nell
|
Pozdravček babike! Sem vas končno uspela mal prebrat in sploh pridit do vas...moj je namreč cel vikend okupiral računalnik in ker sva bila izjemoma pri meni doma v Zrečah se oba ne moreva za enega stlačit...sem pa ugotovila medtem da zelo pogrešam svoj dom v Hrastniku...tko da sama ne vem več kam spadam. Imeli smo podelitev diplom za znakovni jezik v petek popoldan in sem seveda povabila mojo mamico in mojga , pa še en kup drugih, je blo prav luštno. In potem sem celo sboto ležala, ker so me še vedno bolele noge, ker mi je popolnoma pobralo glas...se me spet neki loteva itd. Erin - se popolnoma strinjam s tem kar si povedala o vrtcih...v veliki meri so starši (beri ne vsi, samo tisti neodgovorni) krivi za prenos raznih viroz v vrtcih, ravno zaradi tega, ker ali dajo otroka prehitro v vrtec, ali dajo otroka v vrtec bolnega, imam pa kar nekaj izkušenj s starši, ki mislijo, da če oni "ne vidijo bolezni" svojega otroka, potem je ni. Jaz osebno imam izkušnjo z mamico, ki je poslala v vrtec otroka z precej povišano temperaturo, beri čez 39... tko da morajo biti tud vzgojiteljice zelo previdne pri prevzemu otrok...jaz se zdaj ne pustim tako zlahka, če je otrok bolan, ga preprosto ne sprejmem. Se mi je zgodilo že tudi to, da sem v omarici otroka našla svečke za vročinske krče, jaz pa nič vedela, da je otrok sploh podvržen krčem...starši se niti niso potrudili, da bi zdravilo primerno shranili...se včasih sama vprašam, kako se jim ne smilijo lastni otroci. Ker jaz če sem bolna, vem kako se počutim, le kako se počuti en otrok, ki si sam niti ne more pomagati. Te včasih res srce zaboli no. Pa ne govorim zdaj na splošno, ampak so tud takšni primeri in lahko rečem, da jih ni malo. Mogoče je krivo tudi zdravstvo, ker mamice ne dobijo bolniške za nego otrok. Sicer ne vem kako točno je s tem, ampak vem da mi je ena mamica povedala, da dokler otrok nima vročine, ne dobi bolniške...to se mi sicer zdi malo neumestno. Babi14 - tudi s tabo se popolnoma strinjam glede konzumiranja antibiotikov = če se le da, jih jemat čim manj, ni vsak prehlad povod za antibiotik. Glede srečanja se strinjam za lokacijo celju in tud datum mi čist ustreza, tko da me štejte zraven. Glede pri meni nič kaj novega...da imamo luleka to že vemo...bila pa sem pomirjena, ko mi je povedala, da je vse kar se da preveriti z UZ popolnoma vredu...res smo vse podrobno pregledali in tudi poslušali srček, ki bije čist normalno. Veliki smo tam od 21 do 25 cm, težki pa 440 g - tko da imamo že kar velikega čmrlja. Aha moja teža se je iz +3 spremenila v +4...tko da se mi tud ne zdi tok grozen, glede na to, da imam včasih občutrek, da sem že tako ko kak . Naslednji pregled imam 16.05., en dan prej imam pa test na sladkorno. in potem se 18 srečamo - jupiiii. punce lep večer vam želim