|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: hiša, hiša..
26.3.2008 16:10:17   
karmy
jaz bom raje celo življenje v najemu, kot da me froc teži pol k sm ŠE ŽIVA  da kaj prepišem na njega. 

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 126
26.3.2008 16:12:17   
maruškaŠ
Pripada samo nujni delež PO SMRTI. Od tistega kar gre v zapuščino. Od tistega, kar za časa življenja ni prenešeno na drugega.

Tole pa ni res. Tisto kar starši v času življenja podarijo otrokom se šteje kot del vnaprej prejete dediščine in se pri delitvi premoženja staršev po njuni smrti upošteva. Če pa le-ti dajo nekaj neki tretji osebi pa se ne šteje v dediščino - ker tretja oseba itak ni dedič. Tak je po zakonu.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 127
26.3.2008 18:37:01   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: lea23

gina, prosim preberi vse moje poste preden pametuješ, ne pa samo zadnjega!
stanovanje mu starša nista podarila, niti meni niti njemu! ampak je bil ta del hiše namenjen za primer, če bi kdo od naju kdaj v stiski. ker oba sva šla od doma, na tako rekoč partnerjevo premoženje. in doma del hiša naj bi bil za naju oba, če bi kdo od naju kdaj slučajno bil v stiski. on pa želi imet stanovanje za strajno uporabo.
in še enkrat, naslednjič prosim da vse preberete, tiste ki pametujete tako ali drugače. 
sploh se ne gre za dediščino.

Lea23, poglej, jaz sem napisala, kar mislim. Razumela sem poanto povsem dobro, pa še zmeraj mislim, da ta hip ne razmišljaš najbolj trezno. Če si ti vse, kar se ne sklada s tvojim prepričanjem, kako si uboga in kako se ti godi krivica, zdi pametovanje, tudi v redu. Vseeno mi je.

Kar se tiče tvojega brata, on je v stiski. A se ti zavedaš, koliko stane obnova stare hiše? Midva jo že več kot eno leto obnavljava, moj naredi vse sam, redkokje najameva za kak dan delavce, ko človek ne more sam kaj skup dat samo z dvema rokama, al pa če rabiš bager in druge mašine, specialne reči, pa ti ne bi o cifrah, ki sva jih v hišo vrgla govorila, pa še na tričetrt nisva. Če ti rečem, da smo samo za obnovo dali še enkratno vrednost kupljene hiše, bo najbrž dovolj. Če ti tvoj brat reče, da nima denarja za obnovo, mu verjemi, najbrž ne laže.

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Sicer se pa tukaj ne gre debata o tem, da bi kar starše pokopali zaradi dedovanaj, gre se debata samo za to, da poskuša lea23 priti do zagotovila, da ji dediščino ne prevzame (prilasti) brat.

Evo, vidiš da gre za dediščino! Samo za to gre. Razloži mi decembrka, kako naj bi ji brat prevzel dediščino? Kako? Prvič itak nič ni od nikogar še, niti od brata ne bo, četudi se vseli, drugič pa tudi njeno ni ta hip, torej ne more zahtevat svojega deleža, če nič ni njeno. Ko bo enkrat dedovano, jo bo brat slej ko prej moral ali izplačati ali pa bosta prodala vse skupaj. V primeru, da bi jo res hecal, še vedno lahko zahteva odprodajo premoženja ali kako se že reče, pa bo brat na cesti. Druga stvar je, da se utegne zgoditi, da se bosta kasneje zaradi vrednosti nepremičnine skregala. Ampak to bi se tako ali tako.... če brat živi not ali pa če živi čisto nekje drugje. To sploh pri celi stvari ta hip nima nobene  veze.
Meni se to, da gre brat v stanovanje, sploh ne zdi krivica. Ne vidim poante. Starši bi njo še vedno vzeli. Najbrž bi jo celo brat vzel - zakaj pa ne, saj je v končni fazi vendarle brat. Ne zdi se mi, da bi šlo pri vsej stvari za to. Gre za to, da se njej zdi, da je on nekaj dobil, ona pa ne. Pa v bistvu on ni nič dobil. Nič ni nanj napisano. Napačno vidi.

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 128
26.3.2008 18:43:53   
dido
Gina user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 129
26.3.2008 19:17:13   
mateyka
Pa v bistvu on ni nič dobil. Nič ni nanj napisano. Napačno vidi.

no ja, dobil je stanovanje brez najemnine. to je pa tud vse.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 130
26.3.2008 19:46:06   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Pa v bistvu on ni nič dobil. Nič ni nanj napisano. Napačno vidi.

no ja, dobil je stanovanje brez najemnine. to je pa tud vse.

Dobil je najemno stanovanje brez najemnine, oz. z najemnino v obliki prilagajanja in uslug.
Sem hotela še vprašat leo al katera je že bila prva...a če bi bratu njuni starši zaračunavali najemnino, a potem bi ji bilo pa v redu (ker tudi take primerke staršev poznam)?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 131
26.3.2008 20:18:07   
Pikec
(ker tudi take primerke staršev poznam)?

Jst sem svojim, ko sem par dni na teden spala doma plačevala. Sama - prostovoljno. Mama je skor živčnega dožvela, ko sem dala dnar, ampak fer je fer... in pika.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 132
26.3.2008 20:31:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ne vidim poante. Starši bi njo še vedno vzeli. Najbrž bi jo celo brat vzel - zakaj pa ne, saj je v končni fazi vendarle brat. Ne zdi se mi, da bi šlo pri vsej stvari za to. Gre za to, da se njej zdi, da je on nekaj dobil, ona pa ne. Pa v bistvu on ni nič dobil. Nič ni nanj napisano. Napačno vidi.

Vprašanje, kako se brat obnaša, lahko pa da lea23 dela celo paniko okoli tega, čeprav je res mogoče tako, kot si napisala. Vprašanje pa tudi, če bi jo res brat vzel, ne bi govorila o tem ker sem svojim bratom preveč razočarana. Lahko pa tudi starši napišejo stanovanje na njega, a ne?

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 133
26.3.2008 20:32:30   
Pikec
Lahko pa tudi starši napišejo stanovanje na njega, a ne?

Lahko pa nanjo... in pol brat popuši ves keš ki ga je v urejanje zmetal user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 134
26.3.2008 21:02:09   
lotoska
Starši se kar nočejo vmešavat v to zgodbo se mi zdi. Naj se otroci sami zmenijo... in postanejo sovražniki. Če bi bila jaz starš v taki vlogi  bi za te stvari sama poskrbela. Sploh pa naj brat odseli k tisti tašči, ki "rabi" denar od polovice hiše.  Ali pa naj tista tašča posodi denar svoji hčerki  za izplačilo dediščine... kakor koli nezavidljiva in težko rešlijiva situacija.

(odgovor članu Pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 135
26.3.2008 21:41:41   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

jaz bom raje celo življenje v najemu, kot da me froc teži pol k sm ŠE ŽIVA  da kaj prepišem na njega. 

Kaj prepisati otroku? Bog ne daj, naj si zasluzi !!! ... vse kar lahko pozres, pozri, ostalo bos pa ze nekako s seboj nesla....  Pa res, raje najemnino daj neznancem, kot se malo potruditi pa prepustiti otroku... itak bos lahko vedno v najemu....

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 136
26.3.2008 22:05:04   
sneška_
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Kaj prepisati otroku? Bog ne daj, naj si zasluzi !!! ... vse kar lahko pozres, pozri, ostalo bos pa ze nekako s seboj nesla....  Pa res, raje najemnino daj neznancem, kot se malo potruditi pa prepustiti otroku... itak bos lahko vedno v najemu....

OOoo Mišek pa tole te je orank razjezilo. Drugač pa se podpišem pod tole.

Drugač pa Lea starši ne bojo s seboj odnesli to premoženje kar imajo.Če imaš nekaj  se pogovori s svojimi starši drugač pa jaz razumem da se bojiš negotovosti kaj bi bilo če bi se z možem ločila. Mislim da tebe to muči. Pa še nekaj  samo da veš koliko je teško staro obnavljati in dražje kot da bi delala novo.

Najdojenček

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 137
26.3.2008 22:23:11   
Era
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Pripada samo nujni delež PO SMRTI. Od tistega kar gre v zapuščino. Od tistega, kar za časa življenja ni prenešeno na drugega.

Tole pa ni res. Tisto kar starši v času življenja podarijo otrokom se šteje kot del vnaprej prejete dediščine in se pri delitvi premoženja staršev po njuni smrti upošteva. Če pa le-ti dajo nekaj neki tretji osebi pa se ne šteje v dediščino - ker tretja oseba itak ni dedič. Tak je po zakonu.

Kaj bi pa potem na to rekle?

Moja babica je sama živela v dvosobnem stanovanju in je naredila oporoko pri notarju, kjer je stanovanje zapustila mojemu bratu. Pač njena odločitev. Za to oporoko je vedela moja družina in stric, ki je bil pri notarju priča. Ostali potencialni dediči za to niso vedeli. Oporoka je bila deponirana na sodišču.
Ko sta se moja starša odločila, da se bomo selili v drug kraj iz stanovanja v hišo, je babica izrazila željo, da bi živela z nami. Prodala je stanovanje in denar vložila v hišo, ki sta jo moja starša kupila. oporoko je dala uničit. To, koliko denarja in to, da ga je ona sploh dala, ve moja družina in stric, napisano ni nikjer. Ko je babica umrla, dejansko ni imela nič, razen tistega kar je imela na rč.  

Meni je logično, da bom po smrti mojih staršev pri delitvi te nepremičnine upoštevala, da je bil denar od prodaje babičinega stanovanja, ki ga je prispevala za hišo, v bistvu namenjen mojemu bratu. Ve se, kolikšna je bila kupnina hiše in koliko je ona prispevala. Preračunalo se bo v % in ta % bo definitivno dobil brat, razliko pa si bova delila 50:50.

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 138
26.3.2008 22:24:46   
Anonimen
Mislim, da jim v nobenem primeru nihče ne bi toliko zameril, kot  zdaj, ko stvari v kritični situaciji puščajo odprte.

To je ena od situacij, kjer bi bila tudi "slaba"resitev boljsa od nikakve resitve. Tako vse ostaja v zraku, kar je najslabse...z moznimi zamerami do groba.

Ne verjamem, da je kdo zadovoljen. Ti ocitno nisi, za brata tudi ne verjamem, da je; tudi starsi ne morejo biti. Prelozili so breme odlocitve na vaju, a to ni resitev. Najbolj pri tem ne razumem starsev. Namesto da bi uzivali v tem, da vama za casa svojega zivljenja pomagajo in si s tem tudi sebe naredijo zadovoljne, vnasajo med vaju razdor.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 139
26.3.2008 22:31:10   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: sneška_
OOoo Mišek pa tole te je orank razjezilo. Drugač pa se podpišem pod tole.

Niti ne toliko razjezilo kolikor.... vprasanje za koga delas? za koga se trudis? Pravzaprav tako bom rekla: jaz zase imam ze sedaj zadosti. Kaj posebnega ne rabim - stanovanje reseno, za obleci dovolj za naslednjih 10 let tudi ce nic ne kupim ( se je nabralo z leti), za bencin, cike in kofe bom ze napraskala. zakaj se torej trudim - za svojega otroka. Komu bos pa dal ce ne svojemu otroku?

Vse to skupaj mi izgleda kot strah pred starostjo - zavarovanje za strost, ce bom jaz "imela" me bodo zaradi hise, stanovanja.... vikenda denarja gledali in skrbeli zame. kaksne odnose boste z otroci ustvarili, taksne ih boste imeli, ter kaksne otroke boste vzgojili, taksni bodo. Znova starsi, ki ne bodo imeli jajc resiti zadeve preden umrejo, a ko umrejo... naj se koljejo, naj delajo kar hocejo; samo da se nam ne bo treba nic odlocat. "Posle nas potop" ....  Sprenevedanje o lastni neumrljivosti? 

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 140
26.3.2008 22:33:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Znova starsi, ki ne bodo imeli jajc resiti zadeve preden umrejo, a ko umrejo... naj se koljejo, naj delajo kar hocejo; samo da se nam ne bo treba nic odlocat. "Posle nas potop" ....  Sprenevedanje o lastni neumrljivosti? 

Ups, tale je pa direktna in zelo resnicna.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 141
26.3.2008 22:40:06   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

Starši se kar nočejo vmešavat v to zgodbo se mi zdi. Naj se otroci sami zmenijo... in postanejo sovražniki. Če bi bila jaz starš v taki vlogi  bi za te stvari sama poskrbela. Sploh pa naj brat odseli k tisti tašči, ki "rabi" denar od polovice hiše.  Ali pa naj tista tašča posodi denar svoji hčerki  za izplačilo dediščine... kakor koli nezavidljiva in težko rešlijiva situacija.

IMO starsa ne zelita, da kdorkoli zivi z njima v hisi. Nimata moci to priznati in povedati in na tem vztrajati, pa upata, da se vidva ne bosta mogla dogovoriti ins e bo brat premislil. Ker kolikor je njihovo obnasanje "neprijazno" do tebe, je enako "neprijazno" do njega.
Dejstvo pa je, da brat ni v taki stiski, da ne bi slo drugace kot z vrnitvijo domov. Sicer pa domnevam, da je bratova tasca prepisala hiso na hcerko, pa sedaj zahteva polovico od mozne kupnine, sicer bi tista polovica bila njen prispevek k ureditvi stanovanjskih razmer.  Ce imam prav in je  svakinja lastnica hise - ne glede na to koliko stare, je vsa zadeva se toliko bolj bizarna.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 142
26.3.2008 23:36:20   
rija

jesus kakšno razmišljanje user posted image  raje daš tujcem kot lastnemu otroku user posted image

nisem zasledila karmy, si že mamica?

...vox populi...

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 143
27.3.2008 7:24:19   
KOLIBRI
IZVIRNO SPOROČILO: lea23

sej se mi ne gre toliko za tisti del hiše, ker jaz pač ne živim doma.

sem rekla uredu, če je potem pa že kaj zarmišlju o tem da bi me izplačal za ta del stanovanje... torej 50.000€.

Kaj si ti normalna? Zakaj bi on moral tebi plačati, da bi si lahko uredil stanovanje?!? user posted image user posted image user posted image
Saj si prej imela enako možnost vzeti podstrešje, kot je zdaj naredil on - sploh pa hiša je (za zdaj) še last staršev in ne tvoja?!

No, takih ljudi pa nikoli ne bom razumela.
Me sploh ne čudi več, da se toliko bratov/sester skrega zaradi dediščine (ki to sploh še ni). user posted image

Če pa pogledaš citat, si prvi in drugi del nekako kontrirata.

< Sporočilo je popravil KOLIBRI -- 27.3.2008 7:25:18 >

(odgovor članu lea23)
Neposredna povezava do sporočila: 144
27.3.2008 7:32:02   
KOLIBRI
Da dodam še nekaj; moj brat si bo vsak čas začel urejati prav tako podstrešni del hiše.
Jaz svojega stanovanja ali hiše (še) nimam, prav tako s fantom ne veva, kje bova (pri nas ni več prostora, pri njemu doma prva tako ne).

Pa mi na kraj pameti ne pade, da bi jaz morala zato kaj dobiti?!user posted image user posted image user posted image

Kvečjemu VESELA sem za brata!!!

(odgovor članu KOLIBRI)
Neposredna povezava do sporočila: 145
27.3.2008 8:09:57   
Anonimen
KOLIBRI se strinjam, meni na kraj pameti ne bi prišlo da bi v tem času, ko si moj brat komaj začenja urejati življenje jaz od njega zahtevala takšno vsoto denarjauser posted image  Kvečjemu pomagala bi mu, če bi le lahko.

Nekateri pač ne dajo kaj dosti na družinske odnose.

(odgovor članu KOLIBRI)
  Neposredna povezava do sporočila: 146
27.3.2008 9:38:48   
karmy
IZVIRNO SPOROČILO: rija

jesus kakšno razmišljanje user posted image  raje daš tujcem kot lastnemu otroku user posted image

ja raje, ker da bi moj otrok težil da prepišem stanovanje na njega ko sem še živa, ga pošljem v tri krasne

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 147
27.3.2008 11:24:04   
sneška_

IZVIRNO SPOROČILO: rija

ja raje, ker da bi moj otrok težil da prepišem stanovanje na njega ko sem še živa, ga pošljem v tri krasne

Malo bolj egoistično razmišljanje.

Najdojenček

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 148
27.3.2008 11:26:29   
taja27
najbolj se da uživati v tistem, kar si ustvariš sam oz. z nekom, ki ga imaš rad ... in to tudi najbolj ceniš ... veliko bolj kot tisto, kar preprosto dobiš ...

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 149
27.3.2008 14:34:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: taja27

najbolj se da uživati v tistem, kar si ustvariš sam oz. z nekom, ki ga imaš rad ... in to tudi najbolj ceniš ... veliko bolj kot tisto, kar preprosto dobiš ...

Saj je fajn, če nekaj ustvariš sam, ampak še lepše je, ko to carstvo lahko podariš svojim otrokom. Saj v bistvu zato pa ustvarjaš, vsaj jaz delam tak. Vse kar delam, delam za  svojega otroka in celotno družino seveda. In ko bom stara, se bo točno vedelo komu kaj in kdaj.

(odgovor članu taja27)
  Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?