če je to sploh ok.

vaše izkušnje in mnenja?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Moj sinek bi bil skozi pri babici?!
26.3.2008 12:43:44   
Anonimen
Moja izkušnja? Moj 2,5-letnik je isti. user posted image
Moja mnenje? Ga bo že minilo. user posted image  (al pa babico)

(odgovor članu PIAF)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.3.2008 13:37:11   
barbara b
IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007

Moja izkušnja? Moj 2,5-letnik je isti. user posted image
Moja mnenje? Ga bo že minilo. user posted image  (al pa babico)

Tole je pa zelo strokoven odgovor user posted image     user posted image     user posted image        

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.3.2008 13:37:26   
honey
Jaz sem prav vesela, če hoče prespat pri babici. Npr. včeraj je že bilo tako, ko sem prišla bolj pozno ponj in se je spomnil, da on bo pa kar pri babi spal. In je res. Naj spi, če mu je v veselje. Ne vem, zakaj bi bilo to narobe? Moja predhodnica je prav napisala - nekoga bo že minilo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.3.2008 14:43:03   
nina166
Naš še niti dve leti ni star pa je enako. Samo mi živimo v isti hiše, moja dva spodnji štuk in mi zgornji. Pa še babica ga pazi ko sem jaz v službi, ko pa pridem pa ga kar težko dobim domov. Tudi jaz sem enakega mnenja kot ostale...ga bo že minilo...babice pač malo bolj razvajajo in se tisti čas ko so zraven vnučkov skoz igrajo in se jim posvečajo, mi pa moramo še kaj drugega naredit zraven user posted image  

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.3.2008 15:12:04   
zoom zoom
Pri nas je enako. Imamo 3,5 letnika in 11 mesečnico. Sicer prespi pri njih ne, je pa zelo rad tam. ČEz dan ga pustimo, za čez noč pa niti ne pokaže(jo) zanimanja. 

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.3.2008 18:10:29   
skuštrana
Naša bi tudi bila non stop pri babici...Samo je žal daleč in je to neizvedljivo.  Jaz sem tudi bila full rada pri svoji babici, vse do pubertete.Potem me je pa minilouser posted image

Po moje je to zaradi tega, ker pri babici pomeni razvajanje, pa pedenjenje od spredaj in zadaj,pa...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu zoom zoom)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.3.2008 21:15:44   
picola1
Od mojega moža nečak je bil isti do tretjega leta. Se je non stop pazil pri babici in dedku (polno varstvo več kot 8 ur na dan), zato to niti ni bilo tolk presenetljivo. Pa malo razvajanja plus to, da se nejgova strarša ne razumeta med sabo ravno briljantno pa avtroritete nimata kej preveč nad njim ...pa je morda tudi to vplivalo nanj, kaj jaz vem...user posted image
No, sedaj pa je star malo čez 3 pa gre že kar bolj rad domov...
Tako da je mogoče to samo obdobje...

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.3.2008 8:51:32   
Anonimen
Meni babici je to finouser posted image user posted image Midva z nonotom ga mal razvajava,čist mal ne preveč.Še sreča,da imajo babice,ti naši otroci,povem vam,da jim bo ostalo v lepem spominu in se bodo še kot veliki hvalili kako lepo je bilo pri babici in dedku,to jih bogati,ker imajo več ljudi okoli sebe in veliko ljubezni.Se bodo naučili deliti ljubezen na več strani ne samo na ožjo familijo-mama-oče.
Pustite jim uživat otroštvo.user posted image user posted image

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.3.2008 10:01:04   
petja
Moj nečak je bil isti. Non stop bi bil pri nas, pa z dedijem delal "neumnosti", pa itak je hotel ves čas spati pri nas doma.

In zdaj je moja Lumpa ista, ves čas teži "moj dedi".

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
27.3.2008 13:40:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.3.2008 13:47:25   
@lina
naš 3,5 letnik do en mesec nazaj sploh ni hotel prespati pri babicah in res je prespal samo ene parkrat, kakor je bilo pač nujno in neodložljivo...

zdaj je pa pogruntal, sploh ko prespi pri babiki tudi njegova sestrična, kolk je to fino in imava tudi problem, kako ga malo bremzat, ker zdaj bi pa vsak dan tam prespaluser posted image   In mu komaj dopovemo, da med tednom pač to ne gre, ker gre naslednji dan v vrtec...

No, jaz sem vesela, da je premagal to nelagodnost da prespi tam, pa kakšen večer na off mi tudi prav prideuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.3.2008 13:58:06   
Anonimen
ne sekiraj se, kot so ostale povedale, to je tako obdobje, ko se mu babica posveča, se igra z njim, ....
moja prva hči je zdej stara 7 let pa še zmeraj bi rada ostala ali pri moji mami ali pri moji tašči. Ko pa je sita (bolj tašče, ker živimo v isti hiši, vsak svoj vhod ima), pride domov. user posted image

(odgovor članu @lina)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
27.3.2008 14:04:18   
Rožica I
Moj sin je isti user posted image . Je že od rojstva dosti s starimi starši, ampak sedaj je star 6 let, pa ta "faza" kar ne mine. Če hočem do svojega sina med vikedom, moram tudi jaz spat pri starih starših, kar pa mi seveda ni tako supertruper kot sinu user posted image .
Po drugi strani pa sem vesela, da se imajo tako radi. Jaz te možnosti nisem imela...

ROŽICA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.3.2008 7:28:03   
malamaja
Ko vas takole berem vas kar občudujem, kako ste nekonfliktne osebe. Meni pa ni čisto prav, da bi bil naš 2,5 letnik non stop pri dediju in babi.

Pri nih je zelo rad in se tam zeloo zabava, seveda ob vseh bonbonih ki jih daje babi in vragolijah ki jih počneta z dedijem. Vendar pa me moti to, da če je pri njih predolgo, je potem doma popolnoma podivjani, neukrotljiv in nekako pozaabi na pravila v naši hiši, kar mene seveda moti, saj se mi zdi kot da bi bile vse vzgojne odveč.

No tako sem moram priznati malo bol sitna kot ve. K babici gremo na obisk, včasih prespat, drugače pa najraje vidim če je večino časa še vedno doma ali pa saj z nama. user posted image  Ma ko takole vas berem se mi zdi da bom morala malo popustiti?

Mala maja

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.3.2008 9:56:42   
POLAND
TUDI MI IMAMO ISTE PROBLEME.HČERKA JE STARA 4LETA IN VEČINO DNEVA PREŽIVI PRI STARIH STARŠIH,IZREDNO RADA DELA NA POLJU PA KRAVICE POGLEDAT...BABI JI TUDI SKUHA KAR SI ZAŽELI.NEKAJ ČASA SEM SITNARILA,VENDAR NI NIČ ZALEGLO,SEDAJ SE ENOSTAVNO NE OBREMENJUJEM VEČ.TUDI MI IMAMO ŠE ENEGA ČLANA,ŠESTMESEČNEGA SINA.LOGIČNO JE ,DA SE HČERI NE MOREM TOLIKO POSVETIT KOT BI SI ONA TO ŽELELA IN PO MOJEM MIŠLJENJU JI ZATO BOLJ ODGOVARJA PRI BABICI.ČE PA SE SPOMNIM NAZAJ JE BILO ISTO Z MANO.VELIKORAJE SEM BILA PRI STARIH STARŠIH KOT PA DOMA.NA ŽALOST JE TAKO,DA SE KOT STARŠI ENOSTAVNO NE MOREMO TOLIKO UKVARJATI Z OTROKI KOT BI SI ŽELELI.SLUŽBA,HIŠNA OPRAVILA...TAKO DA ČE SE NE UČIJO PRI BABICI KAKŠNIH NEUMNOSTI NIMA SMISLA TEČNARIT.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.3.2008 13:35:07   
dana
Naš 3-letnik je tudi zelo rad pri mami in atu. Živimo v isti hiši, tako da nonstop lavfa gor in dol. Je pa tako, da ga mama niti ne crklja, pa tudi z bonboni ga ne zalaga. Tako da ne vem kaj je tako posebnega pri njejuser posted image

In ni lepšega zanj, ko pride vikend in iz petka na soboto prespi pri njima. Meni pa tudi paše, da se v miru naspim v sobotouser posted image .

Ko sem enkrat tašči potem omenila, da ne bo mislila da ga jaz dol pošiljam, je rekla da ji prav paše ko pride na obisk. Tako da se zdaj ne obremenjujem s tem. Pravi, da sta bla njena otroka (moj mož in svakinja) prav takšna. Non stop pri sosed, kjer je živela njuna stara mama.

Pa saj če se jaz spomnim sebe, sem komaj čakala počitnice da sem šla lahko k stari mami, ki je živela 2 km stran. Kuhala je pa itak boljš kot moja mamiuser posted image

(odgovor članu POLAND)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.3.2008 14:37:25   
petja
IZVIRNO SPOROČILO: malamaja

Pri nih je zelo rad in se tam zeloo zabava, seveda ob vseh bonbonih ki jih daje babi in vragolijah ki jih počneta z dedijem. Vendar pa me moti to, da če je pri njih predolgo, je potem doma popolnoma podivjani, neukrotljiv in nekako pozaabi na pravila v naši hiši, kar mene seveda moti, saj se mi zdi kot da bi bile vse vzgojne odveč.

Pri nas je dedi in babi ne zalagata s sladkarijami, je moja mami patronažna in striktno proti tem zadevam. Za Lumpo je pač tam vse drugače, živita v hiši, stran od glavne ceste, kar pomeni, da lahko po mili volji nori zunaj, na voljo ima 2 kolesi, gugalnico, poganjalčka, na bližnje kmetije hodijo gledat živali, ful otrok je v bližini, tako da ji res non stop dogaja.

Da pa moja mami kuha 100x bolje kot jaz, je pa kristalno jasno user posted image . Ko jo pridem iskat, nimam nobenih težav z njo, ker je tudi pri dediju in babici red, in ne samo razvajanje. Pač je ful navezana nanju, meni je pa prav, da je tako!

Lp, petja

(odgovor članu malamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.3.2008 20:04:43   
Rubin.
Zakaj hoče biti skozi pri njej? Star je 3,5 leta, doma imamo še 7-mesečno punčko, morda je to vzrok?! Tam je edini in vsredišču pozornosti, doma sta dva.
Tam spi v francoski postelji zraven babice, doma mora v svoji sobici in ponoči prileti k nama....

Evo pa si si samo odgovorila. user posted image  Če je to o.k., ne vem, če je tebi in tvojmu možu, potem je, če pa te je začelo motit, pa boš morala verjetno kaj ukrenit v tej smeri, da bo raje doma user posted image .

Vidim pa, da so eni otroci res zelo dosti z starimi starši, eni celo cel teden, pa so potem samo čez vikend z starši, to se mi pa ne zdi o.k., niti z vidika otroka niti z vidika starega straša. Otrok naj bi bil dedku in babici v veselje, ne pa v obvezo. No mi nimamo teh težav, pri nas ima mala miss, stare straše zelo rada, ampak starše pa še bolj user posted image .

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 28.3.2008 20:07:59 >

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 19
28.3.2008 20:09:18   
malamaja
Ja saj če bi bilo pri nas tako bi verjetno jaz tudi pustila, da je več pri dediju in babi, ker imajo tudi hišo z ogromno prostora. Samo res res se mu pozna da je čisto podivjan vsakič ko pride od tam. Lahko si misliš da pretiravam, ampak res je tako. Zadnjič npr. sta se z babi boksala in sedaj kao misli da lahko vsakega boksa, veš kok se moram jaz matrat da vse skupaj spravim na pravo pot.

Mala maja

(odgovor članu petja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.3.2008 23:31:54   
Čupka
Meni se to ne bi zdelo OK in bi me zelo žalostilo. Ne zaradi tega, ker je rad pri babici, ampak ker ni rad doma. Vprašala bi se kje je vzrok in mu posvetila veliko pozornosti. Maksimalno bi se potrudila, da bi mu bilo lepo, ko bi bil doma.
Tudi kar se vzgoje in reda tiče...mami in oči sta tista, ki postavljata meje, določata pravila...babice in dedki so tisti, pri katerih se spusti ventilčke. To je dobrodošlo - občasno, če pa je to tako rekoč vedno, mami in očka s tem izgubljata avtoriteto. Otrok bo rinil h babici vsakič, ko mu kaj ne bo prav. Mami in oči se bosta pa pritoževala, kako ju ne upošteva in ne posluša....
Mislim pa to, da noče domov. Seveda, saj tudi moji kdaj rečejo, da ne bi šli, ampak jim pač lepo poveva, da bodo danes šli domov, da pa se bomo dogovorili z babico za kak dan, ko bodo lahko tam prespali. In tisti dan je potem nekaj čisto posebnega. Za vse.

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.3.2008 0:06:12   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: Čupka

Meni se to ne bi zdelo OK in bi me zelo žalostilo. Ne zaradi tega, ker je rad pri babici, ampak ker ni rad doma. Vprašala bi se kje je vzrok in mu posvetila veliko pozornosti. Maksimalno bi se potrudila, da bi mu bilo lepo, ko bi bil doma.

točno tako. Jaz bi se, osebno, počutila prizadeto - ne da bi zdaj to kazala otroku, ampak bi se bolj trudila, da mu je doma lepo. Pri nas je tako, da, ko gre moj 2,5 letnik k babi in dediju (moževa starša), oba plešeta okoli njega in se ima res lepo, a še vedno je raje doma, pa čeprav si deli mojo pozornost s 5mesečnim bratcem.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.3.2008 8:59:30   
Anonimen
Ne bit ljubosumne na to,da so vaši otroci radi pri babicah in dedkih.
Ni res,da so zaradi tega ker oni dajo več pozornosti,kot ve,ampak je to čist nekaj drugega.To je posebna ljubezen med vnuki in starimi starši prav nič nima skupnega s tem,da zaradi tega,ker ve nimate veliko časa za otroke stari starši pa ja.Ne kratit te ljubezni zaradi prizadetosti-ljubosumnosti.
Življenje je tako minljivo,vsem gredo leta hitro,tako,da naj izkoristijo maksimalno skupno druženje.Ostali bodo krasni spomini.
Jaz se spomnim moje babice,kako mi je pripovedovala pravljice,kako me je kaj naučila,kako je pripovedovala njeno življenje.Tako globoka je bila ljubezen,da sem mislila,da bo moja babica večno živela.
Saj bo prišel čas,ko bodo odrasli,ko bodo šli v šolo in ne bo več toliko časa,ker bodo z drugim zaposleni,takrat ne bodo babice več tako aktualne.In to je kratek čas,zato jim pustite to veselje.Tudi ve boste enkrat na njihovem mestu,in upam,da se boste spomnile vaših besed.

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
29.3.2008 10:06:14   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Življenje je tako minljivo,vsem gredo leta hitro,tako,da naj izkoristijo maksimalno skupno druženje.Ostali bodo krasni spomini.

Saj bo prišel čas,ko bodo odrasli,ko bodo šli v šolo in ne bo več toliko časa,ker bodo z drugim zaposleni,takrat ne bodo babice več tako aktualne.In to je kratek čas,zato jim pustite to veselje.Tudi ve boste enkrat na njihovem mestu,in upam,da se boste spomnile vaših besed.

ja, se strinjam, ampak .. kaj pa mi, starši? Jaz imam otroke zato, da sem jaz z njimi in ne zato, da so pretežno časa z njimi drugi, pa čeprav so to člani ožje družine. Imam to srečo, da sem na porodniškem dopustu in sem lahko doma z obema otrokoma, ko bosta pa v vrtcu pa želim, da smo tistih par ur dnevno, ki so nam odmerjene, skupaj.
Ko bodo šli v šolo, pa tud za starše ne bo več časa, saj bodo imeli svoje interese in prijatelje.

Na vem no, a sem posesivna, al kaj user posted image , ampak jaz sem rada s svojimi otroki in tale najlepša rosna leta želim delit z njimi. Seveda, otrok naj se nauči deliti ljubezen in jo tudi sprejemati od različnih ljudi, hvala Bogu, da ima to možneost, ampak glavnina otrokovega življenja naj se odvija pri starših. Upam, da bom, ko bom tudi sama babica, tudi tako razmišljala user posted image .

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.3.2008 11:17:21   
doroteja23
2ursae se popolnoma strinjam s tabo.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?