Lana25
|
Nisem brala kaj so ti drugi odgovorili. Povem ti pa, da te razumem. Vsak si želi prej ali slej imeti nekje nekaj svojega, en svoj majhen prostor pod soncem. Tako tvoj brat kot ti. In, če starši enemu otroku nekaj podarijo, je po mojem edino lepo od staršev, da tudi drugi dobi enako. Vsaj starši bi lahko bili tisti, ki bi enakovredno delili med svoje otroke tako pozornost, naklonjenost, ljubezen, pomoč in konec koncev tudi materialne dobrine. Ker drugje enakopravnosti in enakovrednosti itak ni. Žal pa je le v redkih primerih tako, da vsak dobi enako. Vsaj v primerih, ki jih jaz poznam, večino vedno starši enemu bolj pomagajo kot drugemu. In potem pride do zamer, razočaranja in na koncu še do krega. Zato za mene tvoji starši delajo napako s tem, ko pravijo, da naj se zmenita sama. Hiša je njuna, ona dva sta dolžna, še posebej, če vidita, da se vidva z bratom ne moreta dogovoriti, povedati komu in kako bosta kaj podarila, razdelila, prepisala, ... Itak nihče nič ne odnese s sabo in bo nekoč kar je njuno vajino, zakaj je potem tako hudo narobe, če to starši urediljo že zdaj in ne, da se ureja po njuni smrti? In tudi se mi ne zdi fer, če na primer en otrok celo življenje po malem "bluzi", drugi pa se na primer trudi, da bo kaj dosegel, potem pa starši rečejo, ja on nima, njemu bova pomagala, on je bogi, ti pa itak že vse maš, tebi itak nič ne manjka, ... Vem, da je na koncu koncev odločitev komu, če sploh komu kaj starši dajo, od staršev, vendar sama upam, da če bom kdaj imela več otrok, da bom do vseh enako radodarna al pa do vseh enako škrt .