miškolinček
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz No, da povem celo štorijo, če se bo slučajno kateri dalo brati Kot veste imamo stanovanjski problem. Majhno stanovanje in lastnik bi rad stanovanje prodal zato se moramo čimprej izseliti. Ko sva dopoldan prišla iz Ljubljane sem bila tako utrujena da sem zaspala. Sanjala sem da sva našla eno stanovanje blizu Medvod in da sva ga najela. Ko sem se zbudila, mi ni dalo miru in sem šla na internet gledat ponudbo stanovanj. In res sem našla eno stanovanje v tistem kraju vendar me je odbilo, ker je polkletno. Oglas za njim, pa je bilo poceni stanovanje v Gorenji vasi. Oba sva mislila, da je to Gorenja vas blizu Medvod. Popoldan smo se odpeljali malo ta blok gledati, da bi potem v ponedeljek poklicali agencijo in se dogovorili za ogled. Hm, izkazalo se je da je ta Gorenja vas 16 km naprej iz Škofje Loke proti Žirem. Pa smo šli vseeno tja. Ogovorili smo enega domačina in ta je poklical lastnika in smo že tisti dan imeli ogled. Punce, stanovanje je krasno. Res, idealno. Midva sva samo gledala. Novo, še nihče ni bil vseljen, ker je novogradnja, božanska kopalnica, dve sobi (ena spalnica in otroška soba) in ogromna kuhinja skupaj z jedilnico in dnevno sobo. Hodnik je tudi širok in dolg. Idealno stanovanje, če le ne bi bilo tako daleč do službe. Cena ista, kot plačujemo zdaj. Gregor se je vanj takoj zaljubil, jaz pa sem bila malo skeptična. Kaj pa vrtec, pa zdravstveni dom, pa nikogar poznanega blizu.... ? Lastnik je rekel da so bili že eni pred nami na ogledu in so 90% da ga bodo vzeli. Da nas bo poklical, če se bodo slučajno premislili. Zvečer sva malo brskala po internetu in zasledila da je v njihovem vrtcu 5 prostih mest. Če bi Evo prestavila tja, bi bil ves problem rešen. Gregor mi je celo noč "težil" kako super stanovanje je, kako lepa je okolica, kako je zrak bolj svež, kako bi otroci bolj uživali v naravi,... V nedeljo dopoldan smo šli k našim v Velenje. Cel dan je bil po malem dež, zato smo lahko premlevali skupaj z našimi in Gregorjevi, ki so bili tudi na obisku v Velenju, prednosti in slabosti selitve. Klical nas je še lastnik in rekel da so tisti pred nami odpovedali, ker se jim zdi malo predaleč. Tako, da zdaj imamo mi šanse. Gregor je že z eno nogo preseljen, spet je potem celo noč debatiral o selitvi in kako super bo. Z avtom se bo peljal do Medvod (25 minut vožnje) in potem z vlakom naprej do službe (20 minut) in bo isto kot pa se pelje z avtom iz Medvod do Ljubljane v gužvi. Jaz bom tako eno leto doma, kasneje bova pa to prakticirala oba. Zdaj je moja naloga, da pokličem v vrtec, jutri se pa še enkrat dobimo z lastnikom in se vse dogovorimo. Selili bi se pa čez 5 tednov, ker je še kuhinja v delu. Punce, kaj ve pravite? OJ, pol bova pa tako rekoč sosede. Sem namreč doma zelozelo blizu Gorenje vasi?. Kje pa je to stanovanje, a v bloku, a vhiši, v katerem kraju. PA da te potolažim, jaz tudi nisem nobenega poznala, ljudje so prijazni, bolj kot v mestu. Se jih pa tukaj ogromno vozi v LJ. v službo, pa še vozičkala boš v naravi, če s e boste selili. V službo se vozijo po drugi strani, kje je to ti zdaj ne bom razlagala je pa dosti bližje kot čez medvode in ni gužve. Veliko se jih pa pelje do ŠK. LOke z avtom, tam parkirajo, potem pa hop na vlak in so v pol ure v LJ. Opozorim te samo glede vrtca. Kdo ti je rekel da je 5 prostih mest??? Letos je bilo skoraj 60 otrok preveč v Gor.vasi in je ravno zdaj selekcija. Tako da preden se odločite rajši pokliči direkt v vrtec in pojasni situacijo. Ti povem iz lastnih izkušenj. Drugače pa če je prosto mesto v Poljanah (to je kraj tik pred G.vasjo), otroka uvrstijo tudi v ta vrtec, ker je to ista občina, samo vrtca sta pač 2, vsak v svojem kraju. Je pa v obeh za otroke izredno dobro poskrbljeno, otroci so zelo veliko na prostem in se gibajo, pa tudi vzgojiteljice so v fajne. Veliko jih iz G. vasi vozi otroke v Poljane, ker jim je to na poti v službo. Lani so bili v obeh otrocih sprejeti vsi otroci , ker so odprli nove oddelke,pa župan je obljubil da bodo vsi, letos pa na žalost ni tako. Rajši se prej pozanimaj, da ne boš potem razočarana. Če rabiš telefonsko obeh vrtcev ali pa kaj drugega sporoči. Aja, pol se bova pa lohk kdaj vidle pa vozičkale ,....
|