|
RE: hiša, hiša.. 26.3.2008 18:37:01
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: lea23 gina, prosim preberi vse moje poste preden pametuješ, ne pa samo zadnjega! stanovanje mu starša nista podarila, niti meni niti njemu! ampak je bil ta del hiše namenjen za primer, če bi kdo od naju kdaj v stiski. ker oba sva šla od doma, na tako rekoč partnerjevo premoženje. in doma del hiša naj bi bil za naju oba, če bi kdo od naju kdaj slučajno bil v stiski. on pa želi imet stanovanje za strajno uporabo. in še enkrat, naslednjič prosim da vse preberete, tiste ki pametujete tako ali drugače. sploh se ne gre za dediščino. Lea23, poglej, jaz sem napisala, kar mislim. Razumela sem poanto povsem dobro, pa še zmeraj mislim, da ta hip ne razmišljaš najbolj trezno. Če si ti vse, kar se ne sklada s tvojim prepričanjem, kako si uboga in kako se ti godi krivica, zdi pametovanje, tudi v redu. Vseeno mi je. Kar se tiče tvojega brata, on je v stiski. A se ti zavedaš, koliko stane obnova stare hiše? Midva jo že več kot eno leto obnavljava, moj naredi vse sam, redkokje najameva za kak dan delavce, ko človek ne more sam kaj skup dat samo z dvema rokama, al pa če rabiš bager in druge mašine, specialne reči, pa ti ne bi o cifrah, ki sva jih v hišo vrgla govorila, pa še na tričetrt nisva. Če ti rečem, da smo samo za obnovo dali še enkratno vrednost kupljene hiše, bo najbrž dovolj. Če ti tvoj brat reče, da nima denarja za obnovo, mu verjemi, najbrž ne laže. IZVIRNO SPOROČILO: decembrka Sicer se pa tukaj ne gre debata o tem, da bi kar starše pokopali zaradi dedovanaj, gre se debata samo za to, da poskuša lea23 priti do zagotovila, da ji dediščino ne prevzame (prilasti) brat. Evo, vidiš da gre za dediščino! Samo za to gre. Razloži mi decembrka, kako naj bi ji brat prevzel dediščino? Kako? Prvič itak nič ni od nikogar še, niti od brata ne bo, četudi se vseli, drugič pa tudi njeno ni ta hip, torej ne more zahtevat svojega deleža, če nič ni njeno. Ko bo enkrat dedovano, jo bo brat slej ko prej moral ali izplačati ali pa bosta prodala vse skupaj. V primeru, da bi jo res hecal, še vedno lahko zahteva odprodajo premoženja ali kako se že reče, pa bo brat na cesti. Druga stvar je, da se utegne zgoditi, da se bosta kasneje zaradi vrednosti nepremičnine skregala. Ampak to bi se tako ali tako.... če brat živi not ali pa če živi čisto nekje drugje. To sploh pri celi stvari ta hip nima nobene veze. Meni se to, da gre brat v stanovanje, sploh ne zdi krivica. Ne vidim poante. Starši bi njo še vedno vzeli. Najbrž bi jo celo brat vzel - zakaj pa ne, saj je v končni fazi vendarle brat. Ne zdi se mi, da bi šlo pri vsej stvari za to. Gre za to, da se njej zdi, da je on nekaj dobil, ona pa ne. Pa v bistvu on ni nič dobil. Nič ni nanj napisano. Napačno vidi.
|
|
|